[]

Is degistirme/ Yeni is/ Mesafe/ Maas/ Sorular

Selamlar,

simdi kisaca durumum su: ögrencilikten beri calistigim ve yaklasik 2 yildir da tam zamanli calistigim isimi degistirmei planliyorum. Yurtdisindayim, su anki isimde senelik 40k kazaniyorum, aslinda piyasanin cok cok altinda ama iste oturma izni vs. ögrencilikten sonra direk teklifi kabul etmistim.

Su anda bir firmadan olumlu cevap aldim, kontrat imzalama asamasindayiz. Senelik 50k (yani su anki kazanadigimdan 10k daha fazla) teklif ettiler. Gayet stabil köklü bir firma. Tek eksisi evime uzak. Trenle 1 saat sürüyor ofiste olmam, arabam olsa 30 dakikalik yol ama arabam yok. Neyse su anki calistigim yer ise aksine 15 dakika evime.

Maddi acidan düsünürsem yeni is teklifi direkt daha iyi ama, her gün 1 gidis 1 gelis 2 saat yolda gecirmek sikinti gibi. Ama su anki firmada kalsam bana yeni firmada teklif edilen maasa ulasmam imkansiza yakin. Ne dersiniz dostlar, fikirlerinizi duymak iterim.

Sevgiler

 
taşınma imkanın varsa taşın.

eğer yoksa biraz kenarıya (arda turanca) para at ve araç al. 5-6 ay 1 saatlik yolu çek.
  • eeb  (12.06.17 12:08:30 ~ 12:08:51) 
taşınma imkanı yok mu? onu hiç seçeneklere dahil etmemişsin.

yıllık 10k aylığa vurunca günde iki saate değmez gibi geliyor. ama yeni firmada maaş polisitikası, ne bileyim zam vs, yan haklar daha iyiyse geç bence. ilerde araba da alırsın. bi saat sabahları çok koymaz ama akşamları sıkıntı olabilir. onu da göze alacaksın.
  • elorelia  (12.06.17 12:10:40) 
tasinma hic ihtimal dahilinde degil zira yasadigim yerde asiri memnunum. yeni firmada 2 yil icinde maasim 54k olacak, 5 yil sonunda yaklasik 60k olacak, zira maas bir maas tabelasina göre düzenli artiyor. onun disinda benzin ve/veya yol parasini sirket karsiliyor.


  • aeolus  (12.06.17 12:16:34) 
araba al. yeni işi de kabul et.


  • zgrydn  (12.06.17 12:25:50 ~ 12:25:59) 
istanbul'da bi akraban varsa sakın sorma bu soruyu dayağı yersin.

tabii ki 50k yeni işyeri hiç düşünmeye bile gerek yok.
  • hosein  (12.06.17 12:40:17) 
Soru: 40 k, 50 k brüt mü net mi?

tecrübene göre ve yurtdisini düsünürsek brüttür bu. brüt 10k'nin net aylik etkisi de 500 euro demek.

günde 2 saat yol, haftada 10 saat yol demek, haftada 40 saat degil 50 saat calismak demek. 500 euro daha fazla para kazanmak icin hatada 50 saat calisir miyim? hayir.

sana tavsiyem:

- yeni firmaya aylik yol masrafi ekstra vermelerini iste. aylik 150-200 euro mantikli olacaktir.

- haftada 1, home office calismayi talep et.

bunlari saglarlarsa senin icin sözlesme anlaminda karli bir gecis olur. ancak kariyerin acisindan, pozisyon acisindan senin önünü acacak hangisidir, onu sen bileceksin.

bunun yani sira, öyle tabela mabela yalan dolan avrupada. istifayi basmadan önce su anki sirketindeki patronuna git ve yillik 50k kazanmak istiyorum de. "aglamayana meme yok" avrupada da gecerli.
  • ingenieur und musiker  (12.06.17 12:41:19) 
Kabul et. Kariyerinde önemli bir fırsat gibi görünüyor, taşınma ihtimalin yoksa da 1 saat tren çekilmiycek bir şey değil. Tablet alır dizi izlersin falan, geçer zaman.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (12.06.17 12:43:02) 
Fazladan 10 bin için her gün 2 saat yol sıkıntı olmamalı. Ha araba her şekilde rahatlık ama sırf bunun için araba almana bile gerek yok tren iyidir uyursun kitap falan okursun, ekstra 10 bini düşünüp motive olursun.


