[]

online dilencilik

bir bana mı iğrenç geliyor ve benim berbat bir insan olmamdan mı kaynaklanıyor merak ediyorum. şunu gördüm bugün, onemliuyarilar'a yardım ediyoruz.
elemanın annesi hasta, hasta yatağı ve evinin yenilenmesi için yardım istemiş. hani hasta yatağı eyvallah da mutfak/tesisat/avize yenilenmesi için? ben bunun için sözlükte yalvar yakar dileneceğime gider çift vardiya çalışır, kemer sıkar para toplarım. çok onursuzca değil mi yahu bu?



 
Öyle ve bazıları iyi niyeti de suistimal ediyor.

O tarz yardım isteyen kişileri kara listeye ekleyin
  • MaNOfTheYear  (01.08.17 21:18:05) 
onursuzluksa bu kişinin değil, ülkenin ve istihdam durumunun onursuzluğu. nerede gidip çift vardiya çalışıyorsun? söyle bana, ben gidip çalışayım. borçlarım var da.

ayrıca, internet çok geniş bir kaynak. interneti aslında niye gün yapar gibi kullanmıyoruz bilmiyorum. sözlükteki herkes 1 TL havale yapsa 10.000 TL para çıkar belki. 1 TL verene bir şey oldu mu? hayır. peki 10.000 TL alana bir şey oldu mu? evet.

hayatı sadece temel ihtiyaçlardan ibaret görmemek gerek. her insanın hayata yaklaşımı çok farklı. eğer ki hasta bir kadın -okumadım başlığı- "ah avizem, vah mutfağım" diye strese giriyorsa psikolojik refah da o kişi için fizyolojik refah kadar önemli bir konumda oluyor.
  • i drive the hearse  (01.08.17 21:18:25) 
Bir de bu adam yanlış hatırlamıyorsam direk sozlukculerden evimi yenileyin diye yardım istemedi. Kanal d de program yapan bir mimar vardı, ona ulaşmak için yardım istedi. Örneğini çok doğru bulmadım ben.


  • rahip janick  (01.08.17 21:19:50) 
Sorun aslinda dilencilere para verenlere. Yaslilara bir sey demiyorum ama benim yasimda adam benden para isteyince cok gicik oluyorum. Ben ise giderken ve cok da kazanmazken benim yasimdaki biri dileniyor. Ben bir restoranda 12 saat calisirim yine de dilenmem.

Bir de cocuk dilencilere para verenler var. Cocuklara yardim ettiklerini saniyorlar ama aslinda zarar veriyorlar. Insanlar para verdigi icin aileleri onlari zorla dilendiriyor.
  • Traveller  (01.08.17 21:21:15) 
@rahip abi başıdan ne oldu bilmiyorum da benim en son gördüğüm entry şu, eksisozluk.com valla kusura bakmasın benim evimde artema batarya yok. prize bile marka yazmış. birilerini fena sağıyor. afiyet olsun.


  • doxanikee  (01.08.17 21:25:12 ~ 21:25:53) 
adam direkt yardım istemedi. yazarların hayallerini gerçekleştiriyoruz tarzı bi başlığa entry girmişti. biri de onu referans vererek bu başlığı açtı. buna ben dilencilik demezdim.


  • elorelia  (01.08.17 21:25:51) 
ben bu ihtiyaç listesini yeni görüyorum. benim ilk başta anladığım yaşanılmaz durumdaki evi yaşanılır hale getirmekti. olay nasıl artema bataryaya dönüştü anlamadım. hoş olmamış cidden.


  • elorelia  (01.08.17 21:30:07) 
Elorelia +1 Ben de bu duruma geldiğini bilmiyordum. Ilk yazdığım gibi hatırlıyordum, takip de etmedim zaten sonrasında. Ilginç buldum açıkçası.


  • rahip janick  (01.08.17 21:31:29) 
Duyuruda da oluyor bazen. Hatta adidas çanta isteyen vardı bi ara. Genelde beleş kalacak yer arayan oluyor


  • empedokles  (01.08.17 21:36:34) 
Ben de ilk okudugumda "ay ne iyi olur yapilsa" demistim ama bugun konunun artema batarya ile prizin markasina geldigini gorunce yuh dedim. Hakikaten ilginc. Kac para harcandi bilemiyorum ama eminim annesine sorsalar o paranin ihtiyac sahibi birilerine gitmesini isterdi.


