[]

iş etiği sorusu

arkadaşlar kafamı çok feci kurcalayan bir şey var, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

olay şu: bana ekipte takım liderliği yolu açıldı, ekipteki lead başka bi pozisyona geçiyor ve müdür bana bel bağlıyor. başka bir ihtimal de yok, yani ben olmazsam x olurdaki x yok. ben de almanya'da yükseklisans başvurusu yaptım ve kabul alırsam gitmeyi düşünüyorum. hal böyle olunca da söyleyemedim başvuru yaptığımı, temmuzda belli olacak sonuçlar. şimdi bana iş aktarılmaya başlıyor ve üzerine yükseklisans olursa ben cıkıyorum dersem çok kötü hissedeceğim ama şu anda da söyleyip bu fırsatı da kaçırmak istemiyorum, yükseklisans olmazsa istiyorum bu pozisyonu çok. ne yapacağımı bilemedim açıkçası. kabul alırsam 1 ay daha calısabilirim bu iş yerinde ama birini bulmaları çok zor olur tabi.

şimdi söylemeli mi müdüre, böyle böyle, yükseğe başvurdum temmuzda belli olacak kabul gelirse giderim hacı diye. yoksa sonuçlanana kadar beklemeli mi?
bana yöneticiliğin önü açılmamış olsa anında söylerdim başvurdum diye ama şimdi tırsıyorum o şansı da kaçırıp yüksekten de kabul alamamaktan açıkçası. adamı da yüzüstü bırakmak hiç istemiyorum...

 
söyleme. ne gerek var ki. etik dışı bir şey yok bence. yüksek olursa ayrılmadan makul bir süre önce söylersin ve işi devreder gidersin. devredebilecekleri başka biri olmaması senin sorunun değil.


  • veritaslibertas  (26.05.17 17:01:59) 
işten çıkartacak olsalar, saniye seni düşünmeyecek adamlar için bu kadar üzülme.


  • kenarortay  (26.05.17 17:11:28) 
ya ben aslında yalnızca yöneticim için üzülüyorum, yani adam bana güveniyor ve gerçekten iyi niyetli, güzel bir insan.


  • renkli hayalet  (26.05.17 17:12:26) 
burada etik olmayan bir durum yok.

sonuçlar temmuzda açıklanıyor, dolayısı ile ortada bir kesin durum yok. iş hayatında kesin olmayan hiç bir şey söylenmez. şirket size, şirket satma görüşmeleri yapılıyorsa haber veriyor mu? ya da patron sizin yerinize adam bakarken haber veriyor mu? elbette hayır. profesyonel hayatta sizin verdiğiniz emek sattığınız mal demek.

vize başvurusu yaptıktan sonra söylemezseniz bence sıkıntı var.
  • kurnaz  (26.05.17 17:13:27) 
işten çıkmadan önce bildirim yapman gereken yasal süreye dikkat et yeter, dont look back.


  • Sky Voyager  (26.05.17 18:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.