[]

Sevgiliniz Eski Erkek Arkadaşıyla Görüşüyor Olsa Napardınız?

Evet tam olarak sorum buydu. Ancak tabi detaylarını anlatmak lazım. Bir süredir süregelen bir ilişkim var bu ilişkinin başlarında şüphelendiğim birisi olmuştu, ismi Hüseyin, Lübnan'da yaşıyor. Sevgilim ilk başta kendisinden bahsederken hetero diye bahsetti, sonra biseksüel sonra da gay oldu aynı kişi. İlk başta hetero diye bahsetmesinin sebebi muhtemelen benim kıskanmamı ve başka şeyler düşünmemi istememişti. Ancak ben kendisinin günlüklerini okuduğumda kendisiyle 2012 senesinden beridir yaşadığı aşkı bütün ayrıntılarıyla okumuştum. Buna rağmen bana hetero diye yalan söylüyordu. Sonra biraz üstüne gittim, gay olduğunu ve aralarında İstanbul'dayken bir şeyler yaşandığını itiraf etmesini sağladım. Ancak kendisi onunla sadece arkadaş olduğunu ve yılda bir kez zaten Türkiye'ye geldiğini, geldiği zamanlarda da 1 hafta kaldığını ve istersem beni de tanıştırabileceğini söyledi geldiği zaman. Ve artık kendisi için sadece çok iyi bir arkadaş olduğunu söyledi. Benim cevabımsa madem senin için sadece iyi bir arkadaş biz bu kadar süredir birlikteyiz, benden ve bizim ilişkimizden hiç söz ettin mi, mutluluğunu paylaştın mı dedim, ses yok. Paylaşmadım ama yazarım niye yazmayayım ki dedi. Tamam dedim, sabah yazıyorum demesine rağmen yazmadı ve üç hafta bu şekilde benden bahsetmesini pas geçtik konuşuyor olmalarına rağmen benden söz etmiyordu.

En son dün akşam bu konuşmayı hatırlattım ve ne zaman benden bahsedeceğini söyledim. O da sabah hatırlat mutlaka yazacağım dedi. Sabah oldu, unutma kendisiyle yazışmayı dedim tamam dedi.

Her şeyi anlayabilirdim ama uzun bir metin yazmış baya ayrılık mektubu gibi, buna karşılık adam da bunun son derece normal olduğunu, kendisinin yılda 3-4 kez İstanbul'a geldiğini ve onu beklemesini beklemediğini, sadece onun mutlu olmasını istediğini ve iyi arkadaş olarak kalmak istediğini söyledi. O da her zaman dedi, adam yetmedi iyi arkadaş kalacaklarını söylemesini istedi o da aynen iyi arkadaş olarak kalacağız, sen benim kahramanımsın gibi bir cümle kurdu ve konuşma sonuçlandı.

Şimdi burada sizlere sormak istediğim 3-4 madde var;

1.si kendisinin dediği gibi arkadaş değil halen sevgililermiş ya da en azından bir gönül ilişkileri varmış, bu konuyla ilgili nasıl davranmalıyım?
2.si sizce insanlar eski sevgilileriyle yeni bir ilişkileri varken görüşmeye devam etmeli mi? Yani bundan kastım şu; karşılaşınca merhaba demekten bahsetmiyorum ama eski sevgiliden en iyi arkadaş olur mu?
3. sü Benim bu olaydan sonra tavrım nasıl olmalı?
4. sü ben çok takıntılı ve kıskanç biri miyim?

 
1) Ben olsam ayrılırdım, çok seviyorum ayrılamam diyebilirsin, anlarım ama inan güven sarsılınca her şey çok zor oluyor çünkü bak sana yalan söylemiş, aldatmış aslında, karşıdaki kişiyle sevgiliymiş ve sen sıkıştırdın diye ayrılmış, uzak mesafe diye geçiştirebileceğini düşünmüş ama olmamış. Ayrıca en baştan hetero diye yalan söylemesi de 2. yalan, burda haklısın sen kıskanıp ilişkilerine engel olma diye yapmış bunu da.

2) İnsanlar eski sevgilileriyle arkadaş olabiliyorlar ama cidden çok nadir. Arkadaşız diyen eski sevgililerde bu genelde ya karşılıklı duyguların bitmemesi veya bi tarafın bi şeyler hissedip diğerinin bundan ego tatmini sağlaması nedeniyle oluyor bence.

3) bknz. 1 , eğer ayrılamıyorsan da çok soğuk dur cidden ne kadar büyük bi hata yaptığını anlaması lazım.

4) Hayır değilsin çok normal bu düşüncelerin.
  • ekaterina  (07.07.17 23:35:33) 
1) resmen aldatılmışsın. Aldatılan biri olarak ben bunu hazmedemez ve ayrılırdım. Ama çokta olay çıkartıp yapmazdım bunu zaten aldatan kişiye neyi ne kadar anlatabilirsin ki. Direkt hayatımdan çıkartırdım yani.

2) merhaba merhaba olabilir tabiki ama ben karakter olarak bunu kaldıracak kapasitede biri değilim. İlla buluşcam diye ısrar ediyorsa da önceliği ben olmadığım için o kişiyi hayatımdan çıkartırım.

