[]

Torrent'in indirme hızına ne erişebilir?

İş yerinde internet kotamı ikinci kere doldurduğum için internet yasağı aldım. Savunma istediler ve ben de 'Youtube'dan arka planda videolar açmıştım çalışırken. Ses yapsın diye bıraktım' dedim ama 'Youtube yasak değil. Bu kadar kotaya ancak torrent ile ulaşılabillir. Yemezler' dediler ama gerçekten torrent kullanmadım. Yasak olduğunu bildiğim için bilgisayarımda dahi yok. IT'ciler 'Hıı, yedik' diyorlar, ben de 'Gerçekten yok ve neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Yardım eder misiniz' diyorum, 'Yok, artık' diyorlar.

Sorun ne olabilir. Ne torrent kadar hızlı ve büyük indirme yapabilir ve hızla kotamı doldurabilir? Herhangi bir yazılım aklınıza geliyor mu? Spotify?

Torrent yüklü değil.

Kotayı söylemiyorlar, gelen uyarı 'Our Intrusion Detector has noticed an unusually high rate of connections
originating from your machine.' Buna bağlı olarak kapatılmış. Şöyle ki, bu da ikinci kere oluyor, öyle olduğu içni 4 hafta internet yasağım var ve neden olduğunu bile bilmiyorum. Eğer Youtube videosu ise yasak değil, bunu şikayet edeceğim ama şikayet etmeden önce benim bir şey yapmadığımdan emin olmam gerek.

 
Kota kaç ona göre söyleyelim


  • uyusam iyi olur  (24.05.17 23:00:06) 
Kotayı bilmiyorum, söylemiyorlar. Hatta, sanırım olay kota da değil, belirli bir zaman içinde yoğun alışveriş gibi. Yan odada millet maç izliyor ve sorun olmuyor. Onların yaptığının onda birini yapmış değilim. Mesai dışı saatte kendi inisiyatifimle çalışırken çok bunaldığım ve arkadan ses yapması için Youtube'dan Cem Yılmaz açtım, olay bu.

Bir de işyerinde iş bilgisayarımız yok, kendi kişisel bilgisayarımızı kullanıyoruz. Yani, yine yüklesinler ama evde yaptığımla, işte yaptığımı ayıramazlar.
  • aychovsky  (24.05.17 23:04:24 ~ 23:06:59) 
Kota ne kadar?


  • reactionic  (24.05.17 23:07:07) 
Torrent indirme yaparken gönderim de yapar. Belki oradan anlamışlardır.


  • uyusam iyi olur  (24.05.17 23:08:31) 
Torrent yüklü değil.


  • aychovsky  (24.05.17 23:09:55) 
Ha pardon tam okumamışım. Youtube da yüksek kalitede izlediysen ondan olmuş olabilir.


  • uyusam iyi olur  (24.05.17 23:10:42) 
youtube'da 4dk'lık 720p lik bir şarkı ortalama 50-60mb. siz 1080p dinlesenşz ve bir saat sürekli oynatsa yaklaşık 1gb veri eder. youtube gerçekten inanılmaz fazla kota yiyor. tabi nasıl kullandığınıza bağlı olarak.

ha bu arada 1 saat açık bırakılan torrent'in yanında yine bu veriler az kalıyor. tek başına bunlar 1 saatlik torrent kadar veri çekemez. eğer kendi kişisel bilgisayarınız ise steam'e filan bakın. torrent'den beter.
  • belkider  (24.05.17 23:11:45) 
onedrive, google drive veya yandex disk gibi bir uygulama kullanıyorsanız büyük bir dosya eşitlemesi v.s yapıldıysa oradan gelmiş olabilir o kadar trafik


  • luchetti  (24.05.17 23:12:37) 
Steam kurulu değil.

Dropbox kurulu ama senkronizasyona gerek yok, tek bilgisayar zaten. 2 yıldır senkronize, ancak küçük küçük dosyaları senkronize edebilir. Film/dizi indirme gibi şeyler zaten yok. İndirdiğim en büyük şey 30 mb'dır taş çatlasa.
  • aychovsky  (24.05.17 23:12:39 ~ 23:15:01) 
de bu sizin probleminiz değil ki, problemi bulmak teknik olarak it'cinin işi. kotanızı yiyen şeyin ne olduğunu bilmediğinizi ve bu durumdan sizin zararlı çıktığınızı onların sağladığı bilgisayar sayesinde durduk yere uyarı aldığınızdan bahsedin. it' de yemezse savura saklasın, önümüz ramazan lazım olur. o zaman yer.


  • mete kudur  (24.05.17 23:14:39 ~ 23:15:10) 
hangi kurumsa bir zahmet it ciler saçmalamasınlar. ek olarak akademisyendiniz sanırım, bu durumda internet yasağı konduysa dekanıda ccleyin maile, işimi yapamıyorum diye ekleyin, benim bilgisayarımı inceleyebilirsiniz dilerseniz, inanmıyorsanız kendiniz bir bilgisayar verin bakın de.

aklıma videoların 1080p dinlendiği gibi bir şey olabilmesi geldi, her saati bir kaç gb çünkü.

torrent kullanıyorsam, kullanıyorum, illegal değil torrent kullanmak şeklinde bir mahkeme karar metni yollayabilirsiniz güzelce.
  • kurnaz  (24.05.17 23:15:32) 
Bakalım, mail attım. Ne olduğunu bilmediğimi ve yardım istediğimi söyledim. Bilgisayarımı onlara getireceğimi de. Ama bu durum ikinci kere oluyor. n. kere olduğunda 2^n hafta internet kesintisi uygulanıyor. Şu an 4 hafta internetsizim işte özetle. 4.de de tamamen netten yasaklanıyoruz, bir daha nete geri gelemiyorum.


