[]

araç kiralama önerisi

merhaba,

haftasonu için bir araç kiralamak istiyorum. ilk defa araç kiralayacağım. gidiş dönüş toplam 7 - 8 saatlik bir yola gidip döneceğiz. araçta birisi hayli yaşlı, toplam 3 misafirim olacak.

misafirlerimden biri oldukça yaşlı olduğu için aracın rahat olmasına önem veriyorum. ayrıca arabanın manuel vites olması gerekiyor (uzun zamandır hiç otomatik araç kullanmadım, sorun yaşayabilirim diye çekiniyorum.)

ismi duyulmuş bir firmadan kiralamak birincil tercihim, sonradan ıvır zıvır sıkıntı yaşamak istemiyorum. fiyat olarak da günlük 150 tlyi geçmemesi güzel olur ama biraz geçmesi sorun teşkil etmez.

bu konuda dikkat etmem gereken hususlar neler (ek ücret vs çıkarıyorlar mı), ayrıca aradığım niteliklere uygun araç modeli ve nereden kiralayabileceğime ilişkin önerisi olan, tavsiyede bulunan veya deneyimlerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.

 
sixt, ve zeplini kullandım bir sıkıntı yaşamadım. garenta da bilindik firma. aracı teslim alırken etrafında kesinlikle bir tur atın. hatta ben alırken etrafında bir video çekiyorum garanti olsun diye. bir de acele edin araç yok vs diyebilirler şurda bir şey kalmadı haftasonuna


  • metehan01  (02.08.17 17:17:50) 
sixt, garenta, budget... bunlar bilindik firmalar. bu saydıklarımdan hepsi ile bikaç kere çalıştık bi sıkıntı yaşamadık. ama şans işi.

tüm firmaların online sitesinden arama yapabilirsin. orada aracın fiyatı, markası modeli, özellikleri yazar zaten.

aracı teslim alırken iyice kontrol et.
ek ücret de istersen çıkar. örneğin günlük ferdi kaza sigortası ya da ek sürücü tanımlatmak istersen ücrete tabi.
  • elorelia  (02.08.17 17:27:41 ~ 17:28:02) 
sigorta yaptır sen parkedersin gelip biri çarpar 25tl kar edicem diye riske atma.


  • dedim dedim de kime dedim  (02.08.17 17:31:27) 
zeplini milyon kere kullandım. hem de farklı farklı şehirler. izmir, istanbul mersin, antalya... hiç birinde de tek bi sorun yaşamadım. fiyatları da diğerlerine göre daha uygun. astra var zeplinde. sedan astra isteyin. günlüğü 150tl idi. ek ücret vs yok. hgs için 15 tl alıyorlar sadece istediğinizde.


  • veritaslibertas  (02.08.17 17:32:56) 
aracı sizden başkası da kullanacaksa kesinlikle bildir. buna "ek sürücü" deniyor.

Benzin deposu çakallğının önüne geçmek için aracı tam dolu olarak almak istediğini belirt. Zaten normalde tam dolu verilip tam dolu alınır ama öyle yapmıyor üç kağıtçılar. Örneğin 3/8 olarak size teslim ediyorlar ve sizden de bu şekilde geri vermenizi bekliyorlar. Haliyle siz 3/8 i tam olarak tutturamayacaksınız. Az olursa para isteyebilirler fazla olunca sesleri çıkmaz.

Arabayı alırken görevli arabadaki kusurları forma işliyor, öyle veriyor size. Forma işlerken eksiksiz işlediğine emin ol, adama güvenme. En nihayetinde altına siz de imza atacaksınız.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (02.08.17 17:52:24 ~ 17:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.