[]

kolonoskopi hazirligini yapamadim -2

Selamlar. Su duyuruda sormustum, arkadaslar cevap verdi sagolsunlar.

www.eksiduyuru.com

Bugun tekrar doktora gittim. Doktor bi yandan telefonla konustugundan tam meramimi anlatamadim.

Internette biraz arastirdim.

Bagirsagimdaki sorunu teshis icin tek yontem koloniskopi mi. Mesela kolon kanseri en kotu ihtimal ve bunu elemek icin kan testi gibi yontemler varmis. Ne diyorsunuz? (1)

i64.tinypic.com

Benim sorun uzun araliklarla tuvalete cikabilmek. Bayadir boyle.

Simdi doktor daha onceden de baska bindoktorun verdigi gibi galiba sindirim duzenleyici hap verdi. 1 hafta kullan gel bari dedi.

Ama kolonoskopi gerekli dedi. Kolon kanseri cikacagini sanmiyorum baska bir semptomun yok ve uzun zamandir boyleymis dedi. Ama elemek lazim dedi. Ben de icemiyorum 4 litre sey icemiyorum yaninnenyapayim. Olmuyor.

Bunu da internetten arastirdim. Su ilaclar da kullaniliyormus. Bana 4 litre golytely verdiydi doktor. Ama resimde gorebilecekleriniz miktari daha az. Gozu kapar diker gecerim gibi dusunuyorum. Sizce olur mu. Bunlar ise yaramaz mi Cunku korkuyorum da. (2)

i68.tinypic.com

Ucuncu soruma gelirsek 1.resimdeki yontemler. Mesela diskida kan, kan testleri, bilgisayarli tomografi ve sanal kolonoskopi de bu ilac hazirligina gerek olmuyormusm bunlari yapsam olmaz mi.(3) Sorunu anlayamazlar mi.

Kusura bakmayin soracak kimse yok yani ne yapmaliyim bilmiyorum.

 
Resimler çıkmıyor, linkler ölü. Sanal kolonoskopi de çok pahalı bir şey diye biliyorum, eğer bütçen varsa bi de onu yapacak hastane bulursan kolonoskopinin aynısı zaten o. Ayrıca sanal için de müshil kullanman lazım yine.


  • ekaterina  (30.05.17 16:42:44 ~ 16:44:31) 
Bu arada bugun ultrason cektirdim ve temiz cikti. Ultrason doktoru benim organlarimda sikinti yok. Baya gaz var, o da sikayetine normal dedi. Ama bagirsak icini falan bilemem dedi.

Dahiliyecinin verdigi hap da;

Debridat.

Tribudat vermisti gakiba 2 3 ay once bi doktor ama bi degisiklik yapmamisti bende.

Yardimlarinizi rica ederim arkadaslar.
  • brad pitt  (30.05.17 16:43:05) 
  • brad pitt  (30.05.17 16:47:44) 
Sevgili brad pitt, günlerdir duyurularını görüyoruz haklısın zor bir süreç ama üstesinden gelebilirsin. Öncelikle birinci soruna cevap hiç bir yöntem kolonoskopi gibi kesin sonuç vermiyor. Kan testleri falan yardımcı yöntemler. Kolonoskopiyle parça alınıp patolojide inceleniyor böylece kanser ya da kanser riski oluşturan durumlar testi edilebiliyor. Yaşın genç olduğu için kanser çıkma olasılığı düşük ama riskli bir lezyon varsa o tespit edilse fena mı olur?
İkinci soruna cevap bizim hastanede bt enema diye bir ilaç kullanılıyordu ama kullanabilir miyim diye doktoruna sor sen yine de.
Ultrasonla kanser tespit edilemez ultrason içi boş organları değerlendirmede iyi değildir.
Sonuç bi gayret hallet şu işi diyorum :)
  • pastörizesüt  (30.05.17 17:13:06) 
seninle aynı olmasa da benzer bir durumdan geçtim. doktor bana da kolonoskopi dedi. sonra alanında gerçekten uzman bir doktora tanıdık vasıtası ile ulaştım. kendisi bana bir takım sorular sordu. özellikle 30'unun başında olan birisi ve ailesinde kanser öyküsü yoksa gaitada gizli kan testi negatif çıktıysa son zamanlarda aşırı şekilde kilo kaybı olmaya başlamadıysa kolonoskopi istemek tamamen hastanenin ticari emelleri yüzündendir dedi. nitekim bağırsak kanseri olsanız ultrasonda bile görülebiliyor. zaten dahiliye doktoruna ne şikayetiyle gelirsen gel şak diye kolonoskopiyi yapıştırıyorlar. buradan yanlış yönlendirmek istemiyorum ama zamanında ben de girmedim. bütün kan testlerini yaptırdım, bok püsür testini yaptırdım, ultrasona da mr'a da girdim ama o kolonoskopiyi yaptırmadım.

-kilon ne durumda?
-dışkıda kan var mı?
-dışkının tipi nasıl? ince kalem gibi çıkarsa mesela sorun,rengi nasıl?
-aşırı derecede yorgunluk var mı?

bunları yaş ve diğeğr faktörlerle birleştirip öyle git başka doktorun karsısına. gaita'da gizli kan testini de unutma.
  • goodman  (31.05.17 10:07:26 ~ 10:11:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.