[]

bakıyorum herkesi begeniyorsunuz

herkesi ve hiç umulmadık yüzleri begeniyorsunuz. çok şaşırıyorum. fotoğrafa bakıyorum, kesin buna giydirmislerdir diyorum. bi bakıyorum ' söyle güzelsin, böyle guzelsin' . bu durumu elestirmiyorum sadece garipsiyorum. estetik algimin genel guzellik algisiyla hiç uyuşmadığını düşünmeye başladım.

beğeni kriterleriniz nedir mesela bir yüzde? benim sanırım bir kriterim yok.

ek olarak yanlış anlaşılmasın, kimseye sen çirkinsin falan diyelim demiyorum. aksine.

 
ufak kusurlara bayılırım bir yüzdeki.


  • lüzumsuz adam  (25.06.17 15:35:42) 
Böyle bi durum var evet.


  • ekaterina  (25.06.17 15:36:58) 
Benim de toplumla güzellik anlayışım çok uymuyo sanırım belli kriterlerim yok aslında ama bilemedim valla.


  • pastörizesüt  (25.06.17 15:40:25) 
Daha önce yazdıklarından kafa olarak sevdiysem ortalama biriyse bile gözümde tepelere çekiliyor.

Doğal ve içtense, makyaj falan hikaye en kral kız o'dur.
  • passion rules the game  (25.06.17 15:42:45) 
çünkü çirkin deme lazım olur kafası.

tabi tutup beğenmediğin insana sen şöyle çirkinsin böyle çirkinsin demenin bir mantığı yok, ama herkesi güzel bulmanın altındaki amaç da aşağı yukarı belli.
  • keçeli kalem  (25.06.17 15:45:11 ~ 15:46:40) 
giydirince de -simayla alay olmaz- tayfası geliyor n'apalım. ayrıca zaten benim öyle abartılı kriterlerim yok, gideri olsun yeter.


  • yeraltindan potlar  (25.06.17 15:45:53) 
Ben artık alıştım bu duruma. Ne zaman ifşa olsa "ooooooo aman tanrım yok böyle bir güzellikkk!!! <3 <3 <3" şeklinde yorum yapılıyor herkese. Diyorum bu seferki şahane biri galiba açıp bir bakayım. Açılan linkteki kişi maksimum 5-6/10 oluyor. İşte bunlar hep ekmeğinin derdindeki delikanlılar. İddiasız kızlara yazıyorlar ki şansları yükselsin. Zira bu iltifatları eden adamların da dünya yakışıklısı olmadıklarını biliyoruz, dün geceki (ve bu sabahki) ifşada gördük.

Bu seferki ifşada eli yüzü düzgün bayağı kişi vardı ama bana göre hiçbirinin abartılacak bir yanı yok. Çok güzel ya da çok yakışıklı değiller, normal insanlar işte.
  • i m cool with that  (25.06.17 15:47:05) 
Güzellik anlayışım farklıdır benim. Bu yüzden bir kriter söyleyemem.


  • Apocalypse  (25.06.17 16:02:16) 
ya nefes alsın yetercilik ile gelen "ya tutarsa" var ya aşırı nazik bir grup ekşi duyuru ya da cidden herkesi beğeniyorlar. benim oyum kimseyi kırmamak için herkese güzel/yakışıklı diyorlar. gönül işleri sekmesinde ekşi duyuru klasiğidir. fotoğrafını paylaşan herkes güzel/yakışıklı/yorumsuz kalır. ilişki durumuyla ilgili anlatılan her şeyde karşı taraf suçlu bulunur. ilişki başlamadıysa, bir uyuşmazlıktan söz edilen karşı taraf ne kadar mantıklı olursa olsun, duyuruyu açana "kaç kurtul böyle insanlardan" denir. çok da şey yapmamak lazım.


  • nawar  (25.06.17 16:03:23) 
Neden her ifsadan sonra bu tip gerilmeler yaşıyosun, merak ettim.


