[]

Ev sahibi kirayi diger olarak belirt diyor

Her ay kirayi ev sahibine eft ile gonderiyorum ve gonderme seceneklerinde kira odemesini seciyorum. Az once aradi ve kira odemesi yerine diger odeme olarak belirtelim dedi. Sanirim vergi dolayisiyla boyle soyluyor. Aramiz iyi,hayir demek istemiyorum fakat odemelerde kira odemesi yerine diger odemeyi secmem ileride problem yaratir mi? Tesekkurler




 
net bilgim olmamakla birlikte, ileride kirayı ödemedin çık derse elinizde kanıt olmaz sanırım. bir de vergi kaçırmış olur, bu da suç. siz de etkilenirsiniz sanırım bu durumdan.
eğer böyle yapacaksanız karşılık olarak güvence için sözleşmenin ondaki kopyasını vesin size.
ama aramız iyi yamuk yapmaz sonrasında derseniz durduk yere bir problem çıkmaz sanırım. diğer olarak seçecekseniz de yine de açıklamaya "x ayı kira ödemesi" diye yazıp gönderin.
  • veritaslibertas  (05.06.17 19:54:48) 
İlerde problem yaratır mı bilmiyorum ama bir şekilde vergi kaçırılmasına vesile oluyorsunuz böylelikle.


  • Fusha  (05.06.17 19:55:21) 
Ev sahibiniz muhtemelen vergi vermemek için kira gelir bildirimini yapmadı ya da belki kirayı düşük gösterdi. Bundan dolayı sizden böyle bişey istiyor olabilir. Suça ortak olmamak adına, siz yine kira seçeneği üzerinden gönderin.


  • sylow  (05.06.17 20:10:42) 
kiraların banka üzerinden ve kira olarak belirtilerek ödenmesi zorunluluğu var diye biliyorum. yaptğınız şey yasadışı olur


  • glamdr1ng  (05.06.17 20:16:14) 
adamın ricasını yapsanız da yapmasanız da devlet isterse yakalar, istemezse görmezden gelir.

bence ev sahibinizle araya soğukluk girecek garip bir durum oluşma riskine gireceğinize, "diğer" diye gönderin gitsin. ileride kimsenin size "neden diğer gönderdin" sorumluluk yükleyebileceğini sanmıyorum. norveç'te UK'de falan belki ama Türkiye'de değil. :-)
  • dunyanineniyiinsani  (05.06.17 21:15:42) 
Senin açından sorun yok zira sen her ay düzenli olarak sabit miktar ateşliyorsun. Bu zaten bu eftlerin kira olduğunun anlasilmasi için yeterli.

ev sahibi açısından durumu bilmem.
  • sansli pipi  (05.06.17 22:11:11) 
Senin acından sorun yok hatta iyi bile olur ev sahibi ile sorun yaşarsan direk şikayet edersin vergi cezası ağır diye biliyorum


  • seyyar satıcı  (05.06.17 23:10:20) 
kira olarak belirtmekte fayda var.


  • alkolsuz icecek  (05.06.17 23:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.