  • aychovsky  (24.05.17 23:16:25 ~ 23:19:44) 
Kota ne kadar?


  • prens zuko  (24.05.17 23:16:36) 
eğer windows 10 kullanıyorsanı ve güncellemeleri torrent gibi ortak indir ve paylaşma olayı kapatmadıysanız o da olabilir.


  • belkider  (24.05.17 23:17:26) 
Mac kullanıyorum.


  • aychovsky  (24.05.17 23:17:53) 
Uyarı mesajında kota aşımı değil "olağandışı sayıda bağlantı" denmiş. Bu durumda youtube vb. gibi çok kota tüketebilen bir şey değil de, download/upload için çok sayıda bağlantı açan bir şey aramak gerekir. Haliyle torrent vs. ilk akla gelen şey. Torrent, down/upload , büyük hacimde güncelleme yapan veya bir nedenle çok sayıda bağlantı açan bir yazılım kullanmıyorsanız virüsten şüphelenebilirsiniz.


  • mikro patlama  (25.05.17 00:33:55) 
Şu var. Arada ailemle Skype, Facetime falan yapıyorum. Bunun dışında, Spotify dışında öyle bağlanan bir program da yok. Herhangi biri de yasak değil. Kotayı şu açıdan söyledim, binanın bilgi işlemcisi 'Bu tarz çok bağlantılar kotanı dolduruyor, belirli bir düzeyi aşınca da kapatıyorlar' dedi diye söyledim ama bağlantı yoğunluğu - kota ilişkisini ben de kurabilmiş değilim. Doğrudan torrent'e yorup çat diye yasaklamaları garip geldi. Virüsten şüpheleneyim.


  • aychovsky  (25.05.17 00:39:18 ~ 00:39:32) 
İnternet'e açık programlar kullanıyorsanız da olabilir. Örneğin AutoCAD, SolidWorks gibi çizim programları toplu çalışmaya uygun olsun diye her bilgisayar açıldığında İnternet'e bağlanır. Hatta bu programların çevrimiçi yardım özellikleri de bulunduğundan yine İnternet'e bağlı olabilirler. Tam emin değilim ama MATLAB de bunu yapıyor. Bu tip bir program var mı yok mu diye kontrol edebilirsiniz.


  • dissendium  (25.05.17 01:15:27) 
windows 10 güncellemesi torrent gibi sağa sola bir de upload ediyor güncellemeyi. IT'ciler asıl ona baksın. windoes 10 güncellemesi değilse bu mesele ben de pamuk prensesim. Bir glasswire kur bak. ne giriyomuş ne çıkıyormuş.


  • beyteper canavari  (25.05.17 11:35:14 ~ 11:35:54) 
@beyteper

mac kullanıyorum denmiş ne windowsu?
  • kurnaz  (25.05.17 11:36:38) 
verdikleri uyarıya istinaden, neden olabilecek şeyler şunlardır:

spyware, trojan, keylogger veya p2p uygulamalar. bunlar dışında fazla bir şey aramanıza gerek yok. ya cihazınızda sızıntı var ya da bilmediğiniz p2p mantığıyla çalışan bir uygulama kullanıyorsunuz.

ikinci açıklamada kotayla ilgili olduğundan değil, olağandan çok yoğun bir bağlantı trafiğiniz oluştuğundan ban yediğinizi söylemişler

p2p stream mantığıyla çalışan canlı yayın izleme siteleri de bu trafiği yaratabilir. popcorntime tarzı progrmalar ezkaza bu trafiği yaratabilirler.

bir de internet şifrenizi sadece bilgisyarda mı kullanıyorsunuz? yani bu yğun trafiğin mac cihazdan çıktığı kesin mi? mac adresinden mi sizin mac cihaza ulaşıyorlar yoksa şifreden çıkan toplam dataya mı bakıyorlar acaba? yani akıllı telefondan da bu trafik yaşanmış olabilir ki bence dedikleriniz doğrultusunda macbook'a nazaran telefondan sızıntı ve kontrol edilemeyen birçok şey olması daha olası?
  • jugador  (25.05.17 12:21:56) 
Sen onu bunu bırak da, işyerinde internet kotası nedir? haydi kotayı doldurdun, yasak aldın. Peki neden savunma istiyorlar? Haydi onu bunu bırakın, aytici elemanlar sizin network hareketlerinizi takip edememişler mi? Siz bu iş yerinden hemen kaçın, manyak bunlar.


  • algoritma uzmani  (25.05.17 14:33:52) 
meritokrasi/resilio kurulu mu peki?


  • müftü  (28.05.17 02:39:54) 
o IT cileri ıslak odunla dövmek lazım.işini yapsana kardeşim. tüm duyuruyu böyle kafa patlattırmaya ne hakkın var!111


  • bardakigüneşgözlüğü  (28.05.17 02:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.