[]

Spotify'a neden para veriyorsunuz? anlayamadım ben olayı

amatör müzik dinleyicisiyim rock, alternative rock,klasik müzik dinliyorum iş yerinde,evde youtube yolda,otobüste mp3'ümden müzik dinliyorum. insanlar youtube ve mp3 ile aynı kalitede ses veren sportify'a neden para ödüyolar anlayamadım. sistemi bilmiyorum bu arada hiç kullanmadım ekşideki yorumlara baktım anlam veremedim. bilmediğim bir özelliği mi var?




 
hatun düşüyor "aa ne kadar da ortak müzik zevkimiz varmış" diye.


  • floydian  (08.06.17 20:58:59 ~ 20:59:14) 
Ben telefona müzik indirmekle uğraşmak istemiyorum ve kaliteli müzik dinlemeyi seviyorum.Paralı aboneliğim olarak sadece Spotify var.


  • murtiii  (08.06.17 20:59:15) 
@murttii kaliteli müzik dinlemeyi seviyorum demişsinya ses kalitesi daha mı iyi yani?

@floydian burdadamı var öyle şeyler:)
  • xu  (08.06.17 21:00:01 ~ 21:00:48) 
ses kalitesi iyi, kendime gore liste olusturuyorum. benim dinlediklerime gore spotify liste olusturuyor ki en sevdigim ozelligi bu; bir suru sarki kesfettim sayelerinde. moduma gore muzik secenegi var. saklama kolayligi var, listelerime hem telefondan hem televizyondan hem de bilgisayardan erisiyorum. ustune bir de yasal. aylik odenen para da atla deve olmadigi icin seviyorum ben kendilerini.


  • fraise  (08.06.17 21:02:43) 
@fraise sitesinde 3 aylık 1 tl diyor. doğrumu bu fiyat? bide offline olarak müzik dinleyebiliyor muyuz?


  • xu  (08.06.17 21:05:31 ~ 21:05:56) 
eskiden mp3 ara bul indir telefona at uğraşması vardı. şu an listeme ekliyorum hemen iniyor spotify'da. her yerde telefondaki interneti yemeden dinliyorum. en büyük listemde 600 şarkı falan var yüzde 90'ı spotify da önerilen şarkılardan beğendiklerim.
ayrıca korsan emek sahiplerinin haklarını yemek istemiyorum. spotify dinleme başına müzisyenlere para ödüyor. sevdiğim ve sürekli dinlediğim insanlara da katkım olsun :) önceden 10 12 veriyorum bir de aile paketi çıkardılar aylık 3 5 liraya geliyor sanırım kişi başı.

edit: soruna cevap evet offline olarak da dinleyebilirsin, metro, uçak ve yurtdışı gibi yerlerde de birebir, müziğin sürekli seninle. bilgisayar ve telefon da senkronize çalışıyor. hatta ikisi de açıkken bir cihazdan ötekini kontrol edebiliyorsun. bilgisayarda dinlerken mutfaktan telefonda şarkıyı değiştiriyorum mesela.
  • senolll  (08.06.17 21:07:22 ~ 21:09:27) 
satın aldım şu anda:)

yalnız şöyle bir uyarı var ''Üyeliğin 8.09.2017 tarihinde otomatik olarak yenilenecek ve senden her ay 13,99 TL tutarında ücret alınmaya başlanacak'' ben baştan söyliyim 3 ay sonra kullanmam ben bunu:) nasıl iptal ediyorum otomatik yenilemeyi?
  • xu  (08.06.17 21:11:04 ~ 21:14:34) 
Ogrenciysen daha ucuz veya millet aile paketi olusturuyor. Bende senin gibiydim gereksiz gibi geliyordu taki kullanana kadar. Listemin cogu kesfettigim sarkilar.


