[]

20'lik kırık diş nasıl çekiliyor?

Sol üst 20'lik dişim artık kırıla kırıla sadece yüzey olarak kaldı, belki 1mm bir çıkıntısı var ve ağrı yapıyor. Yeri de çok ters epey arkada ve yanağa doğru çıkıyor.

Nasıl çekecek ya bunu, kanırtacak mı yoksa tereyağından kıl çeker gibi alıyorlar mı her ne olursa olsun? Hiç diş çektirmedim baya fobim var.


 
çok büyük ihtimalle tereyağından kıl çeker gibi alırlar.

uyuşturuyorlar zaten bir şey hissetmiyorsun. illa biraz kanırtmaca olacak ama çok çok az olur diye düşünüyorum.

not: iki tane 20lik diş çektirmek dışında dişle alakam olmadı.
  • fakyoras  (01.06.17 11:00:10 ~ 11:00:45) 
Tereyağından kıl çeker gibi almıyorlar, diş güçlü olduğu için asılıyorlar ama orası bayağı uyuşmuş olduğu için acı değil de böyle rahatsızlık duyuyorsun. Tabii operasyonlu durumdaysa kesip alıyorlar, sonra dikiyorlar. Bana olmadı ama o da muhtemelen acımak yerine sızlıyordur.


  • whoosie  (01.06.17 11:09:52 ~ 11:10:12) 
işlem sırasında dişin olduğu yer acımıyor, sadece çenende baskı hissediyorsun.
dudaklarının kenarları (üst ve alt dudak birleşim yeri, iki yan) çatlayıp yırtılabiliyor.

orayı bolca uyuşturacak (ben 3 iğne yaptırmıştım, normalde 2 yapıyordu) eğer diş dışardan tutulacak gibi değilse (benim bir tanesi böyleydi) diş etine kesik atıp kanırtacak dişi öyle tutabilecek muhtemelen ancak.

dediğim gibi çekim esnasında çok fazla baskı hissediyorsun sadece, acı değil, o da normalmiş.

çekimden sonra önce aralıklarla soğuk kompres, ağrı kesici, sonra daha ılık tutmaca.
yaz gelmeden yaptır sıcakta daha çok şişiyor. geçmiş olsun.
  • 111111  (01.06.17 11:22:14) 
Diş ne zaman çıktı? Ben hemen aldırdım doktor iyi yapmışsın eğer kökleri dağlam olsa daha zor çekilirdi dedi ve beimki de yanağıma doğruydu ve hiç çıkmıcaktı. Ama baya bi ağrı çektim sonrasında dayanıklı biri olmama rağmen :(


  • powerpufgirl  (01.06.17 11:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.