[]

iş görüşmesi kılık kıyafet

merhabalar,

hali hazırda orta ölçekli bir şirkette yazılımcıyım. bi bankayla(teb) ilk görüşmeye gittim ve şimdi ik görüşmeye çağırdı.

ilk görüşmeye kirli sakallı, gömlek, kot pantolon, spor ayakkabı falan gitmiştim. görüşme yaptığım teknik personelde bu şekilde spor giyinmişti. ik ile görüşmede bu tarz giyinmek olur mu olmaz mı bilemedim? ik genel müdürlükte olduğu için olmaz gibime geldi. kurumsal bir yerle görüşmeye gitmediğimden kararsız kaldım. hep küçük yazılım firmalarına gitmiştim sıkıntı olmuyordu.

ne giymeli? takım elbise mi? sakalları kesmeli mi? biraz kısaltsam sakalı olur mu?

çok istediğim bi iş olduğu için benim için önemli.

teşekkürler.

 
Çok istediğiniz bir iş ise yazlık takımla gitmeniz iyi olabilir. Sakal işi biraz tipinize bağlı.


  • whoosie  (02.08.17 16:15:02) 
çok istediğiniz bir işse düzgün giyinin. sonuçta yazılımcı da olsanız banka burası. finans pozisyonları için çağırdıkları adaylar mutlaka takımla gelirler. sanmıyorum takımsız olanı işe alsınlar.
pozisyonunuz için kılık kıyafeti önemsemiyorlarsa bile, takım giyerseniz bir şey kaybetmezsiniz hatta kazanabilirsiniz. ama giymezseniz bir şey kazanmazsınız, aksine kaybedebilirsiniz.

edit: aşağıdaki arkadaşın yazdığına istinaden, takım dediysek tabiki ceket giyecek değildir bu sıcakta. onu da arkadaş akıl etmiştir zaten. pantolon gömlek takımdan kastımız. işe başlayınca zaten iş ortamına ayak uydurulur. herkes serbest gelirken siz takım giyecek değilsiniz. şans işi biraz bu işler. bu ikcılar da böyle. bir ikcının ak dediğine diğer ikcı kara der. bunlar genel geçer şeyler olsaydı zaten herkes istediği işi alırdı kolayca. siz durumunuza en uygun şekilde davranırsınız zaten eminim. bol şans.
  • veritaslibertas  (02.08.17 16:16:36 ~ 17:20:23) 
takım elbise ve tras +1


  • alkolsuz icecek  (02.08.17 16:17:09) 
banka=takım elbise/traş


  • awareim  (02.08.17 16:24:43) 
ay lütfen bilip bilmeden konuşmayın ya.

satışçı değilsen takım elbise giyme arkadaşım. zaten üstünüzde durmuyor, atanamamış damat gibi geliyorsunuz.

ütülü beyaz gömlek canvas pantolon giy, hava 40 derece ne takımı allah aşkına ya.

sakal konusunda da, senin için vazgeçilmezse kesme. işe başladığında kesecek misin? keseceksen ya da kısaltacaksan düzelt öyle git. düzgün gözük yani mülakatta. ışidli gibi gitme.

10 yıldır bilişim sektöründe ik'yım, güven bana.
  • benaslinda  (02.08.17 17:07:34 ~ 17:08:27) 
ayrıca teb özelinde konuşmuyorum ama bildiğiniz hemen hemen bütün bankaların bilişim şirketleri serbest giyiniyor. (garanti, ziraat, işbankası, finansbank vs..)


  • benaslinda  (02.08.17 17:09:58) 
lütfen bilip bilmeden konuşmayın ve işsiz ik'cıların ukala cevaplarına itibar etmeyin. iş görüşmesine (hele de banka ise) jilet gibi gidilir. iş ortamı farklı olabilir, istersen iş ortamında atlet ve terlikle çalışıyor ol. görüşmeye adabına uygun olarak gidilir.


  • mahone  (02.08.17 18:03:16) 
hocam selam

bir çok bankanın it departmanları ile görüştüm (iş dolayısı ile).
ve neredeyse hiçbiri takım elbise giymiyor. kot tişört, o kadar.
şahsen banka genel müdürlüklerinde de çalıştım. full serbest kıyafet. müşteri ile bir ilişkim yok çünkü.
çalışma ortamın muhtmelen serbest kıyafet ve saç sakal olacaktır.

Ancak iş görüşmesi farklı.
Eğer sakalını kesmek istemiyorsan en azından düzelttir.
Kıyafet olarak da kravat takmasan da olur. ancak keten pantolon, gömlek, ceket kombini şık duracaktır.

umarım istediğin gibi olur.
eyyorlamam bu kadar.
  • teritori  (02.08.17 18:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.