[]

Emlakçı komisyonu

Merhaba,

Şimdi Ahmet, Mehmet, Merve isminde üç kişi emlakçı vasıtasıyla bir ev bulup kiralıyor. Kontratta bu üç kişi ve Merve'nin kefili yer alıyor. Emlakçıya da bir kira bedeli komisyon ödeniyor ve bu evde 3 yıl oturuluyor.

Merve evden çıkıyor, Özge giriyor. Emlakçı yeni kontrat ve yeni gelenden komisyon bedeli istemekte diretiyor.

1. Hakkı var mı?
2. Evde kalan herkes sözleşmede yer almalı mı? Sonuçta öğrenci-bekar evi bazen kalanlar hızlı değişebiliyor.

 
Özgenin kesinlikle komisyon ödemesine gerek yok. Böyle bir hakkı yok emlakçının... (Hukukçu falan değilim fakat eğer böyle bir hakkı varsa kapatıp gidelim dükkanı bence)


  • mezarkabul  (31.05.17 18:32:18 ~ 18:36:07) 
evet gene bir açıkgöz emlakçı sorusu. emlakçılar ister de ister. aklınıza gelebilecek her yerden para koparmaya çalışırlar. sakın beş kuruş vermeyin muhattap bile olmayın.
1.elbette böyle bir şeye hakkı yok. vermezseniz ne yapacakmış ki?
bir de siz emlakçıya "merve gidiyor özge geliyor" diye haber mi verdiniz?
2. bunu bilmiyorum ama sanmıyorum da. öyle bir kural olsa bile uygulanabilirliği çok zor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (31.05.17 18:36:51) 
  • basond  (31.05.17 18:39:44) 
bir emlakçı daha oç'lukta sınırları zorlamış

3 kişiden sadece 1'inin yerine başka biri gelmiyor mu? emlakçı ne yapmış da komisyon istiyor? elbette böyle bir hakkı yok. zaten bu noktada emlakçının ne işi var? aradan 3 sene geçmiş.
  • nrmnm  (31.05.17 18:40:35) 
emlakçıyı değil ev sahibini muhattap alın. bu durumda sadece ev sahibi laf edebilir. o durumda da kira kontratında "kontratta adı yazan kişi dışında kimse kalamaz" diye bir ibare olmalı. sallamayın yani özetle


  • hosein  (31.05.17 18:47:02) 
@hosein, nrmnm,

Ev sahibi epey yaşlı, paragöz, yalancı biri ve herhangi bir durumda kaçıp emlakçıya bırakıyor her anlaşmayı.
  • overthrower  (31.05.17 18:56:27) 
kesinlikle para vermeyin. emlakçıya sadece bu parayı hangi yasaya dayandırarak istediğini sorun.

www.istesob.org.tr

buraya da kendisini şikay edin
  • oscar  (31.05.17 19:04:09) 
ev sahibi işlerini takip etmesi için emlakçıyla anlaşmış, vekalet vermiş falan olabilir. o zaman bu işlerin bedelini de kendi ödeyecek. siz 5 kuruş vermeyin..


  • nrmnm  (31.05.17 19:23:56) 
Merak eden varsa, ödemedik. Emlakçı o kadar komik şeyler söyledi ki anlatamam. En komiği, "hukukçu tanıdıklarıma sorduğumda bunun yasal olmadığını söylediler" dediğimde cevap "emlakçılara soracaktın, onlar biliyor." oldu.


  • overthrower  (07.06.17 23:12:14 ~ 23:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.