  • duyurumvar  (08.06.17 21:22:41) 
-elinin altında, her an ulaşılacak düzenli arşiv. albüm kapaklı falan filan
-hazır listeler, kendi yaptığım listeler
-cep telefonuna müzik atmakla uğraşmak yerine offline seçtiğim şarkılar tık diye iniyor telefona. kabloyla bir şey atmak kabus gibi. mp3 player'ı olan kimse kalmadı ki :)
-keşif şeysini çok başarısız buluyorum, neredeyse hiç kullanmam.
  • doxanikee  (08.06.17 21:28:22) 
0.99 iyi bi rakamda. 3 ay sonra silerim ben bunu. her ay 14 tl'yi buna verdiğinize şaşırdım:)


  • xu  (08.06.17 21:30:51 ~ 21:35:00) 
Çünkü mp3 indirmekle uğraşmak amelelik. İstediğim an elimin altında olan terabaytlarca miktarda veri. Albüm albüm düzenlenmiş, dinlediğin şeylere göre öneriler yapan bir sistem. Daha ne olsun? Bir öğün yemek parasına bu rahatlık.


  • synesthesia  (08.06.17 22:19:20 ~ 22:20:14) 
abicim, bir de rock müzik dinliyorum diyorsun.
bilmediğin bir özelliği var evet, spotify müzik dinlemenin yasal yolu.
hani normalde senin dinlediğin rock sanatçıları albüm falan yapıyor, kıçlarını yırtıyorlar, dünya paralar harcıyorlar, sırf sen ve diğer herkes ortamlarda "ooooouuu foo fighters süfer grup" diyesiniz diye emek harcıyorlar ya, sen işte spotify kullanarak bir cd'sini bile almaya tenezzül etmediğin grubun müziğini en azından yasal yolla dinliyorsun, üç kuruş da para kazanmasını sağlıyorsun.
spotify'ın avantajlarını falan anlatmayacağım. ama şu mantığı yıkamamak çok trajik lan. youtube'da sevdiğin sanatçının kendi sayfasından dinliyorsan ona da razıyım. ama gidip "lucifer_atpipisi777" isimli kullanıcının windows movie maker'da hazırlayıp yüklediği şarkıları dinleyip, bir de üstüne atpipisini zengin etmeniz gerçek bir dram.
  • kfk  (08.06.17 23:06:35) 
algoritması var senin dinlediklerine gre sana yeni şarkılar öneriyor.çok güzel parçalar buluyorsun


  • birdposing  (08.06.17 23:10:28) 
bir paket sigara parası.

O kadar parayı veremeyecek kadar fakir olanları anlıyorum ama öteki türlü o para verilir mi diyen asam ya müzik dinlemiyordur yada vizyonsuzdur.
  • KaraSakall  (09.06.17 07:57:29) 
klasik müzik dinliyorum diyosun, girip bir piyanistin adını yaz ve çıkan sonuçlara bak. tüm kayıtlarını göreceksin.
ses kalitesi youtube ile aynı değil bu arada, güzel bi kulaklıkla dinle.
spotify çok çılgın bir olay, dövmesini yaptırmayı düşünüyorum :D
  • sanrı  (09.06.17 10:46:53) 
İnternetinden çok yemiyor. Arka planda çalabiliyor. Kulanımı basit ve kolay. İstersen offline dinlemek için şarkıları kaydedebilirsin, çok yer kaplamıyor. Sana binlerce seçenek sunuyor, aradıklarının neredeyse hepsini bulabiliyorsun.

Benim için nedenler bunlar:)
  • peggy  (09.06.17 11:37:23) 
@yeliz haftalık keşif diye bir bölüm var, orada uzun bir liste sunuyor sana. dinlediğin müziklere göre derleme yapıyor. orada kilise yakan metal grubu da oluyor, mutluluktan altına işeyen köpek yavrusu da. artık ne dinliyosan. :)
şarkı radyosu kısmen başarılı, ama haftalık keşif kesinlikle başarılı.

  • sanrı  (09.06.17 13:17:09) 
pahalı değil. aile paketi ile çok daha ekonomik oluyor.
korsan değil, az da olsa üreticilere gidiyor.
önerileri, algoritması çok iyi.
çevrimdışı dinleyebiliyorsun.
internet kotasından fazla yemiyor ve ses kaliteli.
youtube'la kıyaslanamaz. tuş kilitlenince youtube kapanıyor:) yani bu uygulama şarjı da fazla tüketmiyor.

sorun mantıklı değil bence. neden deezer değil de, spotify deseydin daha mantıklı olurdu. zira youtube ile spotify kıyaslanamaz.
  • dahinnotha  (09.06.17 13:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.