[]

Ben nasıl şaraba alışabilirim?

Merhaba,

Ben bu konuda müzdaribim..

Diğer her türlü alkollü içeceği tüketebiliyorum. Bazılarını seviyorum bazılarını sevmiyorum. Yalnız ben bu şarabı hiç boğazımdan bile geçiremiyorum yıllardır. çok denedim olmuyor...

Bazen gerçekten ihtiyacını duyuyorum çünkü büyük kolaylık..Eve biri mi geldi aç müziği şarabı ne kolay.. Bir ev partisine mi gideceksin kap bir şişe şarap git..misafirliğe mi gidiyorsun al hediye olarak şarabını çal kapıyı..her yere six pack taşınmıyor haliyle komik oluyor zaten fazla da işe yaramıyor haliyle...

Ya duyurunun şarapçıları bana yol gösterin. Neyle tüketirsem ya da hangi markalarla başlarsam ben alışırım buna.. ne yapayım?

not: bazen bazı müzikler dinliyorsun, diyorsun ki ben de şarap içijem !

edit : @veritaslibertas hatırlattı tek sıcak şarap içebiliyorum ama isteğim o değil.

 
öğrenci evinde iken aldığımız şarap kötü çıktığında gazozla karıştırırdık. ilk etapta denenebilir.


  • zgrydn  (07.06.17 21:38:34 ~ 21:40:36) 
sıcak şarap yapın. yapımı çok kolay. hem çok güzel oluyor hem de içimi rahat.
edit: şargoz+1 o zaman

  • veritaslibertas  (07.06.17 21:39:46 ~ 21:46:50) 
Bazen olmuyorsa olmuyordur,

Rose ile başlayabilirsin, Casal Mendes iyidir
Kırmızı istersen "Sevilen" diye bir marka var, fiyat performans konusunda inanılmaz başarılı geliyor bana. Gidip doluca ancyra falan alırsan içemezsin.
+ yemek ile tüketerek başla, et yemeklerinin yanında kırmızı şarap çok güzel gider örneğin.
  • skulldragon  (07.06.17 21:41:51) 
10 yıldır sadece şarap içiyorum. Ağzıma başka hiç bir alkol sürmedim. Ben şaraba bir tema olarak yaklaşıyorum edebiyatı, tarihi, yapım şekli, yılı ve mezesi. İçerken adeta konsantre oluyorum ve o şekilde çok keyifli oluyor.


  • ugrcn  (07.06.17 21:48:56) 
şarap sevmiyorum ben. buruk şaraplar dışında da içemem, net.


  • antikadimag  (07.06.17 21:56:15) 
ayyaş olacaksan gazoz veya kolayla karıştırabilirsin "ucuz" şarabı.

onun dışında üslubuyla içeyim baabında anlatmışsınız. onun için bir şeyle karıştırmaktan ziyade yanında tükettiklerini gözden geçirebilirsin. elmayla beraber deneyebilirsin.

şaraptan şaraba da tat çok fark ediyor. kendine uygun şarabı bulduğunda muhtemelen ondan devam edersin. o yüzden farklı şarapları denemeye devam et.
  • neseranni  (07.06.17 22:10:02) 
migrostan 34 liraya (git: leona blush) alinir ve buzluga atılır yaklaşık 30-45 dakika sogumaya bırakılır akabinde afiyetle icilir.

icemezseniz gelin beni bulun, garantisi benim!!!
  • ofis canlisiyim multinetle beslenirim  (07.06.17 22:52:45 ~ 22:54:50) 
ben sarabi severim genel olarak ama sevmeyen arkadaslarim icin hep su oneriyi vermisimdir; sangria ya da meyveli saraplardan baslayin. sangrianin hazir hali de satiliyor ama ben evde yapiyorum. ozellikle yazin bayila bayila iciyoruz valla. 'ben sarap icemem' diyen arkadasim bile bir kere icti, simdi her geldiginde istiyor.

meyveli saraplar da kirmizi saraplara oranla daha az buruk oluyor. yolunuz duserse sirince'de cok guzel meyve saraplari var. metro marketlerde de cok cesitli oluyor.


boyle boyle baslayip zamanla icebilir kivama getirebilirsiniz. ha sevemiyorsaniz zorlamaya da gerek yok aslinda. yukarda saydiklarimla idare edersiniz.
  • fraise  (07.06.17 23:00:27) 
Leona blush +1


  • oyokbuyoknevar  (07.06.17 23:07:55) 
Alkolün buruk tadını çok da sevmeyen bir insan olarak, Blush'lar bizim gibiler için iyi gerçekten. Meyve bir şeyleri hafifliğinde oluyor. İçilebiliyor.

