[]

bahçe teli

Merhaba, bahçeyi telle kapatmakla ilgili iki sorum olacak.
Konunun daha iyi anlaşılması açısından, bir apartmanın giriş katında oturuyoruz ve sadece evimizden çıkılabilen bir bahçemiz var. Ev kiralık. Kiralarken haliyle bahceyle beraber kiraladık. Sorun şu ki minik bi kısmı ekip diktik ve kediler bahçeyi tuvalet olarak kullandıklarından hem sağlık açısından problem oluyor hem de bitkileri kırıyorlar. Artı bizim de iki kedimiz var rahatça bahçede dolaşsınlar istiyoruz.

Birinci sorum, -bu bahçeyi duvarın bir metre kadar üstünden telle çevirdik- apartman sakinlerinin bu teli kaldırmamızı isteme hakları var mı?

Ikincisi yan apartmanla ortak olan duvara aynı işlemi uygulasak yan apartmandakilerin yine bu teli kaldırmamızı isteme hakları var mı?

Tel dediğim de kapalı bir şey değil, görüşü engellemiyor.

 
olay bahçenin ortak alan olup olmaması, eğer daireye ait olarak gözüküyorsa sizindir. ORtak alansa sizin değildir.


  • binder dandet  (23.06.17 17:13:42) 
aşırı aksi ve huysuz insanlar değillerse niye bir şey desinler ki. işlemi yapmadan önce gidin aynen burada anlattığınız gibi sebeplerinizle anlatın ve sizin için sorun olur mu diye sorun. sanmıyorum ki sorun olur desinler.


  • veritaslibertas  (23.06.17 17:14:15) 
vertaslibertasa katılmakla beraber türkiyedeki ruh hastası potansiyelini hesaba katmadığını düşünüyorum.


  • binder dandet  (23.06.17 17:15:55) 
@binder dandet bahçe ortak alan değil, yalnızca bize ait.
@veritaslibertas şimdiden "çirkin oldu" diye şikayetler başladı. Ki çirkin de olmadı.

  • begimay  (23.06.17 17:19:59) 
begimay,

sizinse eğer istedikleri kadar çirkin oldu desinler, isterseniz havuz kurarsınız.
  • binder dandet  (23.06.17 17:20:51) 
o zaman begimay+1 bahçe size aitse hiç bir şeye karışamazlar.


  • veritaslibertas  (23.06.17 18:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.