[]

Abim vekaletle evimi aldi dolandirdi. İntiharin esigindeyim

Adima kayitli ev tapumu agabeyim daha once ona verdigim vekaleti kullanarak sevgilisinin kardesi olan bir polise rayic bedelden devretmistir.

Bana para vermeyerek ve evi rayic bedelden satarak vekalet yetkisini kotuye kullanmistir. İslem yaparken yapmamasini istedigim whatsap konusmamiz var.

Evin satis vekaleti halen onda. hicbir sekilde geri vermiyor. Evlenme arefesinde bir asgari ucretliyim. Baska hicbirseyim yok bu hayatta. İntihari dusunuyorum. Hukukcu olup yonlendirecek varsa sevinirim

 
gerçekten kötü bir durum yerinizde olsam kafaya çok takar dert eder üzülürdüm ama sonra unuturdum. intahar etmezdim.
intahara gerek yok.

  • Caaannn  (29.07.17 00:16:09) 
Vekaletle devrettiyse yapacak hiçbir şey yok. Güvenmediğiniz kimseye vekalet vermemek lazım :( çok üzüldüm. Yakın bi akrabamızın başına da geldi babamın teyzesi bankada döviz hesabı açtıracakmış ve kadının okuma yazması yoktu, yeğeni teyzecim bankada tanıdığım var ben sana kağıtları hazırlatıp getiricem diye vekalet hazırlatıp getirmiş, teyzesinin evini sattı bu şekilde. Kadıncağız kapıya yeni ev sahipleri gelince haberdar oldu, bankadaki parasıyla evini yeniden satın aldı yazık.

Yine de bir savcıya gidin, abiniz kaçmadıysa hala ortadaysa bi şeyler elde edilir belki.
  • ekaterina  (29.07.17 00:19:33) 
Kendini niye cezalandiriyorsun ki aga. Suclu Sen degilsin kardesin.


  • baldur2  (29.07.17 00:45:49) 
mena mossa +1 adli yardıma gidin gerçekten. size en yakın olanına gidin ya da en az yoğun olanına. çünkü merkezi yerde olanlar bazen yoğun olabiliyor (beyoğlu ve kadıköy yoğun oluyor genellikle, kartal çok sakindir mesela)

link: www.istanbulbarosu.org.tr (istanbul'da olduğunuzu varsayıyorum)

adli yardımda hukuki sorununuzu anlatacaksınız, bir de maddi durumunuz hakkında bir form doldurtacaklar size. adli yardıma uygun olup olmadığınız 1-2 hafta gibi bir sürede size bildiriliyor ve bir avukata yönlendiriliyorsunuz.
  • loveless  (29.07.17 00:55:25) 
Kızgın olmakta haklısın ama deme öyle şeyler, bir evin karşılığı hayat değildir sen de biliyorsun.

Önce sakinleş, kızgınlıkla doğru hamleleri de yapamayacaksın, yaptıkların da bişeye benzemeyecek. Her şeyin çözümü var en kötü ev yine alınabien bişey. Kaç defa battım dibi gördüğüm oldu, her seferinde toparlandım, evimi de aldım misler gibi. Benim ilk evim de eşimin kardeşinin yamukluğuna kurban gitmişti. Güven bana istenirse ev de alınıyor hepsi oluyor, sen önce bi sakinleş, sakin kafayla hareket et.

Pazartesi önce notere gidersin sonra adliyeye gidip durumunu anlatırsın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.07.17 01:01:07) 
Hangi şehirdesiniz? İntiharı düşünmeyin. Hukuki olarak yardımcı olabilecek bilgim yok maalesef ama arkadaşlar yazmış zaten baya bir şey. Başka konularda yardımcı olabilirim belki . İntihardan vazgeçmek gerek önce.


  • buffy de vampir sayılır  (29.07.17 01:36:32) 
muhtemelen zor da olsa dava ederek evini alabilirsin ama
niye satış vekaleti verdin ki abine?

  • herhaltibiliyoring  (29.07.17 01:57:19) 
tapu iptal davası açıp seni de şikayet edeceğim de.
iyi bir avukat çözer işi.
hiç bir tapu garanti değildir x kişi çıkıp haklılığını hakim e ispat etti mi tapu iptal olur.
  • jamswety  (29.07.17 03:04:06) 
Tapu iptali diye bir dava var intihar falan demeyin bir avukat ile anlaşın dava açılsın hemen .


  • cabiday  (29.07.17 09:18:14) 
Evlenmek üzere olan genç pırıl pırıl arkadaşım; hayatta yeri geliyor abinizden bile kazık yiyebiliyoruz. Bu tarz şeyler bizi çok üzse de hayatı öğretiyor, güçlendiriyor. Belki daha iyi bir koca ve baba olman için kimbilir her şey bir ders hayatta.

Hem abini hem evini kaybetmişsin (bence evi kurtaracaksın) elbette çok çok çok üzücü ama intihar değil bunun çözümü. Tam tersi daha da güçlen kalk yerinden ve o abin olacak şerefsize bu yaptığını hukuki yoldan ödet. Şahitler bul, yazışmlaları sakla. Belki çok uzun zamna alır dava vs. ama o da para alamaz.

Sakın seni kandırmasına izin verme bir daha. Böyle tipler "ama kardeşim ben senin iiyliğini düşündüm" diye çevirirler kıvırtırlar sonra çaktırmadan yine seni tokatlarlar.

Sevgiline sarıl, hayata sarıl, kalk yerinden ve mücadelene başla. Hadi allah yardımcın olsun.
  • medre  (29.07.17 10:14:44) 
Arkadaslar, bu arkadasin belki simdi avukat parasini karsilayacak parasi bile yok, baro avukat verince ucretlendirme oluyor degil mi? Bu arkadasa gonullu olarak yardimci olacak bir avukat var mi acaba? Boyle bir Ricada bulunsak cok mu sey istemis oluruz? Boyle bir serefsizlik karsisinda bu arkadas kesinlikle sinmemeli.


  • baldur2  (29.07.17 12:06:58) 
arkadaşlar bugün tapu iptal ve tescil davası actım vekaleti kötüye kullanmaktan. şimdi tedbir koydurmaya çalışıyorum evi satamaması için 13 bin tl gibi bi para gerekiyor bana, artık borç harç kredi mredi ayarlamaya çalışıcam bu davadan ümitliyim gittiğim avukat ümitlendirdi beni.


  • reachr  (31.07.17 22:00:26) 
13 bin lira niye gerekiyor onu anlamadım ben. Arkadaşlar adli yardım al demişlerdi, olmadı mı o?


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.07.17 23:09:06) 
davanın ardından bugün tedbir de koydurdum. 13 bin 500 lira teminat yatırmam gerekiyordu kredi çekerek ödedim onu da. ekonomim alt üst oldu düğünümü epeyce ertelemek zorunda kaldım ama hukuki yollardan ev dava süresince satılamaz kararı aldırdım.

abim, sevgilisi ve sevgilisinin polis olan kardeşinden de şikayetçi oldum.
  • reachr  (01.08.17 20:05:02 ~ 20:12:17) 
@reachr

düğündür yapılır. sen canını sıkma. bak bir şekilde rüzgar sana dönmeye başlamış bile. herşey düzelecek. çok geçmiş olsun
  • hononu  (01.08.17 20:23:11) 
Bak dünyanın sonu değilmiş. Hiçbir şey için değmez. Umarım sonuçta evine de kavuşursun.


  • Lim5  (10.08.17 00:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.