[]

Kuaföre çemkirme sorusu, vol.2

önceki episode için bkz: www.eksiduyuru.com

bugün mevzu bahis kuaföre gittim, müşterisi varmış, başı bayağı kalabalıktı, ben de bankoya çağırdım. dedim benim permam tutmadı sanırım, sana göstermeye geldim. adam dedi ki, ben tutmayan bişey göremiyorum, saçın gayet iyi. ben ısrar edince bu beni koltuğa oturtup biraz daha saçımı övdü. ben bariz düz olan yerlerini gösterince bunun canı sıkıldı ve içeriye gidip söylenerek bi avuç bigudi, sarma kağıdı falan getirdi. Kabul etmediği gibi, benim vaktim ve onayım olup olmadığını sormadan düzeltecek sözde.. bu noktada benim tepem attı, dedim ki; ben parasında, vaktinde, yanacak saçta falan değilim. sen bi pro olarak bunun düzgün bi perma olduğunu mu söylüyosun? evet dedi adam. ben de peki, sağol, eline sağlık diyip çıktım. bu kadar :)

Soru: naber?

 
esnaflikta biraz başari veya kar boyle orospucocukluguna tesvik ediyor. bugune dek bunu tecrube ettim.


  • mayeskuel  (05.08.17 01:46:53) 
thug life.


  • secrex  (05.08.17 01:47:24) 
@may, adam bi permayı 4 saatte yaptı. Arada 2 saç kesip 2 saç boyadı. Bana söylediği fiyatta pazarlık etmedim ve üstüne bi de kesme ücreti kitledi, hiç ses etmedim. Başı kalabalık olunca, banane, gelmesin bi daha, canıma minnet diyor herhal.


  • manuel mandalina  (05.08.17 01:53:07) 
İşini düZgün yapan birisi olsa ya baştan hatasını kabul eder "şurası içime sinmedi birkaç gün sonra üzerinden geçelim" der ya da sen gidince "evet ya haklısın" diye yardımcı olmaya çalışırdı. Bundan daha iyisini yapamayacak olduğu için de üste çıkıyor o yüzden boş yere trtışıp sinirlerini germe boşver, bir daha gitmezsin oraya. Düzelteyim diye saçını mahvedebilirdi.


  • neferkitty  (05.08.17 01:57:24 ~ 01:58:15) 
@nefer, saçım kısa olduğundan sarmaya falan bayaa uğraşmıştı, onun emeğine de acıdım. Daha önce de söylediğim gibi ilaçta falan sorun olduğunu düşünüyorum şahsen. Dediğin gibi, tüh ya tutmamış ama bi daha yapılmaz, saçın yanar dese dahi bana yetecekti. Bir daha gitmicem artık, yapacak bişey yok.


  • manuel mandalina  (05.08.17 02:04:06) 
tüketici hakları bu konuda bir şey yapamıyor mu?
çok sinir oldum.

  • kayranin kedisi  (05.08.17 02:05:32) 
En azından içinde kalmamış, adama hatasını göstermişsin, çemkirmişsin. Hatasını kabul etmemesi onun işine ve müşterisine saygısızlığı.

Mahalle arası bir kuaför mü? İnternette şikayetini yazabileceğin bir yer var mı ki? Öyle yazılabilecek bir platform varsa anlat, en azından milletin de haberi olmuş olur.
  • aychovsky  (05.08.17 02:06:54) 
bi tık daha ileri gidip müşterilerden birine bu perma nasıl olmuş diye sorsaydın tam bir thuglife olurdu.


  • klar  (05.08.17 02:12:11) 
@kayra, ayço; İstiklal caddesinde, ara sokaktaki bi kuaför. Ayağım kırık, bu nedenle göstermeye bile anca 2 hafta sonra gidebildim. Sağlam olsam üşenmeyip tüketici mahkemesine giderdim valla, inanın ben de çok sinir oldum. Saçımı her gören buradakiler gibi, kendin mi sardın? diyor. Muhabbetin detayında bayaa salağa yattı ve beni resmen enayi yerine koydu. Bense dükkana gidince müşterilerin önünde şikayet etmiyim diye bankoya çağırmıştım adamı.. neyse, paramı haram ettim içimden, gerisi karmaya kalsın :)


  • manuel mandalina  (05.08.17 02:19:31) 
sosyal medya hesapları vardır illa, oraya altına yazın yorum. ya da eklediğiniz fotoyu ekleyip tagleyin adamları. ekşide başlığının altına yazın


  • oscar  (05.08.17 02:21:53) 
@oscar, bugün baktım, ekşide başlığı yok, açmak da fazla geliyor açıkçası. Şimdi orada da bi ton derdini seveyimciler doluşacak, hiç çekemem şahsen. Önümüzdeki hafta yapabilirsem tüketici hakem heyetine gideyim madem.


