[]

Çaycı Özgüveniyle Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

arkadaşlar selam, soru başlığı önyargılara mahal vermemesi açısından asla ağaşılama amaçlı yazmadığımı belirtmek istiyorum. olay zaten aşağıda yazdığım gibi tam olarak.

ben bir şirkette bu adamlar kadar at koşturanını görmedim ya. big boss'tan sonraki en yetkili kişiler nerdeyse.

çalıştığım yerde çay servisiyle ilgilenen bir abla var. şirketin en üst katında çay ocağının yanındaki odada tek başıma çalıştığım için kimseyle iletişimim yok nerdeyse. ben de sabahları kahve seansı falan derken iki laflayayım dedim. demez olaymışım.

samimiyetim belli çizgiyi geçmedi ama kadında mesafe anlayışı yok ve şu an düzeltemiyorum durumu.

"bi sigara versene leynnn!"

"aa sen poponu hiç o sandalyeden kaldırma ben alırım boşunu" - ki çay kahve alacağım zaman gidip kendim alıyorum, "yan odayı arayıp bana sade kahve" demek hoşuma gitmiyor.

gelip hemoroidine kadar anlatması artık canımı sıkmaya başladı. hayır dinlemiyorum da artık kadını. odama nerdeyse kapıyı tekmeleyerek girecek. ve artık sinirlenmeye başladım. 40 yaşına gelmiş insanlara ben mi öğreticem saygıyı? napıcam :(

 
ben de aynısnı düşünüyorum, bunların yaptığı mobbingi şirket sahibi bile yapmıyor, öyle bir çirkeflik, oyunbazlık, dedikodu, fitne fesat. nefret ederim bütün çaycılardan.

meryem! en çok senden!
  • füt  (14.08.17 11:53:17) 
Restini çek abi. bizim insanımız güç mesafesini ayarlayamaz. bir kere yüz verince böyle oluyor işte. yine bu tip laflar ettiğinde soğuk kanlı şekilde tersleyin. düzgün konuşun, laubali olmayın vs gibi şeyler söyleyin. bir kere yapmanız lazım. bundan sonra muhatap olmayın. yan odayı da arayıp "bana sade kahve" deyin, demediğiniz için bu durumdasınız maalesef. keşke olmasa tabi ama yapacak bir şey yok.


  • veritaslibertas  (14.08.17 11:56:48) 
şimdi hocam bu tarz olaylarda baştan bi çizgiyi korumak lazım ama olmuş artık ona yapacak bi şey yok, yapacağın tek şey bi daha öyle sigara ver layyn falan derse haddinizi ve sınırlarınızı bilin. ben sizin gün arkadaşınız değilim. siz de benim öyle. lütfen bi daha bu şekilde bi üslupla benimle konuşmayın. kolay gelsin. diye sertçe bi çıkış sonra da otur odanda telefonu aç çayı ayağına getirsin. evet ben de senin gibiyim yan odada çay ocağı varken almam ama bunu yap. bunu yapman gerekli. o kadının işi o. onun için maaş alıyor.

sana hemoroidini anlatırken de daha önemli işlerim var lütfen işinize döner misiniz x hanım? dersin. bi daha o yüzü bulamaz zaten. sert çıkmadıkça yavşamaya devam edecektir.
  • rahat ya  (14.08.17 11:58:19) 
aklshdljas bizdeki de böyle. işe gireli çok olmamış yeni evlenen kadın birimdaşıma "gerdek nasıldı kız ahahaytt" diye sormuş, söve söve gelmişti kadıncağız yanından. özellikle kadınlarla hiç anlaşamıyor, alttan alttan bi laf sokmalar bi bişeyler. üslubu da hoş değil seninki gibi ki bu da 42 yaşında filan yani, öyle teyze değil. benim müdürüm şakayla karışık geçiriyor buna, ona cevap veremiyor tabii, öyle baş ediyor.

senin durum baş etmeyi geçmiş anladığım kadarıyla, direkt kenara çekip bu tavırlarından rahatsız olduğunu söyle. bi işe yaramaz muhtemelen, geçiştirir ve devam eder. sonra gidersin onun müdürü amiri kim varsa ona şikayet edersin. ona şikayetini dile getirmeden direkt amirine söylersen hepten gıcık olabilir sana, ki yine olacaktır muhtemelen ama böylesi daha şık olur senin açından.
  • Bruce  (14.08.17 11:58:56 ~ 11:59:27) 
bizim şirketteki çaycı abi 10 numara adam dedikodu yapmaz, efendi insandır, sen istemeden çayını getirir tazeler, selamını alır selam verir hal hatır sorar, maşallah diyeyim.

