[]

Sol ayak bileğinden gelen çıt çıt sesi.

Çok uzun bir süredir sol ayak bileğimden çıt çıt sesleri geliyor arkadaşlar. Doktora gittim röntgen çekildi bi hasar olmadığı bazen bu durumun olabileceği söylenip birkaç egzersiz ve sporcuların kullandığı bir ilaç verildi. Spor yapan biriyim. Doktorun verdiği egzersizleri yapmadım ilacı da kullanmadım. İnandırıcı gelmedi.

Şimdi buradaki doktor arkadaşlara soruyorum. Ya da bu durumu yaşayıp atlatmış olanlara. Mütematiyen bu ses var. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Nedeni ve çözümünü çok merak ediyorum.


 
bende de var. yururken kosarken surekli geliyor ses. senelerdir...


  • alperz  (09.07.17 23:22:39) 
Sesimizi duyan olur umarım :)


  • klasist  (09.07.17 23:31:46) 
Merhaba, kulübe hoş geldin :)

Bende liseden beri var bu bela ve kaç farklı branşta kaç doktora gittim hepsi de ağrı vs. yoksa yapabileceğimiz bir şey yok, çok istiyorsan kas gevşetici yazayım dedi.

Aksi gibi koşmayı da bisiklet sürmeyi de çok seviyorum ve onunla yaşamaya alıştım artık. Yanımdakiler rahatsız oluyor bazen ona da ben bir şey yapamıyorum :)
  • chicha  (10.07.17 00:04:31) 
33 yaşındayım kendimi bildim bileli sağ ayak bileğimden her adımda çıt sesi gelir. çok sessiz yerlerde yan basıyorım ses gelmiyo :) Doktora gitmedim.


  • Son Müzakereci  (10.07.17 00:10:35) 
bende de var :)) hatta az önce bunu konuşuyorduk, şaşırdım.
Doktora gitmedim.

  • coca cola  (10.07.17 00:24:23) 
Ben tekrar bi doktora gitmeyi düşünüyorum. O da egzersiz verip sporcuların kullandığı ilaçtan yazarsa bu sefer inanıp uygulayacağım:) Çok ilginç kesin bir problem var ve net bişey söylenemiyor. Vücudun uyarısıdır çıkan bu ses. Boş yere ses mi çıkar. Net cevap alamadığım için sinirlenmiştim içimden doktora :)


  • klasist  (10.07.17 01:40:50) 
Eklem sıvınız azalmış olabilir. Bol su için. Verilen ilaçları da kullanın mutlaka.


  • glutamin  (10.07.17 14:13:07) 
sese eşlik eden ağrı ya da acı yoksa dert etme.
15 yıllık eklem hastasıyım.

  • manuel mandalina  (10.07.17 14:20:46) 
atmıyorsam, yamulmuyorsam vs gibi üzerimden sorumluluk ataraktan yazayım;

bu, anladığım kadarıyla, genelde kireçlenmeye, kireçlenme de eklem sıvısının çoktan azalmış olmasına işaret. başlangıç aşaması yani, yıllar sonra hareket kısıtları oluşabilir.


yumurta kabuğu, çınar yaprağı zart zurt kürler var bunun için, ancak ayrıntıları bilmiyorum. ibrahim saraçoğlu ve mehmet müderrisoğlu (sırayla kimyager ve farmakolog) önerileri bunlar. ibrahim'inkini uygulayıp her gün çınar yaprağına teşekkür edeni var ancak bunun etkili olması için halihazırda kireçlenmenin başlamış olması gerekiyor diye biliyorum. kullanım esnasında ilgili bölgede ağrı olmasının iyiye delalet olduğunu hatırlıyorum - o bölgedeki kemik deformasyonu haricindeki ekstra oluşumları çözüyor, gibisinden bir açıklaması vardı.

doktorlar geri göndermiş diye yazayım dedim. bütün bitki kürleri tıraştır diye düşünmenin bir tür fazla-okumuş-cehaleti olduğunu düşünüyorum ayrıca, o nedenle beis görmedim cevaplamakta, iyi günner, sağlıklı eklemler.
  • godoşu beklerken  (10.07.17 14:29:18 ~ 14:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.