[]

Ukrayna'ya girişte dönüş bileti soruluyor mu?

Kiev'e gidiş bileti aldım sadece. Ne kadar kalacağımı kestiremediğim için dönüşü almadım. Lviv-Odessa yapıp, dönüşü Kişinev/Moldova üzerinden yapmak istiyorum.

Kiev'e girişte pasaport polisleri dönüş bileti soruyorlar mı? Evet ise Moldova üzerinden dönüş bileti alsam sorun olur mu?


 
Soruyorlar, kalacak yeri de soruyorlar.


  • fatalsoul  (08.07.17 22:37:35) 
büyük ölçüde memurun inisiyatifine kalmış bir durum. kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum, pasaport memurlarının en ince eleyip sık dokuduğu ve uyuzluk yaptığı havalimanı borispol. sorması muhtemel ama ukrayna'ya daha önce girip çıktıysan veya pasaportunda başka vizeler varsa sormayabilir. bana sondan bir önceki gidişimde dönüş bileti sordu, son gidişimde ise hiçbir şey sormadı harkiv'dekiler. kiev'e inmekten özellikle kaçındığım için son durum nedir bilemiyorum. ben bilet çok daha ucuz olduğu için harkiv'e inip oradan trenle geçiyorum kiev'e.

dönüş biletini moldova üzerinden almanın sorun olacağını sanmıyorum, oraya geçip oradan döneceğim dersen problem çıkarmazlar muhtemelen. moldova'ya geçeceğine dair belgen (uçak/tren/otobüs bileti vs) varsa çok daha rahat olur tabii. ukrayna'ya gidip de herhangi bir belgesi eksik olduğu için deport edilen tek bir kişi bile duymadım açıkçası, edilen de zaporijya'daki gibi bazukayla uçağa binmeye falan çalışmıştır herhalde.
  • der meister  (08.07.17 22:37:42 ~ 23:10:02) 
haziran ortasında gittim. sormadılar. (kiev, zhulhany havalanı)


  • washe  (08.07.17 23:08:25) 
Karadan girdim gecen hafta, sormadilar. Standardi yok. Onceki gidisimde de havaalanindan giris yaptim, ben ve birkac kisi haric herkese bir ton soru sordular ve ellerine bir kagit verip sogrulama odasina gonderdiler. Direkt gecen az sayida insandan biriydim.


  • stavro  (08.07.17 23:56:27 ~ 09.07.17 01:22:40) 
Borispolde sormuyorlar. Turistim bir hafta kalıp dönecem de yeterli. Ben 7-8 defa gittim hiç bir problem yaşamadım


  • boran79  (09.07.17 00:47:16) 
Lviv'de bize sormuşlardı, nerde kalacağımızı, masraflarımızı nasıl karşılayacağımızı da sormuşlardı ayrıca, kredi kartlarımızı falan göstermiştik.


  •   (09.07.17 01:19:07) 
ilk kez ukrayna'ya gireceksen büyük ihtimalle soracaklardır ancak pasaportunda schengen veya abd vizeleri varsa sormazlar.

tavsiyem göstermelik bir dönüş rezervasyon kağıdını da yanında götürmen. seyahatini riske atma.
  • ada meltemi  (09.07.17 12:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.