[]

İzmir'i bilenlere bir sorum var

İzmir'de ev yemekleri yapan bir yer açmak istiyoruz. zeytinyağlılar falan. hedef kitle beyaz yaka. bu nedenle de plaza, iş yerleri veya mağazaların falan yoğun olduğu bölgeleri araştırıyorum.

niyetim sadece beyazyakaya hizmet vermek. yani akşam iş yerleri boşalınca ben de 6-7 gibi kapatmayı düşünüyorum.

Benimle İzmir'deki böyle yerleri paylaşırsanız çok sevinirim. ben de ona göre bir seyahat planı belirleyip keşfe çıkacağım.

 
izmir'de sadece beyaz yakaya hizmet edebileceğin yer yok desem yeridir. Manisa bu iş için daha uygun. Hatta öğle yemeği vakti fabrikalara servis kaldıran yerler var.

Sanayilerde açamazsın (1-2-3-4), hedef kitlenin tam tersi bir kitleye sahip olursun. Organize sanayide de benzer bir tablo seni bekliyor.

En fazla ofislerin de olduğu rezidans bölgelerinde bir yer açmayı düşünebilirsin. Bizim gittiğimiz yer "ayda 30bin tl kar ediyorum, ufak paralar için uğraşamam" diyip kapattı sdkjfgd. Şimdi sanırım el değiştirmiş, ufalarak tekrar açıldı. Keşfedilmemiş böyle bir bölge bulursan olabilir.
  • kimlanbu  (03.07.17 10:55:14) 
izmirde şehir içindeki iş yerleri, bayraklı ve alsancakta.

aslında şehir dışında daha yoğun beyaz yaka var, onlar da şu şekilde: gaziemir serbest bölge, çiğli organize sanayi, pınarbaşı, kemalpaşa

ayrıca kimlanbu+1
  • helmet  (03.07.17 10:59:04 ~ 11:02:34) 
çankaya'da gümrük diye geçen bölge yani migros çevresi. güzel yemek yapan 3-5 yer var. kebapçılar ve 11-12 tl ye 3-4 çeşit yemek veren yerler dolu var. hepsi de güzel iş yapıyor. yemekleri süper güzel değil gerçi. ev yemeklerine rağbet ancak çok güzel yemek yaparsanız olur benim görüşüm. insanlar kebabın yağına lavaş banmak istiyor, zyağlı deyince yüzü buruşuyor milletin öğle vakti :)


  • hasmetizm 2046  (03.07.17 12:06:06 ~ 12:06:48) 
ne kadar kazanmayı düşünüyorsunuz? ortak olacak mı? kaç masa x kaç defa sirkülasyon olsun istiyorsunuz? beyaz yakalılara hizmet vermenin en büyük handikapı her öğlen o masaları 1,5 saat meşgul etmeleridir. masa döngüsü bu şekilde yetecek mi size?

bu gibi soruların yanıtını verdiğinizde daha isabetli yer önerilerinde bulunabiliriz bence. mesela haşmetizm in söylediği bölgede ev yemekleri yapan bir arkadaşımız var. en büyük derdi öğle yemeği saatinde beyaz yakalıların 1,5 saat oturması ve masa sirkülasyonu olmaması. hedeflediği ciroya bu sebeple hiç ulaşamıyor.
  • Phoebe  (03.07.17 12:16:32) 
alsancak vali kazim dirik'ten bildiriyorum. burlarda ev yemeği gidiyor. bankalar falan da var. alternatfi 3 tane falan 4. olsa tutar. boşta dükkan da var.


  • fosforlu cevriye  (03.07.17 12:21:14) 
@Phoebe

yanlış yönlendirmemek için detay sorduğunun farkındayım, çok teşekkür ederim ama bu konuda tecrübeliyim o nedenle şu an sadece bölgeleri öğrenmek istiyorum, sonra işin işletmecilik ve gereksinimleri konusunda o bölgeleri detaylıca inceleyip bizim iş planımıza uygun olup olmadığını araştıracağım.
  • sos fistik olsun mu  (03.07.17 12:26:19) 
tecrübeliyseniz yekten yazıyorum o zaman :).

gümrük bölgesi. topçularla hilton arasında ki sokak.

bayraklı manavkuyu/adliye, yeni plazalara ve açılan banka şubelerine yakın bir dükkan olmalı. ben olsam burayı seçerdim, daha önce ev yemekleri yapan küçük bir cafe işlettim, tecrübeye istinaden söylüyorum. sevim lokantası var orda, öğlenleri bir uğrayıp bakabilirsiniz.

aynı şekilde bayraklı towers, tepekule, hilton double tree tarafı yenileniyor orayı araştırmakta fayda var. ama bu çok çok kısa vadede oturmaz. 1 yılı var daha bu bölgenin. kendi yemek çıkaran yerler var mı emin değilim ama tam istediğiniz gibi, 6 dan sonra müşteri olmaz orda.

edit: alsancak merkezde çalışıyorum ben. zeytinyağlı restoran var mesela, bana göre iğrenç ötesi. ama millet bayılıyor. onun karşıyaka çarşıda da şubeleri var. alsancak merkezde aklınızda olabilir. gerçi çok seçenek var bu tarafta.
  • Phoebe  (03.07.17 12:36:51 ~ 13:38:09) 
izmir'de adalet mah. bunun için biçilmiş kaftan olabilir, gerçi orada rekabet de çok olabilir :)
Phoebe'nin dediği gibi adliye-folkart-öğretmenevi civarında oldukça iş yaparsınız diye düşünüyorum.

bir de alternatif olarak buca'da güzel ev yemeği yapan tek bir yer var. zeytin diye, devlet hastanesinin karşısında. onun dışında bir de sini köşk var ama kalite giderek düşerken fiyatları anlamsızca arttı. 9 eylül'ün teknoparkının içindeki kafe/yemekhanenin yemekleri çok kötü ama seçenek olmadığından mecburen yiyoruz. burada en az 20 şirket, bilemmkaç beyaz yakalıyız, bu taraflara gelirseniz bizi mutlu edebilirsiniz :)
  • 111111  (03.07.17 13:25:33) 
konak konak konak baska diyecegim yoktur


  • moderniko  (03.07.17 14:34:08) 
gümrük'te selahattin'in yeri diye bir esnaf lokantası vardı mesela, hasmetizm'in bahsettiği yerlerden biri de kesin orasıdır, baksan aşırı salaş bi yer ama her öğle arasında etraftan gelen banka memurları, dershane öğretmenleri(ve öğrencileri) vs gelip orada yerdi. Sahibi de hayatımda gördüğüm en kibar insandı sanırım, bayadır yolum o tarafa düşmediği için gidemiyorum ama o taraflarda açacağın bir ev yemeği konsepti tutabilir.

Bayraklı da zaten çok bahsedilmiş. İzmir'in iş merkezi orası olacak şekilde bir planlama var yıllardır ve gelecekte de sürecek gibi. Pek çok gökdelen yapılıyor o bölgeye ve beyaz yakalı nüfusu gayet fazla. Ama bu konuda rekabet çok olabilir çünkü bunu düşünen tek girişimci siz olmayacaksınızdır muhtemelen
  • nundu  (03.07.17 15:13:47) 
tam dediğiniz işi yapan bir yer izmirde. hakkıyla yapıyor ve her yerden geliyorlar sadece beyaz yakalılar degil ama hep duzgun insanlar. fiyatlarda makul. yemekler harika. gelince bence ilk oraya bir gidin. karşıyaka yeni girne caddesinde meftune ismi.


  • cptxxx  (03.07.17 19:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.