[]

Dolu pil - boş pil ayırt etme

Evde koca bir kavanoz dolusu Duracell pil var. Çöpe atmayayım da atık pil toplanan bi yere götürürüm diye birikti birikti.

Sonra nasıl olduysa, bunun içine kutusu yeni açılmış birkaç pil de karıştı.

Dolu olanlarla boş olanları nasıl ayırt ederim? (Bunu ölçecek Elektronik aletim yok. Güvenilir bi kocakarı yöntemi var mı?)

 
bi elini pilin eksi ucuna tut, artı ucunu diline değdir, ekşi bi tat geliyosa nispeten doludur.


  • Tears of Devil  (28.07.17 11:47:58) 
www.noktasiparis.com

Eskiden böyle mini lambalar olurdu, o da iş görebilir.
  • reactionic  (28.07.17 11:51:36) 
sektirme yöntemi var ama anlaşılması zor biraz zor olabilir. dolu pil sekmez veya az seker;

www.youtube.com

evde elektrikle çalışan en küçük ne bulabilirsiniz ona göre bir yöntem geliştirebiliriz. küçük dvd writer motorlarından var mı mesela?
  • icim urperiyor  (28.07.17 11:56:01) 
üstteki linkte verilen eski el feneri ampulleri en iyi yöntem.


  • 1adam  (28.07.17 12:00:57) 
Minik lamba tamamen boş pili gösterir belki ama yarı doluyla tam doluyu anlatamaz.

Elektronikçiye gitsem "Abi şunlara bi bakıver" desem küfür eder mi peki?
  • samterk  (28.07.17 12:01:50 ~ 12:03:36) 
valla böyle bişi başıma gelince fareme takıyorum. üstünde gösterge var. ya da daha basit olarak bazı farelerde küçük led var. pile göre yeşil kırmızı yanıyor. onlardan bulabilirsen eşte dostta onlar da iş görür gibi


  • washe  (28.07.17 12:24:49) 
ihtiyacın oldukça o pilleri kullan işte mouse'da falan. çalışmayanları başka bi kenara ayır atmak için.


  • yuto  (28.07.17 23:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.