[]

fırında patlıcan kozlenir mi?

Duyurunun mutfak severlerine bir sorum var

Firinda közlenmiş patlıcan lezzetini yakalamak mümkün müdür? önceden bir defa denedim lezzetsiz kuru ve lastiksi patlıcanlar elde ettim.
Sulu, çatalla ip ip ayrılacak şekilde fırında patlıcanı nasıl yapabilirim? özel bir yönteminiz var mı? fırın poşetine koymak aluminyum folyo sarmak vb.
firinim fanlı değil rezistansli.
teşekkürler

 
alimiyon folyoya sar. ocakta yap. ama ev hayvan gibi patlıcan kokuyor söyleyeyim.


  • alperz  (13.06.17 17:36:27) 
"Ocakta Közleme Tavası" diye bir zımbırtı var, onunla ocakta közleyebilirsiniz.


  • crown  (13.06.17 17:38:41) 
Dün yaptım daha, közleniyor tabii ki. Patlıcanları yıkayıp sıvı yağ sürdüm üstlerine, sonra boydan bir çizik atıp fırına attım. Ara ara çatal batırıp kontrol ettim, iyice yumuşayınca alıp folyoya sardım. Bir süre bekledikten sonra soydum, lezzetli oldular.


  • devilred  (13.06.17 17:39:36) 
ne gerek var ki. ayrıca alumiyum folya ile böyle şeyler çok zararlı.
annem tavada yapıyor. böyle eskimiş tavan varsa ocakta harlı ateşe koy patlıcanı da bütün şekilde at içine, üstüne de bir kapak kapat. çok kısa sürede oluyor. eskimiş tava dememin sebebi tavayı karartıyor. bi tane sırf bunun için ayrılmış tava var mesela evde.
daha geçen hünkar beğendi yaptık, kuru falan da olmuyor. ki ben patlıcan yemem ama çok güzeldi.
edit: tavayla yapmadan önce de ocak ateşinin üzerine hiç bir şey koymadan direkt patlıcanları koyarak yapıyordu kısık ateşte. o da aynı böyle güzel oluyor. onda da ocak batıyor biraz ama temizlersin ne olacak. iki yöntem de geçerli.
  • veritaslibertas  (13.06.17 17:52:18 ~ 17:53:45) 
aliminyum folyo zararları demek itiyorum.. yapmayın etmyin.. közmatik alın. ocakta közleme tavası


  • fosforlu cevriye  (13.06.17 17:52:23 ~ 17:52:35) 
Direk ocağın üzerine koyup közlesene patlıcanlarını. Ocağı temizlemek azcık vakit alır ama yine de aynı tad olur.


  • oligomer  (13.06.17 18:16:00) 
közmatik demeye geldim. 5 lira falan üşenmeyin alın çok güzel oluyor. közledikten sonra temiz bir poşet içine atın hemen sıcağıyla 5-10 dakika terlemesini bekleyin bu şekilde çok daha kolay soyuluyor. közlenmiş patlıcan kalp ben.


  • ferrarimizolaydisatardik  (13.06.17 18:23:59) 
fırında közlenmiş patlıcan lezzetini yakalamak mümkün değil bence ya. sen nasıl yapıyorsun diyecek olursanız bu ocağın üstüne konulan tost makineleri var eski tip, sırf patlıcan közlemek adına ondan almıştım ben. onu deneyebilirsiniz belki.


  • embermane  (13.06.17 18:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.