[]

Aileye çaktırmadan erkek arkadaşla eve çıkmak

Yaş 29 cinsiyet kadın
Ayda 3500 kazanıyorum ama 1000 lira kredi kartı ödemem var toplam borcum 4000-5000 civarı
Eve çıkmak istiyorum ama tanımadığım biriyle olsun istemiyorum.
Erkek arkadaşım birlikte çıkalım dedi, çok istiyorum ama bizimkiler gelip gidiyorlar sık sık nasıl saklarım bilmiyorum.
Borçlarımı ve gelirimi saydım çünkü ailemden biraz destek alıcam eve çıkarken.
Hiç destek almasam belki daha kafama göre hareket ederdim ama durum böyle olunca bağımsız kalamıyorum.
Nasıl saklayabilirim erkek arkadaşımla yaşasam?

 
O kadar kopuk değiliz evet görmek ve eve de gelmek isterler. Erkek arkadaşımın da yaşı başı var düzen seven adam, öyle gidip başka yerde kalmak istemez. En azından ben rahatsız etmek istemem.
İlişkimiz başlayalı daha 1 sene olmadı söz nişan için erken daha :)

  • nıç  (12.06.17 14:40:49) 
sıkın karşılığı ne örneğin? misal 3 ayda veya 6 ayda bir gelirlerse bir kadın arkadaşınızı ev arkadaşım diye gösterebilirsin bir süreliğine. eğer daha sık geliyorlarsa boşuna kasmayın mutlaka yakalanırsınız ve tatsızlık çıkar. bir de onun gerginliğiyle mi yaşayacaksınız.


  • re noreno  (12.06.17 14:43:22) 
4-5 ayda bir geliyorlar. Ama değişiyor bazen daha kısa bazen de daha uzun aralıklarla geliyorlar. Bi de geldiklerinde 1 hafta falan değil uzun kalıyorlar. Gerçi bende değil akrabalarda kalıyorlar ama aynı şehirde olmak bile geriyor.
Evet o korkuyla yaşanmaz diye endişeleniyorum ben de :(

  • nıç  (12.06.17 14:46:09) 
bahsettiğin sıklıkta ziyaretler sözkonusu ise olmaz o iş.
madem erkek arkadaşını mobilize edemiyosun, sen o tarihlerde 3'lü 4'lü başka kız evlerinde kalıyo gibi yapar ve onları misafir edemeyeceğini söylersen oluru var. o zaman da yardım alamıyosundur mutlaka. öyleyse ilk cümleyi oku.

  • manuel mandalina  (12.06.17 14:49:42) 
önce annenizle konuşun, onunla işin yolunu yapın. en azından aileden bir kişi bilsin ki sizi idare edebilsin.

bir de şu an nerde kalıyorsunuz ki? eğer mevcut bir eve taşınıyorsanız zaten çok bi masrafınız olmaz, 1000 liraya eşyanız taşınır her tür.
  • hosein  (12.06.17 14:50:06) 
Muhafazakar düşündüğümden değil yanlış anlamayın ama yaşayacağınız ev ve kişi gibi önemli bir konuda aileye yalan söylemek oldukça büyük bir yalan oluyor. Anladığım kadarıyla ilişkileriniz de iyi, ailenizden kopuk biri değilsiniz, eve maddi destek vereceklerine göre. Açıkca söyleyin bence, bu güveni sarsmaya gerek yok.


  • curukturpkokusu  (12.06.17 14:50:46) 
30 yaşında kadın olarak aileye erkek arkadaşla kaldığınızı söyleyemiyorsanız -ki ben de olsam söyleyemem eleştirim bu değil :) o zaman o topa hiç girmeyin.
aileden 14 yaşından beri destek almıyorum olay para mevzusu değil aile bunu kaldıracak aile değilse siz de sıkılmadan yalan söyleyemeyecekseniz o strese girilmez. habersiz gelirler, uzun program yaparlar, sizin eviniz var diye şimdiye kadar olmayan bir şey planlarlar...
o yüzden evleniyor işte insanlar.
  • niye ama  (12.06.17 14:51:34) 
saklayamazsın. olmaz o iş. ortaya çıkar illaki. yabancı biri ile çık arad agelsin erkek arkadaşın ya da onun evi varsa sen gidersin.