  • angelus  (12.06.17 12:43:18) 
@ingenieur und musiker: abi cok tesekkürler aciklamalar icin, cok haklisin, aglamayana meme yok. simdi durum su 50k küsür brüt maas, bana ayrica yol masrafimi veriyorlar ki su anki firmada böyle bir drum yok. yeni firmadaki tabela olayi kanuni zorunluluk, zira formanin %51'i devlete ait.

homeoffice konusmak istiyordum ancak aslinda bana cok bir getirisi yok, onun yerine calisma saatlerini kendi istedigim gibi yapma imkanim var.

Haftalik calisma saati 39 saat, mesailer ister ücret, isterse öteki hafta daha az calisma seklinde karslaniyor. su ank firmamda maalesef haftada 48 saat calisiyorum, 24 gün tatilim var, yeni firma 30 gün tatil veriyor.

tek sikintim yol, yani evet yapilmayacak bi durum degil ama her gün tam olarak 50 dakika yol.
@hosein: halisin abi, türkiye sartlari ile kiyaslamiyorum zaten :)
  • aeolus  (12.06.17 12:53:50) 
ilk olarak maaşlarda %25 fark var. 2. şirket daha iyi duruyor ama bu sana ne katacak o çok önemli. ona bak önce.

eğer burada problem yok ise ikinci şirkete günlük 2 saatlik tren yolculuğu sırasında hayattan bezersin. bu 2 ay olsa sıkıntı yok ama düzenli olarak günde 2 saat çok sinir bozucu ve senin verimine etki edecek bir şey. bundan dolayı 10-15 bin € bandında sıfır araba almanı tavsiye ederim. zaten mesafeye bağlı yakıtı şirket öder.

eğer araç ile gidip gelirsen sadece günde 30 dakika fazla geçireceksin yolda, bununda sana getirisi yıllık 10 bin olacak, neti düşük tabii ki ama böyle genel bakışta.

ben almanyada günde 2 saat kadar trenle yolculuk yaptığım bir işte çalıştım, hayata küstüm, işi sevmedim bundan dolayı sanırım. ek olarak mesailer genelde erken başlayacağı için uyanma saatini 90 dakika kadar önceden ayarlayacağınıda unutma. bu yıpratıcı olabilir.
  • kurnaz  (12.06.17 13:08:48) 
@aeolus o tabelaya göre senin kategorini yükseltebilir. kisacasi isterse o zammi sana bir sekilde yapar sirketin. senin EG kategorine göre 19'a kadar yolun var. su an 11 falansin anladigim kadariyla. isterse cikartir 15'e, seni kaybetmek istemiyorsa. :)

haftada 48 saat mi calisiyorsun? oha, hem haftada 48 saat hem de 40k calisiyorsan zaten hemen ayril o isten.

yeni is yerinin imkanlari bariz olarak cok iyi. tatil sayisi, calisma saatinin 39 saat olmasi, fazla mesailerin degerlendirilmesi. o 50 dakika cekilir. :)

yeni isin hayirli olsun!
  • ingenieur und musiker  (12.06.17 13:32:34) 
cok cok tesekkürler yorumlar icin. simdi kendmi sanirim yanlis ifade ettim. su anki isimde tabela falan yok, bildigin özel sirker, tabela yeni isimde var tabela sistemi ve ben E13 olarak baslayacagim, yani E13 Stufe 2 a da 3.

Aynen sanirim isi kabul edip yavastan bir araba bakmak en mantikisi olacak. Yeni isin ek geitirileri bir yana su anki firmamda sartlar oldukca kötü/ piyasa sartlarinin cok altinda. zaten bu nedenle is aramaya baslamistim.
  • aeolus  (12.06.17 13:53:15) 
avrupadayım diyosun zaten araba ucuz oralarda yapıştır bi tomofil keyfine bak.


  • yuto  (12.06.17 14:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.