[]

Eski model bir cep telefonu satın almanın sakıncaları neler olabilir?

Eski derken hala satışta olan, özellikle Android Kitkat sürümü yüklü modelleri kastediyorum. Aynı telefonun yeni ve eski özelliklerini karşılaştırdığımda önemli bir fark görmüyorum. Bellek, piksel artışı gibi şeyler benim kullanımım için önemsiz. Adroid sürümü sorun olur mu ya da aklınıza gelen başka bir olumsuzluk?

Örnek: Xiaomi mi5 ve mi4, fiyat farkı iki kat, bellek miktarı farklı ama bu benim için önemsiz. Neden mi5 alayım?
Teşekkürler.

 
klasik programlar yukleyecekseniz bir sorun teskil etmez ama whatsapp icin bile son destek verecek isletim sistemleri aciklanmisti. yani bir sene sonra kitkat desteklenmezse patlarsiniz. bu piyasaya yazilim destekli calistigi icin genelde de tuketicileri en son surum satislarina heveslendiriyorlar.

mi5 ilk ciktigi fiyati ve ozellikleri goze alirsak, fiyatina gore ust duzey ozellikler sundu. ayni paraya markali telefon almak isterseniz, giris seviyesi fazla donanimsal ve yazilimsal ozellikleri olmayan telefon alabiliyordunuz. aradan 6 ay veya 1 sene gectikten sonra ciddi fark oluyor degerlendirme yazilari icin.
  • evimin paspasi  (13.08.17 20:17:55) 
güncellik tercih edilen bir şey çünkü. güncellik demek aplikasyon desteği demek aynı zamanda. bir süre sonra yeni çıkan ya da güncellenen uygulamalar eski sürümleri desteklemiyor. olayı bu aslında.


  • veritaslibertas  (13.08.17 20:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.