  • elorelia  (12.06.17 14:51:46) 
29 yaşındasınız. bence bunu uygun bir dille söylemeniz gerekir. koskocaman insan olmuşsunuz, liseli ergenler gibi davranmayın. saklamayın, neyse söyleyin.

edit: belki olayı daha yumuşatabilirsiniz. işte "o kirada bana yardımcı olacak ama evde nadir kalacak." gibi.
  • dedimmidemedimmi  (12.06.17 15:00:25 ~ 15:01:40) 
ilişkide böyle bir adım için bence erken. siz diyebiliyor musunuz 'tamam kesinlikle biz ayrılmayız, evet belki evlilik yok ufukta ama ayrılmayız' diye?

eğer içinizde ufacık bir şüphe oluyorsa bu olaya hiç bulaşmayın. ayrıldığınız takdirde ne olacak?

felaket senaryolarına bu tarz durumlarda kendinizi hazırlamalısınız bence.

edit. nasıl saklayabilirim sorusuna girmiyorum. bahsetmiş olduğum senaryo da belki üstüme vazife değildi. üstüme vazife olmadığını düşünüyorsanız da affola.
  • zoque  (12.06.17 15:01:04 ~ 15:02:36) 
Aileniz bu sıklıkta geliyorlarsa bu durumu saklamanız imkansıza yakın erkek arkadaşınız bu toplara girmezse zaten hemen anlaşılır, yok o mizacta bi insanı böyle yapması için sıkıştrırırsanız sizden soğuyabilir bile.

Özetle olmaz o iş
  • filipis  (12.06.17 15:11:22) 
Aileye yalan söyleyerek erkek arkadaşınizla eve çıkacagıniza hiç çıkmayin daha iyi. O huzursuzlukla yaşanmaz. Hem geldikleri zaman uzun kaliyorlarmis, erkek arkadasinizin da rahati,düzeni ara ara bozulacak gibi duruyor. Hem aile arkasından bu tip büyük tiyatrolar çevirmek çok hoş degil. Cunku iciniz rahat etmez ve Bir sekilde gizleseniz bile keyfini cikaramazsiniz muhtemelen.

Ailenizle paylasabilecek durumda degilseniz bence de ne siz o topa girin ne de erkek arkadasinizi sokun boyle bir duruma. Ayrica nişan dugun icin erken diyorsunuz ama henuz 1 yil bile olmamis bir iliski icin eve cikmak da erken bir adım sanki. Hiçbir acidan uygun gorunmuyor yani su an eve cikmaniz.

Pek soruya cevap olmadi ama cevap, saklayamazsınız. Saklasaniz da guzel ve keyifli olmaz o iş.
  • aquarium  (12.06.17 15:34:42 ~ 15:37:30) 
universitede okurken yemistim bu halti. yurtta kalmaktan nefret ettigim icin erkek arkadasimin yanina tasinmis, ailem geldiginde de onu kovalamis okuldan bir arkadasimi da ev arkadasim diye tanistirmistim. bos bir odaya yatak kitaplik fln koyup kendi odam gibi gostermistim. cok nadir geldikleri ve az durduklari icin idare ettim bir sekilde. ama tavsiye eder miyim? kesinlikle hayir!

