[]

Ben salak miyim?

Selam,

Az once kendime sordugum sorudur.

Evde dondurma yapmaya basladim. İslem soyle: malzemeleri 30-35dk ocaktayken telle hizli hizli karistiriyorum. Sonrasinda soguyana kadar 20-25dk mikserle karistiriyorum. En son da dondurma makinesine atip 30-40dk bekliyorum.

1 bucuk saat suruyor hepsi, elime gecen 1-1.5 litre civari dondurma oluyor :) kullandigim malzemeler: 3 liralik sahlep ve 1lt gunluk sut, 1 bardaktan biraz az seker(muhtemelen 50 kurus falandir). 4.5 lira malzemeleri tutuyor, elektrik ve ocagi dusunsek 5 lira olur sanirim. ( malzeme maliyetini daha once dusunmemistim, simdi hesaplayayim dedim hesapladim :D asil hesap asagida)

aldigim seylerin fiyatlarini onun icin ne kadar calistigimi bularak hesapliyorum. Fiyat karsilastirmasi acisindan Aoc'nin litrelik dondurmalari 15-20 lira, ben iste 1 bucuk saat calisinca bundan cok fazlasini kazaniyorum, boyle bakinca dondurma yaparken bir bucuk saat biyunca kendimi bosa yoruyormus gibi hissediyorum.

Mis gibi dogal, katkisiz oluyor ama yoruluyorum :/ aklimda icine bir seyler atarak oreolu, antep fistikli, cikolatali filan da yapma fikirleri vardi ama degiyor mu bilemiyorum.

Sizce kendi dondurmami yaparak salaklik mi yapiyorum?
Salaklik yapmiyorsam neli dondurma yapayim? Aklimda oreo, antep fistik ve cikolata var.

 
Doğru olanı yapıyorsun sen, antep fıstıklı yap.


  • angelus  (20.06.17 22:16:21 ~ 22:16:42) 
bence değilsiniz. sonunda kendi dondurmamı yaptım demek size zevk vermiyor mu?


  • floydian  (20.06.17 22:16:34) 
Abi olaya niye mühendislik problemi gibi yaklaştın ki? Dondurma yaparken yaşanan acaba ben boşa mı vakit geçiriyorum lan hissi fazla materyalist düşünmek olmuyor mu? Kendine bir hobi bulmuşsun ve hobilerin zevki sonuçta değil süreçte yaşanır. Bir şeyi yaptıktan sonra değil, yaparken zevk alırsın yani. Sen dondurma yapıyorken keyif almıyorsan bunu bırakabilirsin tabii. Ama böyle düşünen biri su falan da içemez bir süre sonra. Nasıl olsa işeyeceğim, o zaman neden su içiyorum ki diye düşünür.


  • dissendium  (20.06.17 22:18:02) 
O değil de böyle sürekli karıştırmana gerek yok, ocaktayken ara ara karıştırsan mikserde de 10 dk çırpsan falan yeter yani. Sen kendine zorlaştırmışsın bence. Ayrıca 30-40 dk bekleme süresini niye sayıyorsun anlamadım :D

Ben olsam uğraşır mıyım uğraşmam, yani zevk için yapıyor bazı insanlar, böyle yapmak hoşlarına gidiyor ben böyle birisi değilim, eğer böyle birisiysen devam et amaç tasarrufsa saçma diyorum. Bi de tadını da beğenmem kesin, bi kere evde yapılan dondurma yedim çok kötüydü. 1 kg dondurmayı 10 günde yerim, 1 kg dondurma 39 tl mado'da (madoyu da beğenmiyorum ama istanbul'da en iyisi bu, cremeria milano da fena değil de çok uzak) günde 3.9 tl buna verebilirim, bunu hesaplamam gerçi. Her gün her gün de yemiyorum ki. Fıstıklı dondurma yapsan güzel olur ama fıstıklı dondurma yapabilmek için alman gereken fıstığın kilosu 100 tl, gene de güzel oluyorsa ciddi kara geçersin.
  • ekaterina  (20.06.17 22:18:05) 
Bin çeşit koruyucu olan dondurmaları yemektense azcık yorulmak bence daha cazip :)

Son derece akıllıca bir şey yapıyorsunuz bence. Limonlu deneyin, güzel ferahlatır o da.
  • desdenova34  (20.06.17 22:18:17) 
Değilsin panpa. Şekeri de salla ve hurma kullan. Çok daha güzel oluyor.


  • hayde bre  (20.06.17 22:37:37) 
çikiletalı yapsana bi de. ama güzel olanlardan koy. kaliteli olsun. bu dondurmaya öylesi yakışır.


  • hononu  (20.06.17 23:05:22) 
E dondurma yaparken bir şeyler dinle podcast gibi boşa geçtiğini düşünme zamanın en azından.


  • bass solo take one  (21.06.17 00:04:47) 
ya bunlara hiç gerek yok ki. şeker sevip sevmeme durumun nedir bilmiyorum ama tasty de milyonlarca böyle tarif var ve çok basit.

istediğin meyveyi buzlukta donduruyorsun. sonra blenderda pürüzsüz olana kadar çekiyorsun. sonra borcama yayıp tekrar dolaba atıyorsun, dondurma oluyor.

istersen bal falan da at, harcadığın efora yazık.
  • piremses  (22.06.17 18:16:27) 
önemli olan zevk almak patron. sen zevk alıyosan sıkıntı yok.


  • sarlatan  (22.06.17 18:21:02) 
yahu mis gibi ellerinle yapıyormuşsun işte, fabrikasyon değil bir şey değil, bence akıllısın.


  • paranoyak kedi  (22.06.17 18:24:30) 
ya bu kadar efor sarfedip mis gibi ev dondurması yapıyosun ama içine dandik oreo mu atmayı düşünüyorsun? salak değilsin ama oreoyu seçeneklerinden birine koyduğun için vizyonsuzsun bence :(

ben olsam muzlu, sakızlı ve bitter çikolatalı dondurma da yapardım.
  • evde liyakat kalmamis  (22.06.17 18:28:34) 
katkısız sigara içicem diye paramla rezil mi olayım diyip paket sigaraya devam eden insanım (mantık prosesimi ifade etmek adıma söylüyorum) Dondurmayı da pek aramam ama öyle makinalı falan olaylara girdiysem her şeylisini yapar yerdim. Yoksa makineye de boşuna para vermiş olursun, doğal doğal yiyerek amorti etmelisin makine parasını bence


  • fallopian  (22.06.17 18:58:23) 
kendi dondurmasını yapan birisine "salaklık" yapıyorsun demek çok salakça olur. niye böyle düşündün anlam veremedim.
gayet iyi yapıyorsun, keşke tembel ve üşengeç olmasam ben de yapsam.

katkısız, sonradan şeker eklenmemiş meyve kuruları oluyor. onlarla meyve parçacıklı dondurma yapabilirsin.
  • battal gemalmaz  (22.06.17 19:09:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.