[]

katılım bankacılığı ve faiz

faiz yerini nasıl dolduruyorlar?

aslında katılı bankacılığı tam olarak nedir?


 
www.tkbb.org.tr
www.tkbb.org.tr

isimleri tek tek aratıp bir şeyler bulabilirsin. benim en çok duyduklarım murabaha ve sukuk. sigorta sektöründe de tekafül dedikleri var.

baya bir literatürü var bu işin, ilgilenen akademisyenlerden biliyorum. "yardımlaşma" temelli ürünler genelde sigorta konusunda. murabaha dedikleri de işte kârı mı biliyormuş karşıdaki öyle bir şeyler.

bildiğim kadarıyla net bir düzenleme yok türkiye'de, bankacılık kanunu'na tabiler ama ürünler farklılaşıyor, özel düzenleme istekleri akademik makalelere konu oluyor rastlıyorum.
  • passion rules the game  (07.06.17 19:18:13) 
doldurmuyorlar adını değiştiriyorlar.

faizli bankacılık der ki: bana 100 TL ver sana yıl sonunda 112 TL Olarak geri vereyim.

faizsiz bankacılık der ki: benden 100 TL'lik (mal) al, senden yıl sonunda 112 TL'den geri alma sözü veriyorum.

araya, asla el değiştirmeyen hayali bir mal sokunca helal hale geliyor, yersen.
  • 507  (07.06.17 19:20:02 ~ 19:20:25) 
Faize faiz demiyorlar


  • EXXE01  (07.06.17 19:30:01) 
iktisat mezunu bir arkadaşım zamanında bir hocalarının şöyle dediğini söylemişti:

-bunlar önce faize maiz der, sonra caiz der.

sıkıntılı işler.
  • kuul  (07.06.17 19:32:04) 
fetva aliyorlar sozde. farki o.


  • partizan  (07.06.17 19:36:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.