  • elorelia  (25.06.17 16:05:03) 
e çünkü beğenilecek güzellikte kadınlar ve yakışıklıymış denecek erkekler var ifşada. ifşayı aktif olarak takip eden yaklaşık 150 kişi var desek 149'unun beğenmediğini birinin beğenme olasılığı hala matematiksel olarak var.

beğenmek ayrı, tapmak ayrı. tapılacak bir insan var, o da kendini biliyor <3
  • i drive the hearse  (25.06.17 16:11:30 ~ 16:11:58) 
bu durumun politically correct açıklaması için nawar'a, acı gerçek açıklaması için de i m cool with that'a katılıyorum.

kriter olarak da burun önemli. kaş da önemli. limonlu cola'nın burnu güzele benziyordu ama muhtemelen o açıyı bulmak için yıllarca uğraşmıştır. bunun dışında love my way'de hem burun hem kaş iyi duruyor.

bunların dışında gördüklerim sokakta her gün gördüğümüz dikkatimizi çekmeyen insanlar.
  • ron dennis  (25.06.17 16:18:02) 
niye çok şaşırma duygusu yaşayacak kadar üzerinde duruyorsun ki.

basit, eğlenceli bir olay. (bu fotografları arşivleyip ileride zaman geçince harekete geçip mesaj atan filan azimli işsizleri bir kenara bırakırsak tabii- öyle şeyler olmuş yazıyordu bir ara buralarda)

çirkinlik, güzelliğe göre daha belirgin sınırları olan bir şey.

birine ay ne çirkin denirse genelde diğer insanlarda onu çirkin bulur ama, güzellik daha esnek bir şey, yani eli yüzü düzgünse, yani her gün sokakta rastlanabilecek ovvv göz alıcı biri diyemiyorsan da kabul edilebilir bir güzellik varsa onu çoğunluk güzel bulacaktır.

zaten herkes aşırı güzel veya yakışıklı çıkarsa burada bir gariplik olurdu.
  • wilhelmwasmuss  (25.06.17 16:52:23) 
ben öyle bir durum görmedim. tam tersine hoş görünen tiplere bile giydirmeye çalışan ergen ergen agresiflikler içeren yorumlar daha çok gibiydi.


  • burya  (25.06.17 16:55:01) 
kara kara bunu düşünmüyorum ya yapmayin..... baya da eğlendim hatta


  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.06.17 17:03:34) 
İfşalara bakmadım pek, bayram bayram kalp kırmamak için olabilir:)


  • Fusha  (25.06.17 17:10:06) 
Bunun birkaç farklı nedeni var, en önemlisi olumsuz durumların saklanması, güzel olduğunu düşünenler yazıyor ama çirkin olduğunu düşünenler yazmıyor, böylece herkesçe güzel bulunuyormuş gibi geliyor ama aslında öyle değil.


  • harvey  (25.06.17 17:21:03) 
yukarıdaki çoğu cevaba çeşitli yönlerden +1

zaten öyle ya da böyle albenisi olan erkek/kadınların ifşalarındaki yorum sayısı dahi ortaya koyuyor onların albenilerinin olduğunu. hiçbir albenisi olmayanlar arada kaynıyor işte. şekil a :( çünkü ben üç-dört defa ifşada bulunmuştum, hiçbirinde de "vaov!!1", "aman ya rabbil alemin." minvalinde cevap almadım. birkaç kadın duyurucu da alamadı. kısacası cazibesi eksik olanlar da fazla. işte bu duyuru da algıda seçiciliğin bir örneği bence.
  • m e b  (25.06.17 18:27:04) 
Zoruna mı gitti?
Zaten güzel olduğu kendine toplum tarafından empoze edilen hatunlar genelde ifşa yapıyor. Bunu gören diğer hatunlar hiç piste çıkmıyor. Asıl onları görmek lazım aslında.

  • [GODDARD]  (25.06.17 21:02:58) 
Ben kadinlarin genelini begendim, bir kadin olarak.
Hafif kemikli yüz güzel bence, ama güzellik genele bakinca dedigin bir sey, sadece yüz degil.

Yanlis anlamadik da, algin yanlis bence. Genelde duyuruda muhabbetleri olduklari insanlara iltifat ediyorlar sanirim. Begenip tanimadiklarini da özelden yaziyorlar?
  • buf-e kür  (25.06.17 21:52:52) 
Sen paylaş seni beğenmeyelim.


  • for day to break  (25.06.17 22:10:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.