[]

Dil tazminatı aylık mı yıllık mı?

Selamlar.

Yeni bir işe başladım, ielts sınavım vardı sonuç olarak bana bir miktar dil tazminatı ödeneceği de söylendi. Kimi yerde yılda 2 verilir, kimi yerde katsayı ile çarpılır (memurlar için) sembolik bir ücret aylık ödenir falan yazıyor.

Acaba özel sektörde genel uygulama her ay dil tazminatının verilmesi midir?

 
Özel sektörde dil tazminatı diye bir şey yok.


  • devilred  (22.06.17 01:37:01) 
günlük verilir hocam.

şaka bi yana devilred +. zöel sektörde öyle bir olay yok. işin zaten dil gerektiriyorsa ona göre ücret alıyorsun çünkü.
  • mahone  (22.06.17 02:02:27) 
bazı kurumlarda var THY vs. veya bazı bankalar. Zaten çoğu da kamu bağlantılı şirketler. Benim bildiklerim, aylıklarına belli bir rakam olarak ekliyorlar. Yalnız, her konuma vermeyenler de var. yani dil tazminatı için görevler ve diller belirlenmiş olabiliyor.

sana da vereceğiz dediklerine göre verirler, amma velakin miktarı ve zamanlaması tamamiyle şirket politikasıdır. yani biz dışarıdan bilemeyiz.
  • cursor  (22.06.17 02:59:30) 
benimle birlikte toefl'a giren bir arkadaşım sigorta işinde çalışıyordu özel sektördü ve gayet dil tazminatı vardı.


  • bohr atom modeli  (22.06.17 06:34:40) 
nasıl eminsiniz özel sektörde dil tazminatı yok diye, inanılır gibi değil.

@cursor doğru söylüyor, bankalarda oluyor genelde. bizdeki aylık.
  • piremses  (22.06.17 08:56:57) 
özel sektörde dil tazminatı diye bir şey var.

aylık maaşa ekleniyor. örneğin toefl'dan 50 üstü alanlar aylık 10 lira, 60 üstü alanlar aylık 20 lira şeklinde. her ay 10 lira veya 20 lira fazla alıyor bu durumda olanlar. (sayılar farazidir :) )

şirketten şirkete çok değişiyor tazminat. toefl'dan 100 puana 500liraveren de var, 2000 lira da.
  • fakyoras  (22.06.17 11:00:47 ~ 11:01:31) 
Cevaplar için teşekkür ederim. Aylık veriliyormuş şimdi sordum dayanamayıp. Maaşa göre büyük bi rakam söylediler ondan şüpheye düşmüştüm.


  • taqster  (22.06.17 11:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.