Gel gelelim onun amiri olan kişiye çıtlatın durumu isminizi vermeden genel şekilde insanlarla mesafe koy falan desin, gerçi işe yaramaz ertesi gün daha beter olur tavırları ama elden gelen de pek bir şey yok.
  • basond  (14.08.17 11:59:14) 
ya işte ben diyemiyorum öyle ilk başta. ama zamanla dolup dolup bi anda gerçekten haddini bildirecekkmişim gibi geliyor ama bu sefer kalp kırıcı olacak işte.


ayıp ya.
  • poison pill  (14.08.17 12:00:04) 
"abla ayıp oluyor ama"


  • zgrydn  (14.08.17 12:00:54) 
bizdekiler de böyle. herkesi azarlıyorlar. birisi yere su döksün, hemen kızar bağırırlar. bir kez malzeme getiren herifi fırçalamıştı hatta. insanlar cahilliğine veriyor genelde. ik'ya şikayet etmek lazım, onlar söylesin insanlarla nasıl konuşması gerektiğini. ben öyle yaptım, şu an gıkı çıkmıyor en azından bana karşı.


  • dedimmidemedimmi  (14.08.17 12:01:49) 
Çok sert çıkmayın bu tipler anlamaz tatlı sert olarak mesafeyi koyun. Ufak bir çıkışla çözersiniz bu işi. Malesef bu tarz kişiler iyi niyetli insanları suistimal ederler ve yine malesef kötü davranmak zorundasınız. Odama girerken tavırlarına dikkat et'le başlayabilirsiniz.


  • steven wilson  (14.08.17 12:05:03) 
ya şirkette ik yok. ufak bi patron şirketi. işte iş başa düştü yani. bugün bir saçmalığını görürsem sizin de desteğinizle bu işi çözerim gibi eheh <3


  • poison pill  (14.08.17 12:09:39) 
ha bir de sabah kahve alıyorum kendime.

"bana da yap da içeqkk" dedi resmen. işte en son o yüzden sinirlendim lsdjdf.

sen kimsin ulan, kimsin sen!!! p
  • poison pill  (14.08.17 12:11:45) 
Tadını çıkar. Bak eğleniyorsun şu an.


  • MaNOfTheYear  (14.08.17 12:19:44) 
Eski oda arkadaşım çok kibar, fakat bu gibi konularda çok sertti. Bizim iş yerinde çok sayıda temizlik, güvenlik vd personel var ve iş sırasında azıcık muhabbet etsen hemen hepsi bu moda bağlama potansiyeline sahip. Bey yerine abi diyeni (onun özel takıntılarındandı), samimiyeti görünce işini savsaklayanı güzelce hizaya sokardı. Taktiği şuydu; istemediğin sözü ya da muameleyi gördüğün anda birden ciddileşip uyaracaksın, sonra kibarlığa devam edeceksin. Saygı duymayanını görmedim.

Senin durumunda, öncelikle bi daha çay ocağına girme, siparişini telefonla ver. Diyelim ki gel al yea falan dedi, abla o çayı getiriyorsun, hadi bakiim de. Yine mesela bana da yap içek dedi, abla kahvemi yap, uzatma diyosun. Ama diyelim poponu karıştırdı, ağzından çıkana dikkat et, benimle böyle konuşma, kalbini kırarım de. Sonra surat asacaktır, sen kibara bağla, yavşadığında yine ver azarı. Özetle sınırlarını öğret. Hadi bakiyim.
  • manuel mandalina  (14.08.17 12:31:50) 
Benim öğrendiğim şeylerden biri bir iş yerinde çaycıya, şöfore her zaman mesafeli olacaksın.

Ben çalıştığım iş yerlerinde hiç ayrım yapmadım senin gibiyim, karşılığını da hep böyle laubaliliklerle aldım.

Benimle aynı seviyede olan bir çalışan onu azarlıyorsa, çayını, siparişini ayağına götürürdü. Ben de hep kendim alır, yıkar kenara koyardım. Diğerleri de onlarla aynı masaya bile oturmazdı, ben üzülür onlarla yerdim. Sonra yemek siparişlerini bana vermeye başladılar:) Çıkmasaydım çay servisini ben yapıyor olacaktım muhtemelen.
  • geçerkenugradım  (14.08.17 13:34:53 ~ 13:35:39) 
Bizim şirkette patrona bile kafa tutuyorlar...

Tek bir kişiye hizmette kusur etmiyorlar. O da biraz deli dolu biri, çayını götürmedikleri zaman fırçalayıp küfrediyormuş. Arayınca istediği gibi götürüyorlar çayını, kahvesini...

Biraz kötü olmayı göze alıp, fırçalayacaksınız...


.
  • kartallar yuksek ucar  (14.08.17 13:46:27 ~ 13:46:45) 
çok haklısınız ya. yazılanları okuduktan sonra ülkede gerçekten bir çaycı lobisi olduğuna kanaat getirdim. birleşip yenelim bunları. bu nedir ya !


  • poison pill  (14.08.17 15:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.