  • evrim halkasi  (01.08.17 21:51:24) 
reddit'de randomkindness diye biseye takiliyorum arada. ogle yemegi, eski telefon vs isteyen oluyor. veren veriyor.

ilk basta onun gibi birsey sandim ama gercekten cirkinlesmis olay burada. tum evi niye yeniliyorsunuz? artema filan marka vermek kotu olmus.
  • allanpoe  (01.08.17 22:24:29) 
Cidden çok üzücü bi durum, insanları resmen enayi yerine koymak bu. Şimdi okkalı bi entry döşedim ama linç edileceğim için girmedim henüz.
Evet kanser kötü bi şey, inşallah annesi sağlığına kavuşur, ama bu annem kanser :( evi baştan aşağı beleşe marka dayayıp döşeyelim seneye yıkılırsa üstüne bi bardak su için :(((( tamamiyle ajitasyon gibi geldi bana. Hani elini yüzünü düzeltmekten ufak şeylerle mutlu etmekten bahsetmiyorlar bütün odaları eşyaları hatta yıkılacak evin tesisatını bile başkalarının parası ile yeniliyorlar ve bunun da bin tane şakşakçısı var.
Nereden baksan çirkin bi durum.
  • bir nick var benden iceri  (01.08.17 22:28:25) 
aynı durum olmamakla birlikte, chuck palahniuk'un tıkanma'sını (choke) hatırlattı bu olay bana.

kitapta da esas oğlan yemek yediği yerde bilerek boğuluyordu (yemeği boğazına kaçırıyordu işte, nasıl yapıyorsa), sonra oradan birisi onu kurtarıyordu ve daha sonra ihtiyacı olduğunda kendisini kurtaran kişiden para istiyordu. o kişi de kendisini esas oğlandan sorumlu hissettiği için elinden geldiği kadar yardım ediyordu falan.

kitapta bunu, "hem ben para aldığım için memnunum hem de o kişi kendisini tatmin ettiği için memnun" şeklinde bir argümanla savunuyordu (doğru kelime savunmak değil ama ilk aklıma geleni).

burada da bir parça o var. bu kişi ihtiyacını gideriyor ona yardım edenler de duygusal açıdan kendilerini tatmin ediyorlar. büyüklüklerini gösteriyorlar çevrelerine. bir de böyle bir yönü var bu yardım etme işinin diye düşünüyorum.
  • rahip janick  (01.08.17 22:35:56) 
92 haklı. Başlangıcı ne olursa olsun şu anki durum dilencilik ve rahatsız edici.


  • steven wilson  (01.08.17 22:39:28) 
Belki 1 yıl sonra yıkılacak, tek derdim annemi mutlu etmek deyip Artema, Viko, Ege Seramik istemek çok iyiymiş. Son hali gerçekten çok çirkin.


  • Lim5  (01.08.17 22:54:22) 
çok çirkin buluyorum. çalışırsın, paran yettiğince yaparsın. insanlar hastalıkları da çıkarlarına göre kullanır oldular. liste yapılmış ciddi ciddi. bu çıkardan, dilencilikten başka bir şey değil, başkalarının parasıyla ev yeniliyorsun. eli ayağı tutan bir adamsın yani, git çalış kazan bir zahmet.


  • pinkpeony  (02.08.17 01:16:41) 
bilmiyodum sayenizde öğrendim. siz niye ekşisözlüğe giriyonuz ki hacı ? evet olay pek hoş değil. yorum yapmak istemiyorum bitakım insanların ilginç hareketleri. tanımayınca net bişey de diyemiyosun niyetler hakkında. belki hakaten farkındalık sıfır. oluyor yani değişik değişik insanlar. neyse asıl ilk öğrenince ekşiden salakça birşey duydum diye biraz keyfim kaçtı. ama iyi ki girmiyomuşum -yani soldaki şeylere bakmıyorum- dedim biraz keyfim yerine geldi .)


  • klar  (02.08.17 01:25:44 ~ 01:26:34) 
Bu arada eleman 5800 lira daha istiyor, başlık açmış kendine para topluyor.


  • doxanikee  (06.08.17 22:06:22) 
şu an deli gibi bu elamanın bir sonraki entrysini bekliyorum. bir yandan da ona yardım edenlerden çok deli gibi başlıklarına entry girip, sorgulayanlara verip veriştirenleri takip ediyorum.

çok ilginç olay sahiden.
  • rahip janick  (08.08.17 18:25:10) 
Olayın haklılık veya haksızlığını tam bilemiyorum ama bu olay sözlükteki yardım kampanyalarına büyük sekte vuracak. O açıdan çok talihsiz olmuş.


.
  • kartallar yuksek ucar  (08.08.17 18:53:05) 
epeydiro başlığı görüp tıklamıyordum. iyi ki tıklamamışım. yardım başka bir şey lüks donatım başka şey. iğrendim.


  • rosencruz  (08.08.17 18:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.