[]

Böyle bir dolandırıclık yöntemi var mı?

selam arkadaşlar.

uzun süredir işyerimize internet beklyiorduk, yanı başımızda fiber santral olmasına rağmen. ama bin tane başvurumuza rağmen internet port yetersizliğinden gelmiyordu.

bugün işyerine türk telekomdan birisi geldi, boynunda türk telekoma ait bir yaka kartı vardı. kart numarasını incelemedim.

türk telekomdan geldiğini söyledi, elinde model falan vardı.
türk telekoma ait modem teslim tutanağı tarzı şeyler tutuyordu ve fibere aktarmamızı tamamlayacaktı.
ancak modem ücreti vs. gibi şeyler için 375tl istedi.

vermedik ve o kadar güvenmedim de niyeyse. aslında bir eksikliği de yok gibi gözüküyordu.
belgeyi imzaladık ancak peşin ücret isteyince vermedik.

böyle bir dolandırıcılık türü var mı?
yoksa boşyerek uruntu mu yaptık?

 
iyi yapmışsınız, fatura ile tahsil edilir böyle şeyler


  • hosein  (14.06.17 17:33:20) 
peki gerçekten bu tür bir dolandırcılık yöntemi var mı? gerçek miydi dolandırcı mıydı? bunun ayrımını nasıl yapablirdik?


  • whatdreamsnevercome  (14.06.17 17:33:36) 
ttnet'i arayarak?


  • manuel mandalina  (14.06.17 17:36:48) 
Müşteri hizmetlerini arayınca adres veriyorsunuz size bölgenizde fiber var mı, alt yapı çalışması var mı söylüyorlar. Geçen ay ttnet ve superonline'ı arayıp bilgi aldım bu konuda (iş hanına fiber kablo geldi ama kime ait olduğu belli değildi)

Bugüne kadar hiçbir zaman ücret talep etmediler, sadece kablo yenilenecekse vs, servis onun parasını alır o kadar.

Geri kalan her şey faturaya yansıtılır ve peşin olarak da yansıtılmaz, taahhüt alıp faturana yayarlar o ücretleri.

%99 dolandırıcılık, bugüne kadar boynunda kimlik kartıyla gelen görevli görmedim, en fazla üstünde şirket logolu tulum, gömlek vs gördüm en fazla.
  • kimlanbu  (14.06.17 18:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.