[]

depremli soru

gökyüzünün rengi orda da garip mi? ülkenin bilimum yerlerinde yılanlar meydana çıkmış sanırım. böyle şeyler sizi de korkutmuyor mu?




 
kocaeli'deyim, burada her şey normal. ben yanlış hatırlamıyorsam eğer şöyle bir şey okumuştum: deniyordu ki, istanbul'u çok büyük bir deprem vuracak. bu bilimsel bir gerçek, fay hareketleriyle açıklanabilecek bir şey. AMA küçük depremlerle fay hattının enerjisi azalabilir. ne kadar doğrudur bilmiyorum, okuduğum bu anlama mı geliyordu ondan da emin değilim ama eklemek istedim. eğer böyle bir şey varsa bence bu deprem korkutmak yerine rahatlatmalı insanları.


  • der meister  (12.06.17 21:50:47) 
İzmirde hava resmen sepya.


  • veritaslibertas  (12.06.17 21:57:34) 
havayı bilmiyorum da burada hayvanlar tuhaf sesler çıkarıyor. benim evham kaynaklı odaklanmamdan da olabilir.


  • kislar gecmez beresiz  (12.06.17 22:19:55) 
Manisanın steplerinde gökyüzü turuncuydu güneş batarken.


  • [GODDARD]  (12.06.17 22:20:29) 
Beni şu an korkutmuyor çünkü İstanbul'da zaten her an her şey olabilir. Kuzey Anadolu ile Batı Anadolu Fay hattının karakterleri farklı. Kuzey Anadolu Fay hattında öncül deprem olabilir de olmayabilir de, ortada hiçbir şey yokken 9 şiddetinde deprem de olabilir. Ancak Batı Anadolu fay hattında öncül depremler oluyor, en net örneği geçmişte Dinar Depreminde olmuş. Bir kaç gün öncesinde küçük depremler ile başlıyor ve şiddeti en son artarak vurucu deprem ortaya çıkabiliyor. Bu fay hattının karakteristik özelliği bu, İzmir'de yaşasam her sarsıntıya korkardım dolasıyla ama en azından kurtulma şansım da yükselirdi burada tamamen şansa yaşar durumdayız. Geçen haftalarda da bu bölgede sürekli depremler oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.


  • neferkitty  (12.06.17 22:27:50 ~ 22:33:12) 
Izmir'deyim hic bi halt yok.


  • rayde  (12.06.17 22:35:02) 
Yılanlar edirnede de çıkmış. Gokyuzu rengine birazdan bakıcam ama genel olarak korkuyorum.


  • turk kizi  (12.06.17 22:38:03) 
hayır. hurafelere inanmıyorum.


  • Apocalypse  (13.06.17 00:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.