[]

Diş teli tedavisi bitenler

Dişlerinizin arkasına sabitleyiciyi tel (adı retainer sanırım) takıldı mı? Ne kadar kalacak dendi? Ne kadar sürede alıştınız? Ben hala alışamadım yav. Benimkiler en az 5 sene kalacakmış. Hatta ömür boyu kalmasında hiçbir sakınca yok dedi diş hekimim. Dilimin ucu hep oraya değiyor ve ben uyuz oluyorum o pütür pütür şeyi orada hissettikçe. Üstüne üstlük konuşmam da değişti sanki çok hafif. -s'leri bir garip söylüyorum gibi hissediyorum. Sizde de oldu mu bu?




 
Benim tedavim biteli 9 sene oldu hala daha takıyorum o teli. Şimdi keşke üste de taksalarmış diyorum. Çünkü tedaviden sonra diş yapısı illa ki değişir o tel daha sabit durmasını sağlar. Bir süre sonra alışırsınız bence çıkartmayın.


  • phoenixbird  (01.06.17 17:16:07) 
seneler önce (20 sene kadar) damaklı sabitleyici kullanmıştım. gıcık olduğum bir süreçti ama toplam 7 ay sürmüştü. o dönem ergenliğin verdiği hızlı gelişimle birlikte kısa sürmüştü o sabitleyici


  • hosein  (01.06.17 17:50:50) 
tellerim çıkalı 23456 sene oldu hala retainerlar duruyor. sanırım belli bir yaştan sonra gerilemesini önlemek için hep durmak zorunda. alışıyorsun zamanla ya:/ sadece koçan mısır yiyince çok sorun oluyor.


  • wild honey suckle  (01.06.17 18:00:10) 
6 yıldır takıyorum ben. tek kötü yanı diş taşı yapıyor bende ve diş etlerimin çekilmesine sebep oluyor. ben durmasından memnunum çünkü bozulma gibi derdim olmuyor her şeyi rahatlıkla yiyorum. geçen gittiğimde doktora devamlı kalabilir bir sorun yaratmaz demişti.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (01.06.17 18:09:43) 
Bana takılmadı ve bu yüzden dişlerimde bozulma oldu. Ciddi ciddi yeniden tedavi olmayı düşünüyorum bazen bu yaştan sonra. Dişlerinin eski hallerine dönme riski olmadığı için şanslısın bence. Zaten tele alışmak da zaman alıyor, buna da alışırsın illa ki zamanla.


  • ms brownstone  (01.06.17 18:14:43) 
1,5 yıldır takıyorum ben de. bi süre sonra alışılıyor. varlığını bile hissetmiyorum şu an. çıkarırsam büyük bi boşluk varmış gibi hissederim hatta. teller çıkınca öyle olmuştu. dişlerin eski yerlerine kaymasını önlemek için gerekli bi şey. ben birazcık bozulma fark ettim bile bu retainer'lara rağmen. konuşmamdaysa bi sıkıntı yaşamıyorum tellerden dolayı.


  • centrolenidae  (01.06.17 18:49:46) 
Bana damaklık verdi sadece ve istememe rağmen ileride bozulursa arkaya tel takarız dedi. Şu an dişlerim bozuldu bir daha uğraşmak istemiyorum artık.


  • jazzabel  (01.06.17 19:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.