[]

Avize sökümünden anlayan kimse var mı? (Yer: Beşiktaş)

Herkese merhaba,

Beşiktaş'ta kiracı olduğum evden yeni ayrıldım ve tavandan söktürmek istediğim 4 adet avizem var. Bu işlemi yapabilecek Beşiktaş'ta onlarca elektrikçi vardır muhakkak ama birkaçına sorduğumda istedikleri minimum fiyat 50 TL oldu. Normalde para harcama konusunda asla ölücü biri değilimdir ama açıkcası bu aralar bütçem çok sınırlı, avize sökme/elektrik işleri konusunda da en ufak bir fikrim olmadığı için kendim yeltenemiyorum. Acaba buralarda bu işlerden anlayan ve bir kahve ısmarlamam karşılığında bana yardımcı olabilecek birileri çıkar mı diye şansımı denemek istedim.

Şimdiden teşekkürler.

Edit: Fotolar eklendi.

 
eğer elinde alet edevet varsa çok basit bir şekilde kendin de sökebilirsin.
fotoğraf atarsan yönlendirme yapabilirim.

  • teritori  (03.08.17 12:39:26) 
@teritori, çok teşekkürler. Elimde hiç alet yok maalesef. Gidip ilgili aletleri alsam becerebilir miyim sizce? (Aletler çok pahalı değilse sökme işlemine 50tl vereceğime sürekli kullanabileceğim alet edevata para vermeyi tercih edebilirim)


  • a day at the races  (03.08.17 12:42:22) 
Bir kontrol kalemi alsan yeterli aslinda. Tüm sigortalari indirip kontrol kalemiyle kontrol edip kablolari elinle cekip cikaracaksin. Zaten avize tavandaki bir kancaya asili durumda kancadan kurtardiginda gelecek.


  • goodman  (03.08.17 12:47:35) 
Anladığımdan söylemiyorum ama bi tornavida yeter sanki sökmeye?


  • apartman teyze  (03.08.17 12:48:56) 
Öncelikle tüm şalterleri kapamak gerekiyor.
İlk avizenin tavana bağlandığı noktadaki kapak gibi şeyi aşağı doğru çek, kablolar ve tavana asıldığı kanca ortaya çıkacak. 2 tane tavandan gelen, 2 tane de avizenin kablosu olacak birbirine bağlanmış. O kabloları birbirinden ayır. Ve avizeyi kancasından çıkar.
Diğerinde vida olabilir, bunun için uygun tornavida lazım. Yine aynı mantıkla sökülüyor.

Ama dikkat elektrik çarpmasın. Bu yüzden kabloları elinle ayırmak yerine pensle çekerek ayırmayı da tercih edebilirsin. Yani en fazla tornavida ve pens lazım.
  • peggy  (03.08.17 12:57:26) 
önce evin şalterini kapat ve elektriğin kapalı olduğundan emin ol. sonra da avize ile duvar arasındaki yuvarlak şeyi aşağı çek. karşına kablolar çıkar. bağlantı yerlerinden pense ile kesin kabloları olsun bitsin.


  • hosein  (03.08.17 13:05:35) 
ihityacınız olan pense ve tornavida.

önce tavana yakın olan çanağı indireceksiniz. muhtemelen bir yerden vida ile sıkıştırılmıştır. değilse de çekerek kaydırırsınız. sonra kablolar açığa çıkacak. güvenlik olarak sigortaları kaldırın kabloları pense veya yankeski ile kesin. en son da avizeyi bağlı olduğu çengelden indirin.
  • argent dawn  (03.08.17 13:28:05) 
sigortalari kapat!
sigortalari kapat!
sigortalari kapat!
sigortalari kapat!



soktukten sonra kablolarin ucunu elektrik bandiyla kapat ki, birbirine degerlerse kisa devre yapmasin (yaparsa en iyi ihtimal sigorta atar; tesisat kotuyse baska sorunlar da cikabilir)

.


bence kadin ve tek basinaysaniz hic bulasmayin derim, merdivenle dengede kalmak, carpilmamak, bantla izolasyon yapmak vs. riskli isler. yerinizde olsam 4 avizenin sökümu icin 50tl vermeyi tercih ederdim
  • scars dont fade  (03.08.17 15:06:10) 
Merdiven bulursak ve aceleniz de yoksa haftaya gelip sökeyim zaten Beşiktaş'ta evlendirme dairesine yakın oturuyorum.


  • excespeace  (05.08.17 00:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.