  • manuel mandalina  (05.08.17 02:34:25) 
Neden istiklal caddesinde ara sokakta bir kuaföre 300 tl verdin, ben asıl bunu anlamadım.


  • ekaterina  (05.08.17 07:24:03) 
Permanin tutmama nedeni saxin kimyasini degistirmek icin surdugu sivi konusunda cimri davranmis olmasi. Belli ki az tutmus dozajini. Ustunden gecerse de yanar diye korkmus olabilir

Bunlar hep profesyonel olmayislik. Belki de o sividan kalmadi elinde.

Bence bu size ders olsun. Unlu kuaforlere gitmeye calisin. Mesela instagrami yogun kullanan kuaforler de yaptigi isleri gormeniz icin sans aslinda
  • my pink  (05.08.17 07:30:35) 
@ekaterina, 200 Tl işleme, 100 Tl bakım ürünlerine verdim.

@My, saç kesimi için sürekli gittiğim ve memnun kaldığım bi yerdi. Ben kimyasalda bi problem olduğunu düşünüyorum, bozulmuştu belki. Instagramım yok, adamın var mı bilemiyorum o nedenle. Dükkanda 20 kadar kuaför çalışıyor, hiçbirinin foto çektiğini görmedim.
  • manuel mandalina  (05.08.17 10:52:54) 
Sac kesimi herkesin yaptigi bir islem ama perma gunumuzde ustalik gerektirir. Cok yapilmiyor zaten. Su aralar daha cok duzlestirme yapiliyor. Sacin bile modasi var elbette. Hatta ben duyunca aaa hala perma yapiliyor muydu diye bir tepki verdim.

Kuaforlere bulasmak risk valla, ben be zaman gitsem mutsuz donmusumdur. Artik ne rengini ne de seklini degistiriyorum. Kendim daha iyi yapiyorum zaten. Dugun icin kuafore gidip eve gelip yikadigim ve kendim yaptigim cok olmustur
  • my pink  (05.08.17 11:04:05) 
Ben de sacimi kumral yaptirmak istemistim vakti zamaninda, turuncu sacima bakarken 'tam bu senin rengin' gibi sacma sozler soyluyordu. O anda sokta oluyorsun tabii


  • my pink  (05.08.17 11:05:17) 
öncelikle geçmiş olsun. bu arada saçlarınız kötü görünmüyor moralinizi bozmayın. keşke bu tarz konuşmak yerine sosyal medyadan yürümeyi tercih etseydiniz, gerçi hala yapılabilir :) baş başa konuşmak yerine içerideki müşterilere de rezil edebilirdiniz.


  • gilbeys  (05.08.17 12:16:53) 
@gilbeys, teşekkür ederim. Sorunum, saçımın tepe noktasının çok kıvırcık, geri kalanının yer yer dalgalı, yer yer düz olması, homojen bi görünüm oluşmadı yani. Saçım uzayınca daha bi tuhaf olacak. Bir kaç sene önce bana orayı öneren arkadaşımla konuştum şimdi, onun yönlendirdiği bi çok kişiyle tartışmış bu adam. Ben sadece arada kesime gidiyordum ve memnundum. Konum dolayısıyla deli gibi sirkülasyon var salonda, demek ki biri gider biri gelir diye düşünüyorlar.

Sosyal medyadan yürüyecek mecralara üye değilim, Twitter, instagram gibi. Şimdi baktım, salonun bi Facebook sayfası var, ama duvar kısmı onaydan geçiyordur herhalde. Aslında eleştirimi sadece salondaki diğer kuaförler duysa bile yeter aslında, adam azıcık sinir olsa bana yetecek :)
  • manuel mandalina  (05.08.17 13:57:25) 
Facebook sayfalarının yorum kısmından giydirdim, içim soğudu^^


  • manuel mandalina  (05.08.17 15:18:27) 
Sonuç için buraya pls: www.eksiduyuru.com


  • manuel mandalina  (05.08.17 20:38:00 ~ 20:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.