[]

Araclara gelecek TOKI vergisi ve OTV iliskisi

Simdi bu vergi eklendikten sonra TOKI vergisi eklenen araclarin OTV'si bu vergi eklenerek mi hesaplanacak acaba? Yani yine verginin vergisini mi odeyecegiz?
Yoksa OTV'siz arac bedeli uzerinden hesaplanip toplam tutara mi eklenecek?
Yani afedersiniz o. cocugu gibi vergi mi alacaklar yoksa yuksek kalite sek o. cocugu gibi mi?

Zaten almis basini gitmis olan araba fiyatlari ne kadar daha artar diye dusunuyordum, kafama bu takildi.

 
bu vergi sadece güney afrikadan ithal edilen araçlara uygulanıyor, oda sadece mercedes c 180 türkiyede


  • oscar  (05.06.17 23:27:23) 
Ötv'nin yüzdesi fazla olduğu için her şeye etkitmek daha cazip gelir bence. Yani %10 toki eklenir, sonra ötv'si hesaplanır en son da kdv gelir. Böylece 2 verginin içine de tokiden güzellikler katarlar.


  • ekaterina  (05.06.17 23:32:43) 
@oscar Sadece Guney Afrika'dan ithal edilen 1500-1600cm3 arasi araclara oldugunu biliyorum. Bu vergilendirmeyi nasil yapacaklarini merak ediyorum.


  • stavro  (05.06.17 23:35:52) 
Araçlar için ÖTV'nin matrahı biraz karışık ancak bu matrahın ithalat bedelinden düşük olması söz konusu değil. Ötv nin matrahı ötv hariç kdv matrahından müteşekkil bedeldir, kdv kanunun 21. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca da gümrükte ödenen tüm vergi fon ve paylar kdv dolayısıyla ötv matrahına dahildir. Özetle hususi bir düzenleme yoksa o pay üzerinden de özel tüketim vergisi hesaplanmasında Kanuni bir sakınca yok.


  • mevsimler  (06.06.17 01:26:41) 
şöyle olacak;

100.000 liralık arabaya toki vergisi koyacaklar, olacak 110.000 lira.
110.000 liraya %50 ötv koyup 165.000 lira fiyat biçecekler,
165.000 liraya da kdv koyup 194 bin liraya gümrükten sokacaklar. sonrası zaten malum.

araba fiyatları daha da artar. seneye bir ötv zammı daha yaparlar bence.
  • babilbaligi  (06.06.17 11:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.