[]

Pratik, sağlıklı ve lezzetli yemek önerileri

Deneyip de beğendiğiniz pratik, sağlıklı ve lezzetli yemek önerilerinizi bekliyorum. Her yerde bulunabilecek malzemeler içerenlerden olsun lütfen. Fırın ya da haşlama olursa çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.


 
Kup kup tercihin olan tavugun bolgesini pisir tavada sonra uzerine esmer pirinc en uste de ufak ufak parcalanmis brokoli parcalari. Tek buyuk bir tavada bol nefaset ve vitamin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.06.17 18:49:56) 
Pratik, lezzetli, firinda hepsi tutuyor ama sağlıklı kismi tutmuyor. Patates graten. Icine karnabahar koyarak da yapiliyor ama...


  • Domuz  (04.06.17 19:19:17) 
Protein içeren koca bir tabak salata. Ben et yemediğim için yeşil mercimek kullanıyorum. Sevdiğim yeşillikleri (bu mevsimde nane, maydanoz, kıvırcık, taze soğan favorim) ince ince dogruyorum. İçine ceviz ve bademi minicik dovup ekliyorum. bazen minik kornison turşu ekliyorum. Keten ya da chia tohumu serpistiriyorum. Peynir topları koyduğum da oluyor. En sonunda yeşil mercimekleri de koyuyorum. Tuz, zeytinyağı, limon, nar ekşisi, sumak bazen de kırmızı biber. Böyle kocaman salata baya doyurucu oluyor hem de çok pratik. Akşam yiyeceksem yanında bir kase de yoğurt yiyorum. Mercimek yerine tavuk da kullanabilirsin. Kınoa her yerde yok ama o da güzel oluyor. Glutenli urun tuketiyorsan buğday da olur. İçine sevdiğin başka şeyler de ekleyebilirsin. Benimki fikir işte.

Fırında somon olur. Somonun üzerine hafif zeytinyağı, tuz ve karabiber. Sonra hop fırına. O esnada mevsim sebzelerinı haslarsin (brokoli, karnabahar vs) ya da salata. Mis gibi yemek.

Bir de şöyle bir çorba tarifim var; 2 kabak, 2 domates, yarım demet maydanoz, yarım demet nane, 2 çorba kasıgi bulgur, 1 litreye yakın su. Hepsini iri iri dograyip tencereye koyuyorum. Sebzeler pişince blenderla ezip çorba haline getiriyorum. Sevdiğim baharatları ekliyorum. Limon sıkıyorum üstüne de. Akşamları çok hafif geçireceksem genelde bu çorbayı tercih ediyorum.
  • fraise  (04.06.17 19:46:48 ~ 19:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.