[]

Plajda hırsızlık ihtimaline karşı

Ne yapıyorsunuz? İki kişi kerpe'ye gidiyorsunuz mesela, denize de ikiniz birden gireceksiniz, telefonu cüzdanı vs nereye saklıyorsunuz?




 
Kutuya koyup kumun altına gömüyorum, üzerine havlu örtüyorum. Gözüm de sık sık sahilde oluyor ama.


  • irene  (28.06.17 12:15:13) 
Ev yakınsa telefon, cüzdan almıyorum. Deniz uzaksa haliyle arabayla gidip arabada bırakıyorum, anahtarı da kıyafetlerin arasına sıkıştırıyorum.


  • Piukh  (28.06.17 12:16:06) 
gittiğim yerde cankurtaran var. kendi bölgesini plastik bandajla çevirmiş oluyor.
ona gidip bandajın hemen dışını işaret ederek, "şuraya havlumu sersem nasıl olur, tek başımayım o yüzden sizin yakınınızda bulunmak istiyorum" diyorum.

cankurtaran yoksa, güvenilir gördüğünüz (aile vs.) birilerine yakın yerleşip onlara "bizden başkası eşyalarımıza yaklaşırsa uyarın lütfen" denebilir.
  • filteria  (28.06.17 12:20:53) 
@Piukh araba sakat değil mi? camı patlatıp alabilirler. torpidoya falan mı koyuyorsunuz?

bu konuyu takip ediyorum. merak ettiğim bir konu.
  • hononu  (28.06.17 12:21:14) 
Yanıma almıyorum ya da sürekli gözüm üzerinde olacak şekilde takılıyorum.


  • lcha  (28.06.17 12:22:42) 
Koltuğun altına koymaya alışığım.


  • Piukh  (28.06.17 12:38:51 ~ 12:39:49) 
Eskiden sadece havluyla gider gelirdik ne günlerdi be.
Şimdi bi önlem almıyorum. Öyle allaha emanet.

  • [GODDARD]  (28.06.17 12:39:39) 
Bi aile varsa onlara emanet ediyorum. Yoksa cantanin dibine sakliyorum, gozum surekli uzerinde oluyor. Nerede denize gittigime de bagli ama. Parali yerdeysem yine cantadibi ama daha az bakis atmak.


  • kuehles blondes  (28.06.17 12:43:08) 
Telefonu elbisemin içine sarıyorum. Ama bir yerde temiz bebek bezinin içine saran birisini okumuştum. Hırsız kirlidir diye karıştırmaz diye düşünmüşler. Mantıklı gelmişti.


  • ruhen hastayim ben  (28.06.17 12:46:58) 
Sırt çantama koyuyorum direkt, başka önlem almıyorum. Kalabalık yerlerde zaten denize giremiyorum. Tenha olunca da bir sıkıntı olmuyor haliyle.
Kalabalık yerlerde denizde çok açılmamak ve takipte olmak lazım.

  • peggy  (28.06.17 13:16:34) 
Hırsızlık yapmayacağına kanaat getirdiğiniz bi teyze veya amcaya emanet etmek.
10 seneyi geçiktir ordayım, hala tereddtle veririm. Bazen saldım çayıra mevlam kayıra...
Terliği havluyu düzensiz bişekilde bırakıp altına saklarım bazen de...
  • d e ayri yazilir  (28.06.17 14:04:55) 
Büyük güneş kremim vardı. Bitince içini temizledim orada saklıyorum. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Paramı da bitmiş rujumun içinde saklıyorum rulo yapıp.


  • jazzabel  (28.06.17 14:20:02) 
sırt çantasına koyup bir aileye vermek ya da yakınına bırakmak ve göz kulak olması için rica etmek.

çantayı doğrudan ortada bırakınca ister istemez tereddütte kalıyorum ben. verecek kimse yoksa içindeki kirli veya buruşuk eşya gözükecek şekilde açık bırakıp havluyu da özensizce üstüne seriyorum. terlik merlik yanında, sanki önemli bir şey yokmuş gibi bir izlenim veriyorum, nacizane.
  • dahinnotha  (28.06.17 14:22:24) 
Yazlığımız zaten denize sıfır neredeyse, evde bırakıyoruz. Eğer ilk kez gittiğimiz bir yerse ve plajda emanet edecek kimsemiz yoksa arabada bırakıyoruz.


  • iwasbornonamountainside  (28.06.17 14:44:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.