[]

Çamaşır ve Bulaşık makinelerinin sıcak suya bağlanmaıs

1 - doğru mu
2 - ekonomik mi?

Baya bi tartıştık, çözüm bulamadık. kesin bir bilgisi olan var mıdır?

Makine kendi ısıtmıyor mu suyu? Sıcaktan çekince ısıtmadan direk kullanıp elektrik tasarrufu mümkün mü mesela?

Doğalgaz elektrikten daha ucuza geliyor diye biliyorum makinlerin kapasitesini düşünürsek.

 
Çoğu tesisatta sıcak suyun gelmesi zaman aldığı için makinenin çektiği su pek fazla sıcak olmuyordur diye düşünüyorum, bu durumda pek birşey fark etmez.
Sıcak suyun çabuk geldiği ve lüzumundan fazla sıcak olduğu durumlarda da yıkama sıcaklığı üzerinde kontrolünüz olmamış olur. Çamaşırı 30 derecede yıkamak işinizi görüyorken 60 derecede yıkamak çamaşırı gereksiz yere yıpratacaktır, bazı giysiler de zarar görebilir.

Evet, makine normalde kendi ısıtıyor, sıcak su gelirse bu ihtiyaç azalır ama bu ısıtma süresi kısadır zaten, bu yöntemle dikkate değer bir elektrik tasarrufu olmayacaktır.
Fikir vermek için, 1000 W bir ısıtma 5 dakikada 5 kuruş civarı elektrik harcar. Makine izolasyonlu olduğu için ilk ısıtmadan sonra ısıtma için kullanılan elektrik azdır.
  • mikro patlama  (09.08.17 18:46:27 ~ 18:48:38) 
Benim camsir makinasinin hem sicak hem soguk su baglantisi var.

Bulasik makinasi soguk direkt.
  • fortisvita  (09.08.17 19:21:11) 
"Yeni makinalarda ekonomik kazanç çok az. A++ makinalar zaten verim açısından aradaki farkı kapatıyor." dediydi biri. Değmez bence @mikro patlama'nın söylediklerini de düşününce.


  • erci  (09.08.17 21:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.