[]

asp.net mvc katmanlı mimari?

asp.net mvc ile ilgili yazıların çoğunda katmanlı mimariden bahsediliyor. örnek bir uygulamada admin, core, data, service, ui isimlerinde 5 tane proje başlatarak uygulamaya geliştirmeye başlanıyor. biraz araştırma yaptım ama tatmin olamadım. nedir ne değildir? verebileceğiniz kaynaklar, öneriler nelerdir?




 
Udemy de bu konu hakkında Türkçe eğitim serileri var. 10 dolara düşüyor sıklıkla. Tavsiye ederim.

Büyük projelerde farklı geliştiriciler farklı katmanları yapıyor. Biri veritabanından veri çekip yazıyor, diğeri alınan veriyi işliyor, front-end ciler bu verileri ekranda gösteriyor vs gibi düşünülebilir.

Ayrıca projeye ekleme yapılacağı zaman müdahale daha kolay oluyor.

Başka projelerle beraber kullanılacağı zaman da avantajlı. söz gelimi veri katmanındaki metotlar birbiriyle alakalı masaüstü, web ve web api projeleri için kullanılabilir.
  • dahinnotha  (10.06.17 10:19:39) 
Tek kişinin yazdığı ve temel crud operasyonlarının olduğu geliştirmeye kapalı bir proje için katmanlı mimari anlamsız olabilir.


  • dahinnotha  (10.06.17 10:21:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.