[]

Bilgisayar almak ve özelliklerden bir bok anlamamak

Beyler Bayanlar, yeni bi laptop alacağım da, işlemci ve ekran kartını karşılaştırabileceğim nasıl yerler var. Bayadır uzak kaldım ben bu işlere, unuttum gitti hangisi iyi hangisi kötü..




 
Bence bu sorudan ziyade bilgisatari ne icin kullanacaginiz sorusu daha cok isinize yarar su an. Yoksa mudemadiyen eb pahalisi en iyisidir kabaca.


  • allah yazdiysa bozsun  (17.06.17 23:31:54) 
bütçe aralığı nedir bir de?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.06.17 23:33:28) 
@allah yazdiysa, yani birkaç oyun oynarım eskilerden medival 2 gibi, belki bir NBA 2K atarım.

@proletarier, abi almanyadan alıcam aleti. 4 yıl falan büyük sorun olmadan kullanmayı hedefliyorum, onun için 900€ civarı vermeye hazırım diyelim. Ama kullanabilmem lazım cidden 4 sene.
  • noluyo yaa  (17.06.17 23:45:44) 
full hd ekran, 16 gb ram, en az 128 gb ssd önceliklerin olsun. eski oyunları oynuyorsan çok ekran kartı yüksek bir şey aramana gerek yok gtx 950m yeterli olur. işlemci için de 7 serisinden bir şey olsun zaten bu özelliklerdeki bir bilgisayarda işlemci de çok değişmeyecektir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.06.17 23:49:56) 
İ5 vw üzeri
8gb ram
128 ve üzeri SSD

Olan herhangi bir bilgisayar işini görür. Bu kriterlerin dışında gözüne hoş gelen en uygun makinayı al.

Benzer durumda msi almıştım gayet memnunum.
  • rhan  (18.06.17 00:01:31) 
SSD ve 8-16 gb benim de önceliğimdi. Daha çok ekran kartı ve işlemciden bi bok anlamıyorum.


  • noluyo yaa  (18.06.17 00:34:24) 
ben de bir bok anlamazken 1 hafta donanim haberde takıldım. şimdi "çevreme göre" uzmanım. anlayan hiç yok da.

vay ddr3, 2 den daha hızlıymış.

işlemcilerde 14 nm daha iyiymiş.

ekran kartlarında bit gb den daha önemliymiş. hz de hesaba katılmalıymış...

ssd hdd den daha az elektrik harcayıp daha yüksek hız veriyormuş. üstelik darbelere dayanıklıymış.

led ekranlar parlamıyormuş. gözü daha az yoruyormuş. ölü ve yanık piksel gosting, ışık sızması. cloding, kontrast oranı bilmem ne...

şu siteden de çok faydalandım:

www.cpubenchmark.net
  • ya ben lan neyse  (18.06.17 00:38:26 ~ 00:39:08) 
ekran kartı olarak da gtx 1050 iyidir o fiyat civarında.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.06.17 00:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.