[]

Yıldız Teknik Yüksek lisans mülakatı

Yıldız Teknik Yüksek lisans mülakatı nasıl olur? Yarın için yazılı sınav yazıyor sadece. ne referans ne niyet mektubu istendi. Yanımda hiçbirşey götürmeyeceğim, Sadece yazılı sınav mı olacak? Mülakat yok mu? Görmüş geçmirmiş biri varsa yardımcı olabilir mi teşekkürler.

Endüstri müh ve mühendislik yönetimi bölümlerine başvurdum.


 
Giriş sınavı bilgileri için cevabımı düzenleyeceğim fakat referans veya niyet mektubu istemiyorlar zaten, sadece sınava girmeniz yeteli şu aşamada.

Enstitünün sitesindeki duyuruyu koyayım istenen evraklar için: www.fbe.yildiz.edu.tr

Başvurduğunuz her iki anabilim dalında da sözlü sınav olmayacakmış, sadece yazılı sınav sonucunuza göre karar vereceklermiş anlaşılan. Mülakat olsa da çok bir şey değişmez zaten; çünkü dışarıya çok kapalı bir üniversite Yıldız Teknik Üniversitesi. Mesela üniversite öğrencisiyseniz, pek bir şey sormadan yüksek puan verirlerken dışarıdan gelenlere daha uzun mülakatlar ile pek tatmin edici sonuçlar verilmez. "Üniversitenin öğrencisi zaten, tanıyorlardır; ne soracaklar ki daha?" gibi düşünmeyin, ciddi anlamda bir şey sorulmaz bu mülakatlarda.

Yazılı sınav olması sizin avantajınıza yani tamamen, mülakata nazaran kabul edilmeniz için çok daha istenebilir bir sonuç. Yazılı sınav içeriği hakkında direkt konu başlığı verecek bir konumda değilim lakin alanınıza dair temel şeyler, "Bir endüstri mühendisi kesinlikle bunu bilmeli. " diye tanımlanabilecek şeyler gelebilir sınavda. Üzerine saatlerce düşünmenizi gerektirecek detaylarda boğulacağınızı sanmıyorum.

Başarılar şimdiden.
  • tel tokasini duzelten samuray  (19.06.17 20:34:32 ~ 20:49:57) 
tabi daha önce bu bölümlerin sınavına giren var ise yardımcı olurlarsa çok müteşekkir olurum :)


  • justinial  (19.06.17 20:48:39) 
Yarınki sınav için gerekli belgeleri aldınız mı? Ön başvuruda verdiğiniz belgeleri bir de giriş sınavı sırasında elden vermeniz gerekiyor sanırım. Yanlış bilgi vermek istemem ama yarın benim arkadaşım da sınava girecek ve bu belgelerin hepsinin çıktısını aldı (siteden copy-paste yapıyorum):

Giriş sınavı esnasında;
 Online Başvuru Formu Çıktısı
 Kimliğinizi (Nüfus Cüzdanı, ehliyet, pasaporttan herhangi biri)
 ALES belgenizi
 Yabancı dil belgenizi
 Diploma veya geçici mezuniyet belgesi
Yanında evraklarınızı asılları ve fotokopileri ile bulundurunuz ve sınav jürisine evraklarınızın
fotokopilerini teslim ediniz.
İki programa başvuranlar iki takım belge teslim edecektir.

Şu linke de bir göz atarsanız faydalı olabilir.

www.sbe.yildiz.edu.tr
  • glutamin  (19.06.17 23:29:45) 
Evet evet bunları aldım, çok teşekkür ederim hatırlattığınız için. Diplomanın fotokopisini alacağım yalnız o koca güzelim kağıdı yanımda taşıyamam


  • justinial  (20.06.17 00:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.