[]

Yutdışında maddi destek olmadan yükseklisans mümkün mü?

İşi gücü bırakıp gideyim İngilizce konuşulan ülkelerden birinde yükseklisans yapayım diyorum da, okuduğum süre boyunca orada çalışarak okul parası dahil kendi kendime yetebilmem gerekiyor. Devletler 20 saat çalışma hakkı veriyor ama yetmez. Yurt, kaçak çalışma, burs vs bunu başaranınız ya da duyanınız var mı?

Ps. Oralardan bir iş buldursanız da olur :)


 
vize alabilmen için zaten okul parası + orada kalacağın süreçte hayatını idame ettirebileceğin miktarın bankada olması lazım ya da en azından burs alıyor olman lazım (tübitak bursu falan)

iş bulacam + okuyacam hikayesine pek inanmıyorlar.
  • himmet dayi  (08.08.17 00:12:33 ~ 00:13:03) 
yüksek lisans kazandım. hem de viyana. şöyle diyeyim, okulla alakalı maalesef dil sertifikasıyla alakalı sıkıntılarım olduğu için hakkımı 1 yıl erteleyeceğim gibi ama ertelemesem bile zaten şu an konsolosluk benden kendi ülke bankalarından en az 10.000 euro göstermemi bekliyor ki şu an bunu yapmam çok zor. kaldı ki yurt var okul dönem harcı var, yemesi içmesi var.. vizesi var... euro bu kadar 4 küsür olmasa koymazdı ama lanet olsun işte..


  • total paranoia  (08.08.17 00:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.