tabi ki herkesin iliskisi ayridir, seninkinin gidisi cok guzel olur belki ama erkek arkadasla eve cikmak cok kisitliyor insani. kavga etsen cekip gidecegin yer yok. duzen kurunca onu bozmak da daha zor oluyor. yipratici daha dogrusu. ayni evde kalmayi deneyimlemek kesinlikle guzel ama iki tarafin da kendi evi olsa ve arada birbirinizde kalsaniz daha iyi. bir de birbirinden sikilma mevzusu var. onu da not duseyim.
  • jimicik  (12.06.17 15:41:03) 
Saklamak çok zor, sonradan ortaya çıkarsa daha zor. Emrivaki gelme huyları var mı? Bir de aile geldiği zaman erkek arkadaşa ait bir çöp bile kalmaması lazım. Benzer bir durumu ben yaşadım, her seferinde önceden evi talan etmemize rağmen ufak tefek şeyler kalıyordu, kılıf uydurmaya çalışıyorduk


  • gazozailacatmauzmani  (12.06.17 15:48:40) 
bizim bacanak yaptı böyle gitti uzun süredir beraber olduğu kız arkadaşının evine çıktı. ilk 6-7 ay iyi güzel sonra bunlar birbirlerinden sıkılmaya başladılar, ki öncesinde 2 yıl geçmişleri var. bir bahane bulup ayrıldılar. ikisinin de kendi evi olmadığı için bir sürü rezillik oldu evi dağıtırken falan hep sorun yaşadı depresyona girdi bir senede ancak kendine geldi. demem o ki sevgiliyle aynı eve çıkılmaz. ancak iki tarafın da evi olur, zaman zaman beraber kalınır o kadar. hele senin durumunda hiç heyecan aramaya gerek yok.


  • joooper  (12.06.17 15:48:50) 
aksiyona gerek yok.yarın bi gün ayrılırsın vs sıkıntı yaşarsın. ailenden biri çat diye çıkar gelir çevir çevirebilirsen.


  • sarlatan  (12.06.17 15:52:31) 
Böyle bir şey aileden saklanmamalı. Eğer öğrenirlerse bir daha hayatları boyunca hiçbir konuda size güvenemezler. Madem erkek arkadaşınıza onunla birlikte yaşayacak kadar güveniyorsunuz, o zaman onu ailenizle tanıştırın ve siz de onun ailesiyle tanışın. 1 sene nişan ve evlilik için çok çok erken ama en azından bu ilişkinin ciddiyetinden her iki tarafın da haberi olsun .


  • iwasbornonamountainside  (12.06.17 15:53:06 ~ 15:54:07) 
ailen gelince kız arkadaşını oraya koymak nedir? bi şekilde o ortaya çıkar.

ve de adı üstünde ailen.. insan ailesine karşı böyle bi dalavereye girmemeli.
  • sorubankasi  (12.06.17 16:24:52) 
Bence saklayamazsin. Mutlaka beklenmedik bir sey olur, hesaba katilmayan bir sey olur, cok dusuk bir ihtimal gerceklesir ve ailen ogrenir gizledigin seyi. Mutlaka olur, gizleyemezsin.


  • stavro  (12.06.17 16:33:30 ~ 16:34:33) 
sizin adınıza sevindim ablam 30 yaşında ve sizin gibi ailesinden saklicam falan diye en sonunda çıldırdı. akıl sağlığı bozuldu.

artık bazı şeyleri kabullenmeliler siz de kendi kararlarınıza göre yaşamalısınız.
  • ipmus90  (13.06.17 15:49:52) 
birlikte yasamak - eger ilerde evlilik dusunuyorsaniz - cok onemli bence. birlikte yasadigi icin ayrilan insanlar ornek verilip tavsiye edilmemesini anlayamiyorum. demek ki bu insanla olmazmis o is, bunu yillar sonra ya da evlendikten sonra anlamak daha mi iyi? enteresan. kaldi ki liseli gibi bar cafede bulusmakla nasil bir omur gecer o da garip.

ancak anlattiginiz kosullar cercevesinde saklamak zor olacaktir. alin karsiniza konusun. eger maddiyati dert ediyorsaniz zaten maddi olarak daha kendi ayaklarinizin uzerinde durmadan boyle bir ise girismeyin.
  • kassiopeia  (13.06.17 15:57:51 ~ 15:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.