[]

Diyetimin üzerine çok kardiyo yaparken kas kaybettim

3 haftadır diyetteyim. 1350 kcal lik bir diyet var ve çok çok büyük oranda uyuyorum hatta az yiyorum. Kas kaybı olmasın diye direnç egzersizi yapmıyordum pek sadece tempolu yürüyüş yaptım ve azıcık da bisiklet sürdüm. 10 gün sonra kontrole gittiğimde 700 gr kas 2.7 kg yağ gitmişti mutluydum ama kas niye bu kadar gitti dedim ilk seferde normal bu bundan sonra 500 den fazla gitmemeli dedi diyetisyen. Kas kaybetmememin bir yolu yok mu dedim çok iyi kardiyo şart dedi. Ben de sonraki 10 güne yürüyüş tempomu ve zamanımı arttırdım bugün gene gittim kontrole. 2.2. kg yağ ve 800 gr kas gitmiş. Sorunca aşırı kardiyo yapmışsın o yüzden böyle olmuş.Bu kadar abartma dedi. Bilgisi olan var mı bu konuda acaba? yürüyüşümü azaltsam daha az kas kaybeder miyim yoksa alakası yok mu?daha az yağ kaybedeceğim kesin ama kası bilemedim hiç. 20 günde 7.3 kg vermeme rağmen sevinemedim bir türlü 1.5 kg kas gittiği için. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.




 
daha fazla yiyeceksin. ağırlık çalışacaksın. mümkünse büyük hareketler...


  • alperz  (22.06.17 21:41:13) 
o şekilde kilo vermeye devam edebilecek miyim peki? yağdan tabi


  • dexter z  (22.06.17 21:45:50) 
yes of course.


  • alperz  (22.06.17 21:50:10) 
1350 kaloriyle beslendiğin sürece kas kaybının dışında daha büyük yaşamsal riskler de bekliyor seni. Sana bu programı kim verdiyse ilk önce onu değiştir.


  • angelus  (22.06.17 22:09:38) 
o kas vey yağ ölçen tartılara pek güvenme derim. kasların o derece erimesi için ya çok çok aç kalman ya da aşırı çalıştırman lazım.

kollar yağsız ise kol kaslarından ölçüm alarak gerçekten ufalma var mı yok mu takip edebilirsin.
  • orpheus  (22.06.17 22:51:03) 
1. 1350 kalori ney yahu? pigme filan degilsen metabolizmana bile yetmez o. yemeyerek zayıflanmaz. yiyerek zayıflanır. dogru ye, sporu sağlam yap.

2. orpheus +1. makinelerin sana dedigi şu kadar kas şu kadar yağ kaybettin laflarına çok inanma. baya baya sallamasyon onlar.

3. daha çok protein tüket.
  • 507  (23.06.17 00:26:01 ~ 00:26:35) 
ramazan için vermişti o diyeti, sonrası için de 1600 kcal'ik yazdı bugün. diyetisyen sonuçta bu kadar büyük bir hata yapar mı ki? sizin yazdıklarınız karşısında şok üstüne şok yaşıyorum ben o kadar az mı 1350 harbiden? normalde ayı gibi yiyen biriydim ben ne güzel azalttım diyordum


  • dexter z  (23.06.17 00:32:03) 
Antreman öncesi ve sonrası beslenmenizle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Aynı sorunların yaşayan bir kadın tanıdıktan yola çıkarsak antreman öncesinde en az 1 saat öncesinden bir miktar kaliteli karbonhidrat almanız gerekiyor. 2-3 saatlik açlık üstüne antreman yaparsanız; antreman sırasında vücudun ihtiyacı olan enerji kaslarda depolanan glikojen kaynaklarının kullanılmasına, bu da kas kaybına neden olur şeklinde bir açıklama yapmışlardı hocalar. Antreman sonrasındaki beslenmenizde kaliteli karbonhidrat ve bol protein içerikli olmalı


  • ahmetmehmetsenmisinahmet  (23.06.17 00:36:07) 
bugün aç karnında spor yapabiliyorsan yap daha çok yağ yakarsın dedi diyetisyenim. profosyenel bir diyet yapayım deyip gidiyorum ne kadar farklı şeyler söylendi burada böyle. öyle ya da böyle 20 günde 4.9 kilo yağ gitti ama sağlıksız vermişim anladığım kadarıyla. yemekten 40-50 dk sonra çıkıyordum yürüyüşe. 2. bir diyetisyenle görüşeyim en iyisi


  • dexter z  (23.06.17 00:41:58) 
hocam size tavsiye edebileceğim 2 süffer kaynak:

1-www.fitekran.com
2-fitblog.macfit.com.tr

burada kulaktan dolma olmayan onlarca mikteşem bilgi okuyabilirsiniz (duyuruda yazılanlara bok atmıyorum yanlış olmasın tabi). öğrendiklerimden hatırladığım kadarıyla şunu diyeyim: bir kere aldığınız kalori çok çok az. gereğinden fazla kalori açığı oluşturursanız vücut yağları korumaya alır ve kaslardan yakmaya başlayabilir(miş. üstteki yerlerden okumuştum hep bunları) ayrıca kilo verirken kas kaybını önlemenin yolu ağırlık egzersizleri yapmaktan geçiyor.

başarılar.
  • kuul  (23.06.17 01:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.