3) eğer yanlış anlamadıysam aldatılmışsınız 1. Cevapta da dediğim gibi ben olsam direkt hayatımdan çıkartırım ama hayatından çıkartmayıp yine ilişkiye devam eden insanlar da var bana çook çook ters bir durum.

4) takıntılı ve kıskanç değilsin. Adam resmen senden gizlemiş. İlişkinizi 3. Şahıslardan gizlemiş. Bir otur düşün bakalım bir insan neden ilişkisini gizler? Evet doğru cevap verdiniz... ta daaa diğer kısmetlerini kaçırmak istemez.
  • powerpufgirl  (07.07.17 23:37:10) 
Başlıkla soru cok alakasız. Sevgilinin erkek bir arkadasiyla gorusmesi gayet normal ama olayda anlatılan bu degil. eski sevgilisiyle hâlâ duygusal bir seyler yasiyor gibi, en onemli sorun ona senden bahsetmemiş ve sana yalan söylemiş olması. Bütün bunlar varken sorun sadece bir erkekle gorusmesi olmamalı.

1- sen varken onlarin halen duygusal bir seyler yasadiklarini biliyorsan hâlâ ne yapmaliyim diye mi soruyorsun ? Bence aldatılmışsın.

2-bence gorusmeye gerek yok. Yeni sevgiliye saygisizliktir. Merhaba merhaba olabilir sadece.

3- 1 ile aynı cevap.

4- öyle olsaydin boyle bir duyuru acmazdin. Ofkeyle bir seyler yapardin. Mantikli, makul dusunmeye calisiyorsun. Kıskançlık seviyen düşük hatta bana kalırsa.
  • aquarium  (07.07.17 23:38:37 ~ 08.07.17 00:10:01) 
Ekaterina +1
Size yalan söylemiş, siz sıkıştırdığınız için hüseyinle ayrılık konuşması yapmış ama hislerinden emin olamayacaksınızdır ve canınız sıkıkacaktır. Bu sorgulayışınız da gayet doğal, bir aşırılık yok.

  • illiyet dağı  (07.07.17 23:39:21) 
1- Ayrıl önüne bak
2- Ayrıl önüne bak
3- Ayrıl önüne bak
4- Ayrıl önüne bak
  • MaNOfTheYear  (07.07.17 23:42:56) 
Yolla

youtu.be
  • mkrk  (08.07.17 01:11:19) 
gay ilişkilerin kanayan yarası :) taraflardan birinin gözü azıcık dışarıdaysa illa ki geçmişinden birileriyle temas halinde kalıyor. sizdeki durum daha da ekstrem tabii.

kesinlikle ayrılmalısın, bu saatten sonra kendisine güvenemeyeceğin için zamanla ona olan saygını yitireceksin ve işler daha da çirkinleşecek.
  • pitjantjatjara  (20.07.17 18:02:21) 
Ya daha Hüseyin nedir, sevgili midir, eski sevgiliden dost olur mu kısmına gelmeden önce siz adamın günlüklerini okumuşsunuz, yani daha en başından adama karşı bir güven sorununuz var zaten. Şunu teslim etmek gerekir, Türkiyede gay ilişkiler ortalamanın baya üstünde bir paranoya barındırıyor bir çok nedenden dolayı ki bir kısım nedeni de haklı bulurum. Ama ne olursa olsun belli ki karşınızda hiç güvenmediğiniz ve bu güveni hak etmediğini de defalarca yalan söyleyerek kanıtlayan biri var. Bu kadar derinden sarsılan bir güven ile yolunuza devam etmeniz baya zor, yeniden kurulabilir o güven ama çok zor. O maddelere girmeden önce bence bunu bir kafanızda tartın, kendinizi en iyi siz tanırsınız, bu kadar sarsılmış bir güven ile yola devam edebilir misiniz? Esas cevaplanması gereken temel soru bu bence.


  • fengari  (20.07.17 18:54:45) 
çok net olarak ayrıl, düşünme bile.

bunlar bayağı bayağı berabermiş baksana
  • gazozailacatmauzmani  (20.07.17 19:13:38) 
sondan başlıycam...

4- çok da değilsin. ki olsan da normal şu olup biten karşısında.

imkanım olsa ben de günlüğünü okurdum :) hiç asilzade gibi davranmaya gerek yok.

3- ilişki seviyesini düşür. maslahatguzarlık seviyesine.

2- görüşmek zorunda değiller ama görüşebilirler. arkadaş kalmak mümkün mü? biz kalamadık. zorlasan olur gibi de sanmıyorum ya. o benim için bir "görüşmeyi sürdürme bahanesi", onun içinse @ekaterina'nın dediği gibi ego tatmini sanırım :(

1- tercihini evet senden yana yapmış ama hüseyin uzakta olduğu için mi? yakın olsa nasıl olacaktı? ve neden senin hakkında hüseyin'e bahsetmekten kaçınmış? bu konularda onu netleştirecek açıklamalar yapması üzerine konuşmalısın.

çok hoş olmamış ama ilk başlarda bu tip şeyler olabiliyor. izler bırakan bir ilişkinin ardından... belki de ona biraz zaman tanımalı ama kesinlikle net olmasını istemelisin.
  • runagain  (20.07.17 19:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.