[]

Berlin'de Bisiklet Kuralları

Mesela kırmızı ışık yanıyor. Sağa dönceksem beklemeli miyim? Yeşil yanınca sağa dönmeye çalıştığımda da sağ taraftaki yayalar geçiyor. Onları beklemeli miyim?


Bir de sola dönmek istediğim zaman napıcam anlamadım. Mesela yeşil yanınca arkamdaki arabaların geçmesini filan mı beklicem?

 
yayaya yeşil yanıyorsa ve yaya geçiyorsa beklemelisin, öyle geçmelisin. tabii düz gidecek olan araçların ve bisikletlerin de önünü kapatmamalısın. arkandaki bisikletler için de sağa doğru sinyal ver ki sağa döneceğini bilsinler.

sola dönmek istediğindeyse elinle sola doğru sinyal vereceksin, öyle geçeceksin. ancak mesela bazı durumlarda trafik karışık oluyor, sen en sağda oluyorsun, arkandaki ve solundaki araçlar hızla geçmeye başlayabiliyor, o zaman riske atma tabii hiç, karşı ışıklara doğru yavaşça gidip o ışıkları bekleyeceksin. bilmiyorum anlatabildim mi gerçi.

bu arada şunu eklemek istedim. park halindeki araçlara yakın sürme bisikleti, yoksa o araçların bir tanesinin kapısı bir anda açılıveriyor ve bisiklet çarpıyor tabii. yani çoğu araba sahibi dikkat ediyor, arkasını kontrol ediyor tabii ama o şekilde kaza yapan insanlar var ve sonu kötü oluyor, dikkatli ol. onun yerine korkmadan trafiğe ortak ol, çok daha güvenlidir açıkçası. araba sürücülerinin geneli sabırlıdır ama taksiler biraz manyaktır.
  • soso  (07.08.17 14:14:06 ~ 14:27:00) 
soso nun dediklerine ek olarak bir arabani arkasindan giderken kor noktasina olmamaya dikkat et, ya tamamen arkasinda ya da yaninda ol. sag arka ve sol arka caprazda olmamaya dikkat et. donecegin yonu isaret etmen de onemli cok. berlin bisikletli icin en kolay sehirlerden biri, oncelik bircok durumda yayada, sonra bisiklette, arabalar bisikletlileri beklemek zorunda cunku iki tekerlek ustundesin.


  • emrahday  (07.08.17 15:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.