[]

Ne olur akil verin? ( ezilmis yarali sokak kedisi icerir)

Gecen hafta taksicinin biri! sokagimizdaki kediyi ezdi ve arkasina donup bakmadi bile. Gece yarisi apar topar bi veteriner bulduk. Filmleri cekildi kirik olmadigi soyledi vs. Ayagina basmasin bir sure dediler. Bizde annemlere goturduk onun kedileri var bir sure bakar diye. Buraya kadar iyi. Hayvan birden kotulesti. Ayagina basamaz oldu. 3 ayak yurumeye calisiyor titriyor ayagi. Eve de bir uyum sagladi hayta ki sormayin kirk yillik ev kedisi sanki. Neyse babam bugun kendi veterinerine goturmus aha ayak kirik ve yanlis kaynamis artik boyle kalacak demis. Ufak bir sargi bile yapilsa kedinin ayagi kurtulurmus.

Simdi onumuzde iki secenek var. Veterinerin de yapilabilir dedigi ayagi tekrar kirip platin takmak. ( yillardir gittigimiz guvendigimiz birisi. Oyle ki cogunlukla sokak hayvanlarindan para bile almiyor babam mahallede buldugunu goturuyor yani bu operasyonu sirf para icin yapmaz).

Ikinci secenek "gazi" artik annemlerde kalacak. Sokakta zor yasar boyle. Ayagina da boyle boyle uyum saglayacak.

Ne olur akil verin. Bu hayvancagiz mahallede agactan inmez hoplar ziplardi. Simdi yerinden kalkamiyor. Vicdanim sizliyor. Keske baska yere goturseydik kirigi anlasalar kalmazdi boyle diye sabahtan beri uzuluyorum.

1. Biz ne yapalim? Ameliyatta kalabilir de "gazi" 6 aylik bile yok.
2. Teshis koyamayan veteriner ile ilgili ne yapilabilir?
3. Hayvana eziyet mi ettik daha cok bilemedim? Sokakta olsa da yine iyilesir miydi ayagi bu kadar?

 
çok geçmiş olsun öncelikle. vicdan yapıp kendinize eziyet etmeyin birincisi. ikincisi de güvendiğiniz veterinere götürün ve hangisini uygun buluyorsa onu yapın. benim kendi veterinerimin daha önce başka hayvanların yanlış kaynayan bacağını kırıp platin taktığını biliyorum. veterinerime de çok güvenirim, iyi bir hekimdir. o böyle yaptığına göre sanırım sağlıklı olanı bu diye düşünüyorum. vakit kaybetmeden hareket edin.


  • veritaslibertas  (09.08.17 17:05:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.