[]

4 senelik bölümü daha kısa sürede bitirmek

bir "komşunun oğlu da tıp kazanmış" muhabbetine hoş geldiniz.

şimdi böyle bir şey olabiliyor mu, kısacası itü'de inşaat mühendisliği okuduğunu fakat bölümü 2 senede bitirdiğini öğrendiğim biri oldu, kendisine konuyu çok detaylı soramadım. üstten ders falan mı alınıyor? alınsa bile mühendislik gibi 4 senelik bir bölümü 2 seneye sıkıştırıp bitirmek için hayatsız falan mı olmak gerek, kolpa mı yoksa? kendim, mimarlığı 4 senede zaman zaman bayılarak, derslerime de özen göstererek okumaya çalıştım ama yine de bir süreden sonra aşırı sıkıldığım, içinde bulunduğum durumdan nefret ettiğim oluyordu.

"git okulun sitesinden falan bak lan hıyar, buraya niye yazıyosun?" derseniz de haklısınız, buraya yazmak daha kolay geldi.

teşekkürler

 
Var öyle bir şey. Benim eniştem de jeoloji mühendisliğini üç yılda bitirmiş. Eskiden kredi sınırı yoktu. Belli bir krediyi topladığında mezun olmaya hak kazanıyordun. Bizim bölümdeki bir hocamız, bir yılda 16 ders aldığını söyledi geçenlerde. Şu anda üniversitelerde kredi sınırı var. Örneğin bizim bölümde bir yarıyılda sadece 7 ders seçilebiliyor. Hatta zorunlu olan iki stajı sırayla yapmak zorundasın. Bir de tasarım çalışması, bitirme çalışmasından önce olmalı. Sistemde böyle sınırlayıcı şeyler de var. Birini bitirmeden diğerine geçemiyorsun.


  • dissendium  (05.06.17 22:12:50 ~ 22:14:06) 
Bazı okullarda her sene 3 dönem oluyor tatiller kisa oluyor örneğin tobb uni.


  • sansli pipi  (05.06.17 22:13:56) 
Dgs ile geçiş yapmıştır belki.


  • devilred  (05.06.17 22:17:53) 
Makineyi 3 yılda bitiren gördüm. Adam bölüme benden sonra girip benden önce çıktı.


  • hayde bre  (05.06.17 22:28:10) 
3 mümkün 2 imkansıza yakın (teknik olarak o kadar kredi alınamıyor)


  • yakuza123  (06.06.17 00:03:43) 
yaz okullarında da ders aldıysa ve aşırı abandıysa olabilir ama çok saçma


  • sta  (06.06.17 00:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.