Ben de Pinot Grigio tipi bir Blush tavsiye ederim. Pinot Grigio hem hafif, blush daha da hafif, su gibi içilir.
  • aychovsky  (07.06.17 23:10:55 ~ 23:12:03) 
Blush olabilir ki rose frizzante gibi bir seydi yanilmiyosam.
Ya da prosecco tarzi deneyebilirsin.

Bence saraba alismak icin meyve sarabiyla baslanmaz, ortalama fiyatlilari (3-4€ degil de 8-10€ bandindakiler) Her seferinde degistirerek yemekle kombine ederek deneyebilirsin.

Sarap guzeldir, arkasinda hikayesi vardir.
  • kuehles blondes  (07.06.17 23:18:53) 
ben de kirmizi sarap icemem ama alternatiflerim var.
meyveli saraplari dene, sicak sarap seviyorsan onlari da seversin
favori siram yaban mersini, yoksa visne veya nar (nar cok sekerli geliyor) diye gidiyor
onun disinda beyaz sarap seviyorum
migrosta en son 11 liraydi beyzade sarabi var, gordugum enn ucuz sarap ama icebildigim en rahat sarap kesinlikle kopek olduren degil :)

bir de hala olmuyorsa peynirle birlikte icmeyi dene, ben bi yudum kirmizi sarap yudumlayip bir dilim cheddar peynir atiyorum agzima hosuma gidiyor. sarap severler belki sevmez bunu ama benim hosuma gidiyor

son olarak, hala denemek istiyorsan kirmizi sarabi visne suyuyla karistir, 2. ve 3. kadehe gectikce koydugun visne suyunu azalt o da ise yarar
  • part time pollyanna  (08.06.17 00:20:42) 
Sadece büyük kolaylik degil, ayni zamanda da kalorisi en az ve saglik sorunu (abartmazsan elbette) yaratmayacak keyifli icecek. Bir ton cesidi olmasi da güzel, secenek cok.

Baslangic sarabi olarak dömisekler ve tatli saraplar ve genellikle taze saraplar tercih edilir.

Kirmizi ile baslama derim, zaten yaz mevsiminde soguk beyaz gibisi mi var. Baslangicta yine de yarim siseden fazla icme bir iciste, mayali icecekler mide bulandirici olabilir alisik degilsen.

Öneriler: Iris Adakarasi Rose,Yazgan Rose, Umurbey Chardonnay.

Kirmizilar belki bir 40, 50 sise sonra.
  • buf-e kür  (08.06.17 00:51:26) 
  • dedim dedim de kime dedim  (08.06.17 00:54:56) 
yurtdışından dönmeye bi kaç gün kala otele giderken içecek bişeyler alasım geldi. herşey 6'lı paketlerde olduğundan ve kalan süremde onları bitiremeyeceğimden soda şişesi ebadında 6'lı beyaz şarap almıştım. meyveli gazoz gibi bişeydi, 3'ünü ardarda içtim. markasını hatırlayamıyorum ama misket üzümü şarabı olduğunu hatırlıyorum. internetten baktığımda burada karfur'larda satıldığını görmüştüm.

edit: işte bu www.walgreens.com
  • manuel mandalina  (08.06.17 09:58:16 ~ 10:02:41) 
Damağın sarmadıysa zorlama. Zorlamak istersen :

(bkz: sangria)
  • kimlanbu  (08.06.17 11:42:24) 
Kırmızı şarap olarak, frontera merlot deneyebilirsin. Büyük marketlerde oluyor. Ben içimi hafif olduğu için çok seviyorum, su gibi akıyor.


  • peggy  (08.06.17 11:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.