[]

İnsanlar bu kadar parasız mı?

Bi e-ticaret sitesinden ürün sattım birine. Kargo satıcı ödemeli idi normalde. Ptt ile anlaşması var. 2.30 tl tutuyor kargo. Neyse ptt'deki görevli beni yanlış yönlendirdi, sistem ödüyor dedi. Sizin satıcı olarak bir şey ödemenize gerek yok.


Bende tamam dedim. Çıktım pttden. Sonradan anlaşıldı ki benim satıcı olarak 2.30 tl ödemem gerekiyormuş. Alıcı ile irtibata geçtim. Kargoyu teslim aldıgında bana dönmesini, durumu çözeceğimi söyledim. Neyse adam bana dönmüş, hafta sonuna kadar parasızım, kargo parasını işyeri kasasından alıcaktım demiş. Bu doğru olabilir mi?İnsanlar bu kadar parasız mı ya? Ben ona eft yapıcaktım zaten kargo miktarını ama böyle demesi garibime gitti. 2 tl 30 kuruş ya mevzu bahis. Benden aldıgı ürün 110 TL idi. Bekar olsa anlıcam da cocugu filan da var. Sakız ister bilmem ne ister.

Kendimi düşünüyorum, alıcı yerinde olsam eft muhabbetine bile girdirmezdim kişiyi. 2.30 tl için. Şimdi ben bu adama direk 2.30 atayım demi.? O kadar eft atılıyor mu onu bile bilmiyorum.

 
Senden ne aldı bilmiyorum ama evet insanlar bu kadar parasızlar. Ben de parasızım mesela. Ama annemle kardeşimin alerjik astımından ve evde 3 kedi olmasından ötürü 3000 liralık süpürge almak zorundayız, bu parayı telafi edebileceğim bir planım görünürde olamaz. Hayat ne getirir bilinmez, iyilikler umarak yaşıyoruz işte.


  • yaren  (28.06.17 22:28:37) 
Bana da çok anlamsız geldi, kesin göndermezsin diye sinir olmuş ondan gıcıklık yapıyordur.

@yaren o kadar parasız olup, ailenizdeki herkesin alerjisi olmasına rağmen kedi beslemeniz çok ilginç değil mi? Demek ki o kadar da parasız değilmişsiniz.
  • ekaterina  (28.06.17 22:38:40) 
Bana da hic inandirici gelmedi. Ayrica bir insan 2.30 tl sinin olmadigini bu kadar rahat soyleyebiliyorsa ve hatta ve hatta yok isyerinin kasasindan alicaktima kadar getiriyorsa konusmayi bu bana pek dogru gelmiyor. Ayrica bu nasil bir rezillik ya, 2. 30 kurusum yok, isyeri kasasindan cekicem nedir. Insanlarin bu kadar yuzsuzlestigini gormek beni cok sinirlendiriyor.


  • balpolen  (28.06.17 22:46:36) 
2.30, 1.40, 0.50 ne farkeder. adam üç kuruş ekonomi yapmak için internetten satın almayı seçmiş değil mi? siz de 40 yıllık kankası değilsiniz. bu durumda adamın bu parayı öderken huzursuz olması ve size güvenmemesi kadar doğal bir şey yok.


  • baal  (28.06.17 22:52:20) 
@ekaterina

O üç kediyi annemin ruh sağlığı ayakta kalabilsin diye besliyoruz... ne aşılarını yaptırabiliyoruz ne de en sağlıklı mamaları kullanabiliyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz, sadece kumlarını ve evi temiz tutabiliyoruz. O da annemle kardeşimin ciğerlerine yetmiyor.

Yani her şeyi kafasına göre yapamıyor insan. Hayat her zaman planlamayla yaşanmıyor. Kazın ayağı öyle olmuyor işte.
  • yaren  (28.06.17 22:56:46) 
parasız değiller, ölücüler. 50 kuruş için ayak yaparlar. çok tanıdım böyle insanlardan. sayıları inanılmaz fazla. dilenci bunlar. pazarlığın pazarlığını yaparlar. yaramaz insan türü. hayatta alış veriş yapılmayacak insanlar.

parası yoksa gidip almasın 110 liralık şeyi. sinirlendim annesine fifa'da 8 attığımın evladına ya.
  • zirrealist  (29.06.17 01:09:11) 
Mumkun degil, inanmam bir insanin o kadar parasız olduguna.

Evet parasizlik denen bir sey var ve misal ben parasizim ama bugun acil bir şey olsa bulurum 300-500.

Dun cebimde toplam 55 kurus para vardi is yerindeyken. Bunu soyleyince, evi olan emekliligi yaklaşmış ve benden fazla kazanan bir mecburi arkadas 20 kurus istedi. Verdim. Pislik bu. Aranda samimiyet olan insandan istersin o ayri... ama insanlar gercekten pislik yapiyor cogu zaman.

Gunluk 2 paket sigara 19 tl tutuyor ve bunun yarıya yakini otlakcilara! Birakip tutune gectim selam veren yok. Bu adamlarin sigarasi hep olmuyordu, bitiyordu, yetmiyordu ve bana geliyorlardi. Ah simdi ne yapıyor garipler...

Ben sonuna kadar harcarim. Yerim icerim ve yedirir iciririm de.
  • runagain  (29.06.17 08:52:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.