[]

Kaliteli vidyo çeksin, fotoğraf çekmese de olur.

Selam dostlar. Başlıkta anlattığım üzere tam da böyle bir makineye ihtiyaç duymaktayım. Önerisi olan arkadaşlar var mıdır? Video camera kullanılıyor mu hala? yoksa nikon canon vs gibi pro tercihler mi yapmalıyım iyi vidyo çekmek için?




 
Youtube'takilerin kullandığı vlog kameralari olabilir mi ?
Ne çekimi yapacaksınız, özel gün filan mı yoksa günlük şeyler mi ?

  • yaraticinick  (10.07.17 01:32:08) 
valla kolajlar, bi takım montajlar, kısa kısa sanatsal şeyler niyetindeyim


  • foreignsilhouette  (10.07.17 01:39:00) 
sadece video istiyorsan aynasız fotoğraf makineleri de iş görür, hem taşıması daha kolay hem de multimedya özellikleri aynı fiyatlardaki dslr'lara göre daha gelişmiş.
mesela sony a6300, video performansı çok iyi, düşük ışık, hızlı odak vs.

tabii bunu kameraların fiyatını bilmeden söylüyorum, aynı fiyata kamera varsa o daha iyi bir seçim olacaktır sanırım. ama sanmıyorum, işi sadece video olanlar bile fotoğraf makinesi kullanıyor bir süredir.
  • Bruce  (10.07.17 01:44:24 ~ 01:46:41) 
handy camler kullanılıyor fakat dslr ve aynasızlar vlog seviyesi işlerde yeterli oluyor. vidyoda birkaç faktör var:

ne kadar iyi bir ses kalitesi istiyorsunuz?
aynasız makinaların nerdeyse hiçbirinde mikrofon girişi yok. kendi mikrofonları da vlog çekerken idare eder düzeyde. benim almayı düşündüğüm bazı makinalarda ses girişi var fakat onlarda da image stabilization yok.(sonylerde öyleydi sanırım)

yapmak istediğiniz iş belli mi? örneğin ben ne çekmek istediğimden emin değilim. ufak tefek görüntüler alıp bunları montajlayıp sevdiğim bi şarkıya klip yapma hevesim de var. ama mesela kısa film de hep merak ettiğim bir alan. kısa film milm uğraşıcaksam canonun lensi değişebilen 700d makinalarını alabilirim. ama bu makinalar benim gibi henüz bişey bilmeyen adamlar için yorucu olabilir. yani ben elime kamerayı alıp hemen bişeyler cekmek istiyosam bu makinalarla sıkılır bırakabilirim. cünkü bunlarda image stabilization yok. biraz daha manuel, programlarını kurcalamak lazım. stabilization için gimbal denen aparatlardan lazım. ekstra mikrofon almak lazım. dolayısıyla arkadaş arası eğlencelik vidyo için yanlış bi tercih olur.

peki canon g7 x mark ii gibi makina alsam nasıl olur?
örneğin bu makina vloggerlar arasında çok popüler. auto mod'da gayet güzel cekiyor. ses girişi yok. stabilization var. bunu aldığın gibi arkadaşlarınla vidyolar çeker sağa sola koyarsın. ama sonrasın kısa film cekicem dersen lensi değişmeyen, ses girişi olmayan bi makina aldığına pişman olabilirsin. www.youtube.com

şu adam kısa film falan işlerinde baya iyiye benziyor ve elindeki makina 7-8 senelik. www.youtube.com

karışık anlattım zira ben de aylardır video için en uygun makinayı arayan biri olarak özetle diyeceğim şu : sinematik çekim, montaj, lens tipleri bilmemne gibi şeyleri sıkılmadan öğrenirim dersen canon dslr al uygun bi tane geç. ha o kadar uğraşcak adam telefonla da film çeker. derdim vlog benim, sırtımda tripodla gezemem diyosan da aynasız canon g7x mark ii ya da sony rx 100 4-5. (sonyler 4k çekiyor lakin ısınıp kapanıyor.)

www.eksiduyuru.com
  • klar  (10.07.17 01:59:23) 
Lens değiştirmeye ihtiyacın yoksa tek adres Sony rx100 serisi. Ama 4k kayıt yaparken süre kısıtı var ısındığı için.


  • orient blue  (10.07.17 09:36:30) 
kaliteli video = güzel kamera + daha da güzel lens. sony'nin a7s ii'si iyidir mesela ama bunlar hep para işte bütçeden haber ver sen


  • argent dawn  (10.07.17 10:03:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.