[]

kedinize hangi mamayı alıyorsunuz?

merhaba.

kedimde egzama var ve aylardır geçmiyor. veterinerin dediğine göre ancak doğru mamayla geçermiş, ama onun önerdiği mamalarla geçmedi hatta arttı. şu an gerçekten kaliteli bir mama arıyorum ama bulamıyorum. siz ne kullandığınızı ve memnun olup olmadığınızı yazarsanız muazzam olur. bari onların arasından araştırayım.

detay:

mesela "kediler için tahılsız mama en iyisidir" denilmiş. tamam. bakıyorum hop, en bilinen ve en güvenilir mama markalarının (royal canin, hills, pro plan) hepsinin içinde mısır, pirinç, glüten, patates vs var. bunlardan almayacağız mı yani?

sonra "egzama olan kedilere tavuklu mama yedirmeyin, hipoalerjenik mama almalısınız" denilmiş. hipoalerjenik özellikli mamalara bakıyorum, tavuklu ve pirinçli olduğu yazıyor. e hani egzama sorunu varsa tavuklu yedirmeyecektik, pirinç de zararlıydı? siz kedimi öldürmeye mi çalışıyorsunuz ya? ey mama üreticileri, kendinize gelin. üstünüze mahalledeki tüm kedili teyzeleri salarım çok başınız ağrır.

neyse. araştırdıklarım arasında en aklıma yatan N&D diye bir mama oldu. o mamanın içeriği de etli ve meyveli karışık. portakallısından tutun da yaban mersinlisine kadar bin tane çeşidi var. bu meyve olayı kedi için iyi midir, ya da gerekli midir? egzamasını etkiler mi?

okuyan ve yardımcı olanlara çok teşekkürler.

 
bu mama işi kediden kediye fena değişiyor.
hills kullanıyordum, meyve olayı beni de cezbedince nd'ye geçtim. bu sefer de tüy dökümü arttı, sanki biraz da kabızlık yaptı gibi. geri hills'e döndüm öyle olunca.

nd'nin yarı tahıllıları var. onları denemedim. siz deneyebilirsiniz.
  • artci sarsinti  (17.07.17 14:57:57) 
  • cursor  (17.07.17 15:00:17) 
Bizimkine proplan somonlu veriyoruz, bir şikayetimiz yok.


  • peggy  (17.07.17 15:01:47) 
@peggy eklemeyi unuttum, ben de yıllarca pro plan somonlu verdim ve çok da memnundum, ancak kedim 8 yaşına geldiğinde egzama sorunu başladı. veteriner mamadan olduğunu söyledi.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (17.07.17 15:03:12 ~ 15:03:26) 
nd benim oğlanda da tüy dökümünü arttırmıştı. ben şu anda britcare missy veriyorum, memnunum. proplandan geçtik biz de, başta biraz burun kıvırdı ama iyi geldi mama.


  • 111111  (17.07.17 15:06:40) 
her kedi maması sorusunun altına yazacağım sanırım, sanabelle markasını araştırır mısınız?


  • ofelia  (17.07.17 15:10:48) 
biizm veteriner tahılsız mamaları yüksek protein içerdiği için kesinlikle önermiyor; orijin acana gibi. bunları yiyen hayvanlarda ya böbrek sorunu ya da cilt sorunları ile karşıma geliyorlar diyor


  • oscar  (17.07.17 15:23:58) 
bizim prenses hazretlerinin alerjisi var o nedenle; royal canin hypoallergenic


  • kafa koparan manyak  (17.07.17 15:52:37) 
Royal canin, hills, proplan kaliteli mamalar değil. Hatta 15 kgsu 50 liraya satılan ne olduğu belli olmayan mamalardan bir farkı yok. Reklamı iyi yapılmış, hayvanların mamayı sevmesi için zararlı maddelerin kullanıldığı ve genellikle veterinerlerin anlaşmalı olduğu ve para kazanmak amacıyla (hayvanlarımız bir çoğunun umrunda değil) sattığı mamalar bunlar. Türkiye'deki en zararsız mama markaları acana, orijen, n&d bi kaç tane daha popüler olmayan mama markası. Bu markaların tahılsızları olduğu gibi proteini az olan mamaları da var. Seçenek çok sitelerinden bakıp seçebilirsiniz. Benim köpekler pek fazla enerji atamıyor evde olduklarından o yüzden proteini az mama kullanıyorum ki fazla proteinden sorun yaşamayalım. Gerçi şu an parasızlıktan bonacibo kullanıyorum istemeye istemeye ama 1-2 ay içinde acana'ya geçeceğim tekrar. Ha yine araştırmalar sonucu kuru mamanın kediler ve köpekler için zararlı olduğu sonucuna da vardım ama barf beslemeye geçmeye hala cesaret edemedim. Siz bence barf'ı da araştırın bence. Bir tanıdığımın kedisinin egzaması barf beslemeye geçince düzeldi.


  • waztp  (18.07.17 03:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.