[]

Böyle çocuk nasıl yetiştirilir?

Arkadaşımın, yeğeni(8-9 yaşında) ve annesiyle oturdum da geçen gün. Çocuk bi okulun sınavına girmek istiyormuş, annesi de, "kazanınca gidecek misin o okul çok katıymış, arkadaşımın oğlu orada derste çikolata yedi diye hoca sınıftan atmış, zorlanırsın belki" dedi. Çocuk "bu disiplinle alakalı bi şey, bence disiplin kötü bir şey değil" dedi. Allahım böyle çocuklar da mı var, hayran kaldım çocuğa, en güzeli de annesine, ha tamam o zaman demeyip, kendi fikrini söyleyebilmesiydi bence. Sizce de çok güzel değil mi ya, nasıl yetişmiş acaba bu çocuk :/.




 
çocuğa evcil hayvan değil birey gibi davranan nadir ailelerden birinde büyümüş.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.06.17 00:49:14) 
çocuğun fikrini söylemesi iyi de hocanın tavrını onaylaması ve disiplin aşkı korkutucu bence.


  • tepedeki psychedelic adam  (06.06.17 01:04:36) 
  • nrmnm  (06.06.17 01:10:26) 
bana pek sağlıklı gelmedi, ayrıca mutsuz bir çocuk imajı canlandı zihnimde.


  • gmzo  (06.06.17 01:21:11) 
Hayır hiç mutsuz bi çocuk değil yani anlatamıyorum tabii de çocukta değişik bir hava vardı. Bence güzel ya disiplin aşkı değil de gerekli disiplinin nerde olması gerektiğini biliyordu.


  • ekaterina  (06.06.17 01:24:43) 
cool bir çocukmuş :d


  • fyodor fyodorovic  (06.06.17 01:29:44) 
Zeki bir çocukmuş. Disiplin konusundaki yorumuna katılmak anlamında değil, soruyla yanıt arasındaki akıl yürütmeye dayanarak söylüyorum.


  • olivia  (06.06.17 01:45:02) 
çok da güzel değil ya öyle çocuk mu olur?

ben disiplin konusuna değil de daha çok sınav kısmına takıldım. oturmuş araştırmış ve "ben en iyisi bu okulun sınavına gireyim" diye mi düşünmüş yani? hem de 8-9 yaşında. bu yaşta bu kadar hırsla 20 sinde ne yapacak?

ben o yaşta "nasıl daha fazla dondurma ve çikolata yiyebilirim?", "ablam dünyadaki her şeyi nereden biliyor?" "tatile gitmemize kaç gün kaldı?", "nereye tırmansam düşsem kolumu daha kolay kırarım?" falan gibi şeyler düşünürdüm.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (06.06.17 03:29:25) 
muhtemelen bir yetişkinin, hatta muhtemelen öğretmenlerinden birinin, "disiplin kötü bir şey değil" gibi bir cümle söylediğini duymuş ve tekrarlamıştır. Hatta bir ihtimal, konuyu sırf bu cümleyi söyleyebilmek için açmış olma ihtimali bile var. sizin etkileneceğinizi falan düşünmüştür.


  • sopiro  (06.06.17 08:20:15) 
karşısındakini çocuk gibi degil de gercekten bir birey gibi konusursa, boyle cocuklar gormeniz normal.


  • evimin paspasi  (06.06.17 09:54:15) 
yorumlara şaşırdım. hanginizin ilkokulunda derste yemek yemek serbestti ki? şu an da böyle mi bilmiyorum ama disiplinden kastı nerde ne zaman ne yapabileceğini bilmek gibi geldi bana sadece.


  • piremses  (06.06.17 09:57:05) 
Benim de küçükken disiplin aşkım vardı. Hatta aileme disiplinsiz oldukları için kızardım, 9 yaşında kendi isteğimle yatılı okula girdim, disiplinli bir ortamda rahattım:p

Disiplin deyince millet korkuyor ama evet gerektiği zaman disiplinli olmak iyidir. Benim derdim de her şeyin düzenli ve kurallı olmasıydı aslında, o duyguyu seviyordum.

Ama bu duygu büyüdükçe azaldı, daha rahat bir insan oldum. Yetişmemde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Bence bu çocuk da birey olabilmeye, kendi düşüncelerini ifade etmeye başlamış, güzel bir şey.
  • peggy  (06.06.17 11:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.