[]

Bilgisayarımı yaptırayım mı?

6 yıl önce iyi bir model sony vaio bilgisayar almıştım. Tabi zamanla eskidi. 3 ay önce de bozuldu. hard disk sorunu dediler.

Aslında yeni pc almayı düşünüyordum. Ama sonra erkek arkadaşımın gazı ile ya işte benimki de öyle oldu yaptır elinin altında bulunsun harddisk değişince canavarlaşıyor benim bilgisayarcı var çok uyguna yapar vs vs modu ile onun bilgisayarcısına gittim.

Adam önce 230 fiyat çekti. Öyle olunca iyi dedim 230 birşey değil yaptırayım bulunsun. Sonra yok bilgi kurtarma yok harddisk takma yok daha iyi harddisk vs derken 480 a işi kapattı. Benim bilgim olmadan erkek arkadaşım tmm abi demiş hepsine, adam onu aramış.

Ozmn aşırı sinirlendim erkek arkadaşıma. 480 nedir ya dedim. 1500 e pc var.
Ödedim neyse.

Pc simdi yine bozuldu.

Ben de kardeşimin pc sini kendime alıp ona güzel bir tane aldım. Köyde çalıştığım icin yeni bir bilgisayari harap etmek istemedim. Yani bilgisayar işimi çözdüm.

adama götürdüm pc yi fandan olabilir de 100 tl tutar da vs.

Siz olsanız yaptırır mısınız yoksa bıçak gibi keser misiniz eski pc olayını?

100 lirasında değilim de, 500 bir verdim zaten. Şimdide 100 150 versem. Versem 650 ye patlayacak ki halakülüstür. Düşününce yine sinirleniyorum bak. Vermesem 500 çöp olmuş olacak. Sizce?

 
100 dah averip yaptırırdım ama bi daha bozulur şimdi o. en başta 500'ü vermeseydin yaptırma derdim de artık 100'ü de ver.


  • himmet dayi  (09.06.17 13:15:04) 
bilgisayarcı erkek arkadaşını dolayısıyla aslında seni çok güzel öpmüş. içinde taktığı hard disk senden çıkardığından çok da farklı olmayan 2. el bir şey bile olabilir ona bir bakın derim.

ayrıca bilgisayarcıya daha fazla para kaptırmayın şuradan birine sorsanız bi paket sigaraya, bi yemek ısmarlamaya en azından gerçek sorununu tespit eder. dediğim gibi önce şu taktığı hard disk neymiş bir ona bakın.
  • floydian  (09.06.17 13:18:01) 
tanıdık bilgisayarcı belki fazla fiyat çekmiştir.
harddisk'te sorun vardıysa, canavar gibi ssd'ler (harddisk'lerden çok daha hızlı olan ve ölüyü dirilten derecede iyi olanlar) 250 tl'ye bulunabiliyor. takması da çok kolay. gerçi verileri kurtardığı için yüksek fiyat istemiştir.

"fandan olabilir de, şurası olabilir de, burası olabilir de." çok güven vermedi bana. başka bilen birine sorsanız.

hatta sorunun ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu anlatın burada, belki tahmin yürüten biri çıkar.

fan toz mu kaplamış, dönmediği için sorun mu oluşmuş bir bakın. eğer öyleyse (elinizden biraz olsun geliyorsa) sony vaio dissambly şeklinde google'layın ve içini kendiniz temizleyin.

bu bilgisayar sağlam olsa bile kullanmayacaksınız. birine satın. bilgisayarcılar alıyor.
  • dahinnotha  (09.06.17 13:28:53) 
Bir daha o bilgisayarcıya gitmeyin, tam bir şark kurnazı. o paraya SSD takardın. Fan da gittigidiyor'da 25tl ye satılıyor (modele göre artış gösterebilir), eli azıcık tornavida tutan adam değiştirebilir. (termal macunları yenilemeniz yerinde olur hazır açmışken)

Harddisk değiştirmek daha da kolaydır. Arka kapağı açarsın, 2 vida söker, yenisini takarsın.
  • kimlanbu  (09.06.17 15:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.