[]

ABD Ankara büyükelçiliğine öğrenci vizesi için aldığımız randevu...

f-1 öğrenci vizesinden bahsediyorum.

elçilik sitesinden ds-160'ı doldurduktan sonra randevu için tarih, ıvır zıvır bilgileri girdikten ve ödemeyi yaptıktan sonra vs. destekleyici belgelerimizi randevu günü mü götürüp teslim ediyoruz? yani zaten öyle de, eğer öyleyse hangi ara inceleyip mülakata çağıracaklar tekrar? ya da belgeleri teslim edip kısa bir görüşme (mülakat) yapıp sonra pasaportu mu bekliyoruz?

kısacası; elçiliğe randevu günü gidip belgeleri teslim ettiğimiz gün aynı zamanda kısa bir mülakata girip eve dönüyoruz. sonra mülakat üstüne belgeleri inceleyip artık 1-2 hafta neyse sonra cevabımızı mı alıyoruz? elçiliğe ikinci kez gitme yok değil mi? ankara'da değilim de...

bir de bu ayın 21-22 sine randevu alsak kurban bayramının ilk günü olan 1 eylül cuma gününden önce yanıt alma olasılığımız nedir? 21-22 ağustosta randevu alabildiğimi varsayıyorum... I-20 belgemin de önümüzdeki cuma elimde olduğunu söyleyebiliriz.

bunların cevabı çok önemli benim için. çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Amerika vizesinde anında söylüyorlar kabul olup olmadığını zaten hep.

Öğrenci vizesini de geçen ay amerikaya yerleşen bir arkadaşım aldı. Ona da ilk başta maddi konularda falan sorular sordular bayağı, görevli kadın gidip üstüyle görüştü vs. Yaklaşık 20 dk sürdü ama "vizeniz onaylandı" diyerek bitirdiler görüşmeyi.
  • sopiro  (04.08.17 00:46:09) 
randevu gunu goturuyorsunuz belgeleri. istedikleri bisey oldugunda size soruylarlar zaten. direk orada onaylanip onaylanmadigini soyluyorlar size.

transkript goturun. masraflari kim odeyecek diye soracaklardir buyuk ihtimalle.
  • allanpoe  (04.08.17 00:49:33) 
vize görevlisi sizin hakkınızda tereddüt yaşarsa bahsettiğiniz destekleyici belgelerinizin olup olmadığını soruyor. eğer var ise hemen sunuyorsunuz ve inceliyor. yeterli görürse vizenin onaylar ve türkçe olarak amerikan aksanında meşhur ''başvurunuz onaylandı'' lafını duyarsınız.
vizenin onaylanırsa hemen salonun kapısında bulunan ups kargo masasına gidip pasaport teslim bilgilerinizi vereceksiniz. ücretini nakit olarak istiyorlardı en son.

ayrıca sizle vize görüşmesi yapacak kişilerin tamamına yakını cia mensubu, sizin her türlü hareketinizi takip ediyor olacaktır. normal davranın yeter.
  • ada meltemi  (04.08.17 01:03:41) 
cia mensubu haric kalanina katiliyorum. ek olarak randevu tarihi icin size bir kac gun araliginda secenek sunuyorlar.

yani ayin 21 22si gibi randevu alamayabilirsiniz.
  • enaz3kedi  (04.08.17 06:32:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.